Banana Bread
Nu va lăsați păcăliți de nume, Banana Bread e ceea ce noi am numi chec de banane. Cu toate că nu e ceea ce v-ați aștepta de la un chec – e mult mai moist și mai bun decât orice alte variante am încercat până acum.
INGREDIENTE
1 chec, 1 oră și 20 de minute
- 120g de unt, la temperatura camerei
- 200g zahăr brun (sau alb, dar eu îl prefer pe cel brun – mi se pare că îi dă un gust mai caramelos și nu la fel de dulce)
- 2 ouă
- 250g făină
- 1 linguriță bicarbonat de sodiu
- ½ linguriță sare
- 3 banane foarte coapte, pasate
- 70-100g de nuci
- ½ banană, pentru decor (opțional)
- 1 lingură zahăr pudră, pentru decor (opțional)
Într-un bol, amestecă făina cu bicarbonatul și sarea.
În vasul unui robot de bucătărie sau folosind un mixer, bate împreună untul și zahărul, până ce se omogenizează cremos. Adaugă ouăle și amestecă din nou.
Adaugă treptat făina amestecată cu bicarbonat și sare. Când aceasta este incroporată, adaugă bananele pasate, apoi nucile.
Mai amestecă un pic, astfel încât nucile să fie distribuite uniform, apoi toarnă toată compoziția într-o tavă de chec tapetată cu hârtie de copt.
Dacă ai chef, poți să ornezi banana bread cu felii de banană și să pudrezi cu zahăr (care va forma apoi o crustă ușor crispy).
Dă la cuptorul încins la 180C timp de o aproximativ 50 de minute – 1 oră.
Când e gata, las-o să se răcească un pic înainte să o tai în felii
Update 2020
Pentru că în martie și aprilie 2020, Banana Bread a fost mai accesată și mai gătită de voi mai mult decât orice altă rețetă de pe blog (din motive pe care n-o să le dezvolt chiar acum, dar știm cu toții despre ce e vorba), pe shopul Mazilque a apărut următoarea situație.
Aceste tricouri pot fi un cadou pe care ți-l faci ție sau cuiva drag, îndulcind astfel cu puțin umor aceste zile pe care ni le petrecem acasă, gătind compulsiv tăvi de banana bread.
Yeap, that’s it. Same thing, different shape. Ma duc sa fac :)
si eu :)))
Servus, gand la gand cu banana bread :) am facut si eu una in seara asta. Un amendament la reteta ta, faina, 2 cups ar fi aproximativ 400g.
1 cup faina = 125 g, i doubled check
http://www.gourmetsleuth.com/gram_calc.htm
Hey, un amendament ar fi ca 1cup de zahar =125gr
In reteta sus scrie 1cup zahar = 200gr iar 2cups de faina =250 gr.
Arata tare bine… Vreau sa incerc si eu. Este umed blatul sau se face testul cu scobitoarea?
Cups măsoară volumul, nu gramajul, așa ca diverse ingrediente au diverse gramaje la conversia din cups în grame. Rețeta e corectă, 1cup zahăr=200 g, 1 cup făină=125g, au densități diferite. :)
Arata foarte bine, imi plac pozele tale cu retete. Cred ca are o textura foarte similara cu o prajitura cu mere pe care o fac.
Servus din nou :),
m-am apucat de cantarit dis de de dimineata nu de alta, dar eram ferm covinsa ca o cupa echivaleaza cu aprox 200g. Rezultatul? O cupa rasa e 150g pe cantarul meu, dar probabil eu le varfuiesc cand masor cu cupa si de-acolo cele 400g. O zi faina!
:p
important e in final sa iasa bine :))
o sa cantaresc si eu, de curiozitate
am cantarit si eu, 2 cups= 258 g :)))
E clar! Cand ajung acasa mi-arunc cantarul! :))
Inginerul aici prezent nu poate sa taca. Diferentele de gramaj pot fi cauzate de: umiditatea din camera in care a fost tinuta faina, provenienta canii. Umiditatea poate creste masa unei cani de faina chiar si cu 30g. De provenienta spun pentru ca avem imperial cup, metric cup, us customery cup, us legal cup, japanese cup :) More here: http://en.wikipedia.org/wiki/Cup_%28volume%29
Salut,
Am intrat pe blog-ul dvs. si ne-a placut foarte mult – aveti retete culinare delicioase YUM!!! YUM!!!
