Cum m-am adaptat la munca de acasă

28 Apr 2020, Cristina Mazilu

Au trecut mai bine de șase săptămâni de când stau acasă și munca mea s-a adaptat nu doar la un alt ritm, dar – la fel ca în cazul multora dintre noi – la un nou loc și context.

Am părăsit Mazilique Studio, cel mai frumos „birou” pe care l-am avut vreodată și, în primă fază, m-am repoziționat pe canapea de unde am încercat să fac un assesment al situației. Încet-încet, noua mea masă care nici nu apucase să fie folosită la vreo cină cu prietenii, s-a transformat în birou. Micuța mea bucătărie, extrem de minimalistă (pentru că tot ce aveam nevoie pentru a găti este la studio, iar acasă rareori mai apucam să fac altceva decât cafea și sandwichuri ori salate) a devenit noul loc de testat rețete și filmat videouri.

În lipsa evenimentelor și meselor pline de oameni de la studio, mi-am concentrat eforturile pe crearea de conținut, pe noi rețete ușor de gătit cu ingredientele pe care le-am adunat în cămară, pe Instagram și – desigur – banana bread :-)))))

Întotdeauna am crezut despre mine că sunt o persoană resistant to change, care respinge din start noile status quo-uri, dar realitatea mi-a demonstrat că altfel abordez lucrurile în fața realității practice.

Dar de fiecare dată am încercat să ies din zona mea de confort, mereu când deveneam puțin prea comodă m-am avântat m-am pus singură în situații pentru care, de altfel, nu eram întotdeauna pregătită. Dar am ales să push through prin aceste momente, forțându- mă să nu-mi pierd direcția, echilibrul interior și toate celelalte elemente care mă fac să mă simt stăpână (măcar la nivel teoretic) pe câte vreo situație.

Însă de data asta, fără să mai fi stârnit singură vreo mică furtună în viața mea personală sau profesională – just to keep things interesting – m-am trezit în această nouă realitate, făcând naveta între biroul din bucătărie…

biroul din living…

ba chiar – mai nou – recent inauguratul birou din grădină

După aceste 6 săptămâni mi-am dat seama cât de importantă este nu doar reziliența mea în fața unor situații noi, dar și puterea de adaptare.

Și pentru a face față tuturor noilor provocări ale acestei realități am avut nevoie nu doar de puțin echilibru mental, dar și de o conexiune bună la internet, un telefon cu cameră foto bună și rezistentă la făină, plus un laptop care să facă față la toate nevoile mele everchanging (și care să știe să se ferească singur dacă vede o ceașcă de cafea venind spre tastatură :-))).

În acest context, noul Huawei MateBook D 15 m-a ajutat să-mi fac treaba. E bine că, mai ales în perioada asta atât de volatilă, să existe și niște lucruri pe care știu că mă pot baza – cum a fost faptul că bateria laptopului rezistă până la 9 ore de redare video continuă cu o singură încărcare.

Sau că funcția Huawei Share mă ajută să transform telefonul și laptopul într-un singur device, cu care pot face transferul super rapid al fișierelor, deci nu mai pierd vremea trimițând declarații de pe laptop pe telefon sau poze de pe telefon pe laptop și tot așa.

Schema de mai sus se numește Huawei Share Multi-screen Collaboration și mie îmi salvează mult timp pentru o grămadă de chestii pe care le am de făcut. E ca o punte între telefon și laptop și se activează rapid și simplu, doar prin atingerea telefonului de laptop.

Huawei Share Multi-screen Collaboration înlătură nevoia de a comuta între laptop și telefon, de exemplu atunci când vreau să editez și să trasfer fișiere între cele două. Acum toată treaba se face doar cu o singură atingere.

Nu știu voi cum sunteți, dar pe mine puține lucruri mă enervează la fel de tare ca timpii morți, așa că de fiecare dată când un task repetitiv poate fi streamlined, eu am o mare satisfacție.

//

Munca și învățatul de acasă sunt o reală provocare pentru noi toți în această perioadă. Astfel că, HUAWEI a lansat o campanie în colaborare cu magazinele partenere, care să ne ajute să ne bucurăm de un suport hardware solid pentru desfășurarea activităților de la distanță.

La achiziționare, laptop-urile vin într-un pachet special, care conține o imprimantă multifuncțională Wi-Fi, un mouse HUAWEI cu Bluetooth și un ghiozdan HUAWEI.

S-AR PUTEA SĂ-ȚI MAI PLACĂ
Comentarii (0)
Comenteaza
Follow on Instagram