Brownie cu tahina (fără gluten)

11 Sep 2019, Misha

5 zile au trecut de când am făcut această rețetă și mă gândesc la ea non stop. Este perfectă! Are interiorul moale și exteriorul crocant, se face super repede, rezistă câteva zile la frigider (și este delicioasă și rece) și nu are gluten.

Vă zic, mai, mai că ne-am bătut pe pătrățelele pe care s-a nimerit mai multă tahina. Deci poți să suplimentezi fără probleme cantitatea de tahina pe care o pui deasupra, noi sigur așa o să facem.

INGREDIENTE

8-10 pătrățele, 45 de minute

  • 2 linguri cacao (eu am folosit DeZaan, se găsește în magazinele de specialitate și la Kaufland)
  • 2 linguri amidon
  • 170g ciocolată cu peste 50% cacao
  • 3 linguri ulei de cocos
  • 4 linguri tahina (separate, câte 2 linguri în câte un bolișor)
  • 70g zahăr alb
  • 50g zahăr brun
  • 2 ouă
  • 1/2 linguriță sare fină
  • 1 linguriță extract de vanilie
  • 1 lingură sirop de agave

Încinge cuptorul la 180C°

Pregătește o tavă pătrată (20 x 20) cu hârtie de copt.

Într-un bol amestecă bine cacaoa cu amidonul.

Într-o crăticioară medie pune ciocolata, uleiul de cocos, 2 linguri de tahina. Pune crăticioara pe foc mic și amestecă constant până când ciocolata se topește și obții un sos omogen.

În vasul unui robot de bucătărie (sau într-un castron mai înalt), pune ambele tipuri de zahăr și cele 2 ouă. Bate-le împreună până când își dublează volumul (cel puțin 5 minute). Adaugă sarea și extractul de vanilie și mai mixează puțtin. Apoi pune mixul de ciocolată și amestecă încet până când este încorporat. Completează cu amestecul de cacao și amidon și mixează. La final trebuie să obții o compoziție groasă, care își păstrează forma.

Într-un bol mic amestecă cele 2 linguri de tahina rămase și lingura de sirop de agave. Amestecă.

Transferă compoziția în tava pregătită și nivelează cu o spatulă. Pune deasupra mixul de tahina. Cu ajutorul unui vărf de cuțit creează un vârtej de tahina pe toată suprafața prăjiturii.

Pune tava la cuptor timp de 25-30 de minute sau pânâ când o scobitoare iese curată iar prăjitura este rumenită deasupra.

Înainte să tai, las-o la răcit cel puțin 15 minute. O sa fie foarte greu să te abții, te asigur, dar merită, pentru că altfel nu o vei putea tăia în pătrățele.

S-AR PUTEA SĂ-ȚI MAI PLACĂ
Comentarii (0)
Comenteaza
Follow on Instagram