Ne-am bucura sa va avem in familia Petitchef
Am fi incantati daca ati dori sa adaugati blog-ul dvs. la http://ro.petitchef.com astfel incat utilizatorii nostri, cat si noi, sa ne putem bucura de retetele dvs.
Petitchef este un portal frantuzesc bazat pe retete culinare. Cateva sute de blog-uri sunt deja inscrise si beneficiaza de expunere pe Petitchef.
Pentru a adauga blog-ul dvs. la http://ro.petitchef.com puteti folosi http://ro.petitchef.com/?obj=front&action=site_ajout_form sau puteti merge la http://ro.petitchef.com si dati click pe “Adauga blog-ul tau”.
Toate cele bune,
Vincent
Petitchef
crazy chicks (and dude)- lasati masuratorile, treceti la cuptor :)))))
Buna Mazilique,
Te-am descoprit mai demult, dar iti scriu acum cu o intrebare. Crezi ca daca am inlocui o mica parte din bananele pasate si pe cele de deasupra cu chips-uri de banane (ex. Sano Vita) ar merge? Ma gandesc sa ii dau o nota cruncy…Sunt super retetele tale! Bafta!
@mihaela – mie imi plac foarte mult chipsurile de banane, dar nu stiu cum reactioneaza la copt, ele fiind deja foarte uscate. sa incercam, zic ;)
Merci pentru craving, uite rezultatul.
Am facut si eu in seara asta Banana Bread… Este cel mai bun chec pe care l-am mancat vreodata… Am pus 3 banane mici, data viitoare pun 3 mari. Mai vrem si alte retete de la petrecerea ta…
the more (bananas) – the merrier!
offtopic, si scuze, but maybe you liiike :)
http://icanhascheezburger.com/2009/11/25/funny-pictures-maekin-noms-on-tv/?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+ICanHasCheezburger+(I+CAN+HAS+CHEEZBURGER%3F)&utm_content=Bloglines
si btw, luni am facut tiramisu tau, n-a iesit excelent din pacate dar o sa mai incerc, cred ca am fucked up proportiile un pic. oricum, totul arata minunat la tine!
@zuza – hahah, primisem. funneh :))
insista cu tiramisu, it’s really lovely :x
Incredibil de bun acest chec! L-am pregatit pentru parintii mei, iar mama, o mare bucatareasa de dulce, era sceptica de-a dreptul vazand retete. Insa rezultatul final a cucerit-o definitiv! Am facut doua portii pentru ca ceva imi spunea ca una singura nu va fi de-ajuns, si chiar asa sa si intamplat! A folosit pe deasupra banana chips, nu banane proaspete si a fost delicios. Chips-urile de banane s-au inmuitat putin (deci nicivorba de crunchy;-), insa au rezultat ca si cum ar fi fost confiate. Multumesc pentru reteta ta! Voi mai incerca si altele de pe blogul tau! Bafta multa!
Multumesc pentru retataaaa! Am mancat asa ceva (banana cake ii ziceam) in Thailanda la un spa… si ma gandeam cum sa fac rost de reteta. Am facut de doua ori dupa indicatiile tale si mi-a iesit foarte buna (testata pe mai multi doritori, inclusiv sotz). Iti urmaresc blogul cu multa… pofta. :) Miruna
Servus, remember me? Carcotasa de la miezul noptii? :))
De cate ori mi se innegresc bananele pe masa incerc o noua reteta de banana bread. Azi a fost randul retetei tale.
2 thumbs up! It’s a keeper!
Merci fain.
Ummm, pot folosi praf de copt in loc de bicarbonat? Nu gasesc bicarbonaaat!
