Cum să faci sirop de soc

07 Jun 2018, Simona
de Simona

 

Îmi doresc ca socul să poată fi găsit tot anul, dar cum lucrurile frumoase durează puțin, aleg să mă bucur de el cât este în sezon. Iar pentru saptamanile care vin, m-am pregătit cu acest sirop de mai jos.
 
INGREDIENTE
2 porții, 30 de minute, plus timpul de așteptare

    • 200g flori de soc (fără tulpini)
    • 750g zahăr
    • 2 lămâi
    • 1 litru apă
    •  

      Spală socul și lasă-l la scurs.

      Stoarce sucul celor două lămăi.

      Separă florile de tulpini și pune-le într-un castron încăpător din sticlă sau ceramică. Peste flori adaugă sucul de lămâie împreună cu zahărul.

      Într-o crăticioară pune apa la fiert. Atunci când apa atinge temperatura de fierbere, transfer-o peste florile de soc și peste restul ingredientelor din castron. Amestecă până ce zaharul se topește apoi acoperă bolul cu folie alimentară și bagă-l la frigider pentru 2 zile.

      După trecerea celor 2 zile, strecoară socul de siropul format apoi toarnă-l în sticle sterilizate. Poți păstra siropul în cămară sau chiar la frigider pentru maxim 3 săptămâni.

      Poți prepara sucuri fresh, îl poți pune în limonade, prăjituri sau poți crea cocktail-uri după gustul tău (cu niste alcool, desigur)!

      Evident, dacă tot ai cules/ cumpărat niște soc, poți să te apuci și de socată, după rețeta de aici.

S-AR PUTEA SĂ-ȚI MAI PLACĂ
Comentarii (0)
Comenteaza
Follow on Instagram