@mihaela, anonim, andreea – multumesc si eu :)
@bianca – mah, eu as incerca ;)
Gasit bicarbonat, rezolvat problema. Oricum, dupa ceva google, am aflat ca poti inlocui bicarbonatul cu 2-3 ori cantitatea de praf de copt. Doar ca ma gandesc ca o sa se simta cam tare gustul de agent de crestere. Eu acum bucataresc, I’ll let you know how it goes ;)
Am incercat si am devorat! Am pus si nuca si a iesit excelent (si nici eu nu sunt o mare amaoare de checuri)! Pentru vreo doua zile a reprezentat perechea ideala a cafelei de dimineata..
ne-a facut si noua Mitzy aseara si a fost excelenta. multumim :)
facut si io, suuuuuuuper,
crezi ca ar iesi si niste muffins bune pe reteta asta?? te-as cam lasa pe tine sa incerci prima;)
@ada – glad u liked it
@runbaby – ce tare e mitzy. poate-mi face si mie cand ma izbeste lenea :p
@anonim – ies muffins fff bune. pe testate. go for it ;)
ok i made banana bread…bunnnnnnnnnn bun de tot am mancat cu pofta..si i will make more..someday..pupici
Am facut ieri banana bread si a fost delicioaasaa, nu mai incercasem pana atunci asa ceva! a iesit minunat! foarte interesant blog, il urmaresc mereu! succes si inspiratie in retete!
eliza, multumesc!
Foarte buna reteta, cu un rezultat yummy :)
am facut-o si eu.. si e intr-adevar very very yammmmy!
eu am bronzat-o putin cam mult.. o sa o tin mai putin data viitoare.
@maria, @nicole – ma bucur ca v-a iesit ;)
@Mazi.. diseara ma bag la aluat pentru cele mai bune chocolate chip cookies.. ca prea le-ai facut reclama! :)
a iesit great ..desi am avut cv problems…am pus praf de copt ..too much.mi-am pus creatia in cuptor,imi aprinsesem o tigare si ma gandeam:”hunny,make mommy proud of u! stop GROWING” …pana la urma mi-a venit ideea senzationala sa pun folie de aluminiu pe marginile tavii,ca un fel de extensii.so my darling grew and grew :x super oricum
@daniela maria – noroc c-ai fost inspirata cu folia de aluminiu ;) ma bucur ca a iesit ok pan’ la urma :)
Buna, si eu pregătit banana bread astăzi si intr-adevăr este mai buna decât checul- cred ca datorita bananelor. Eu am trisat putin si am pus 4 ca m-am prins ca ele vor face diferența între o praji OK si una super. Multumesc pentru reteta.
@mihaela – pe de alta parte, daca pui prea multe banane, nu mai creste prajitura.
Buna, a iesit super buna:)) De dimineata am mancat ultimele 3 portii, si deja ma gandesc sa o mai fac o data in weekend. Dar inteleg ce zici, iese prea zemoasa cu prea multe banane….
se poate folosi margarina in loc de unt?
eu nu folosesc margarina niciodata. mai bine as pune ulei.
crezi ca se poate face cu alte fructe? am niste pere super coapte(recuperari de bucati de fruct moi si aromate) si nu stiu ce sa fac cu ele. ce propuneti?
eu zic ca merita incercat. vezi doar ca perele lasa mai multa zeama decat bananele.. :)
am facut si pear breadul, pana la urma a iesit destul de asemanator, doar ca are vag gust de pere. aveam multe pere asa ca am pus cantitati aproape duble, faina nu am avut chiar 500g, zahar nu am vrut sa pun asa mult, dar a iesit bine. am pus poze pe fb.
multumesc pentru retete, ma inspir destul de des. puiul cu portocala si otet balsamic e minunat, ca si frigaruile lipicioase. ma filez cu niste tavi pe net, ca sa incerc si briosele odata si-odata.
Azi incerc reteta ta de banana bread, arata super :) Daca ai timp si iti face placere, te astept la mine pe blog la Provocarea “Dulce Romanie” pentru luna mai, ingredientele sunt Sparanghelul si Dulce de leche :) Te pup si iti doresc o saptamana frumoasa!
Tare buna painica :) sa mai vii cu retete asa bune si usor de facut :P
minunata reteta! crezi ca as putea inlocui untul cu ulei?
facut, bun, usor…. nom nom nom
foarte buna reteta..eu am facut-o in forme de muffins…imi place mult de tot si se prepara usor:*
foarte usoara reteta. tava e in cuptor! multu!
Si presupun ca niste bucatele de ciocolata semi-amara din loc in loc prin aluat nu strica, nu? :)
@gloria – well, that never hurt anyone :p
e geniala, mi-a trimis-o Robert. Am facut-o deja de 2 ori:)
@noemi – glad you like it! ;-)
Deci ne apucam de gatit! Suna delicios si usor
am facut si eu azi reteta. a iesit super, imi place foarte mult si o sa o mai fac.
oare nu ar merge si cu alta compozitie, gen … morcov?
salut! nuca macinata sau intreaga si un pic prajita nainte? :D
intreaga, eventual taiata putin
Am facut ieri reteta. Genius!!!! Multumesc.
Mai caut sa vad ce bun mai ai pe aici :)
Am incercat-o si eu si tot ce pot spune este…delicioasaaaa! o prajitura perfecta. Eu am modificat doar timpul de coacere, am lasat-o la cuptor 40 min pentru ca deja se rumenise…
Am descoperit reteta ta anul trecut si de atunci am facut- o de zeci de ori. Suntem complet dependenti de un banana bread delicios ca al tau!! Felicitari pt blog si pt tot ce faci! Mereu esti o sursa de inspiratie :)
Am facut-o, este a doua oara si desi se zice ca practica ajuta, la tura asta mi-a ramas miezul un umed pe mijloc…
Oare de ce?!..
La gust e foarte buna de altfel :)
Arigatou Mazi ;)
Am facut si eu aceasta reteta. Am folosit faina integrala, nuci de macadamia si am ras si putin ghimbir (care nu prea se simte), dar a iesit foarte buna!
Multumesc pentru reteta!
@ildi – sa stii ca mie chiar imi place mai moist decat uscata. oare ai folosit o forma prea mare? nu stiu ce sa zic :-/
@raluca – glad you liked it :-)
Foarte buna reteta! Foarte buna prajitura! Am facut deja trei si nu ma pot satura :-D
Foarte buna reteta! Foarte buna prajitura! Am facut deja trei si nu ma pot satura :-D
Si eu am executat banana bread pana acum de cateva ori cu un mare succes la consumatori :) Merci! Super buna!
aseara am facut si eu banana bread, doar ca am inserat si niste cubulete de ciocolata pe acolo :D super bun!
Draga mea, de cum te-am descoperit m-am si apucat de treaba si am inceput cu acest chec cu banane (cu nuci also)! E in cuptor si deja miroase incredibil prin casa!
Ador blog-ul tau, mancarea ta si pozele absolut superbe!
See u
http://www.fustacosmopolita.ro
@fusta – glad to hear that! si cum a iesit? :D
Mi-nu-nat! Ti-am pus poza pe facebook!
In w-end incerc somonul Morodanesc, ca pana atunci nu intentionez sa ies din casa pe vremea asta!
Multu spor si creativitate! Primul episod cu Morodanca e superb, delicios!
http://www.fustacosmopolita.ro
Nu stiu cum de-am ignorat reteta asta atata amar de vreme… e incredibila!
Mazi multumesc pt reteta asta! Te urmaresc de muuult timp dar de-abia acum m-am incumetat sa o fac si a fost un succes…acasa, la serviciu, la parinti, prieteni, deci a trebuit refacuta in cateva randuri, de fiecare data excelenta si tare usor de facut!
roxana, irina – ma bucur ca v-a placut!
[…] în mână. Eu nu ajunsesem la desert. Cristina mă îndeamnă să iau, totuşi, o felie de banana bred şi una de salam de biscuiţi cu prosecco. Eu “hihihi”, cu puţină ruşinică dar cu […]
asta e una dintre cele mai bune retete facute de mine de la miss Mazilique de pe site.
multumim, si eu si burtica :D
[…] am luat-o de la Cristina Mazilu, adică Mazilique, această oază de inspirație, cu blogul ei plin de rețete extrem de apetisante. Banana Bread e […]
[…] a inclus cele mai populare reţete de pe blog, precum banana bread, boeuf bourguignon, kisir cu rodie ori salam de biscuiţi cu […]
Intrebari:
1. Bicarbonatul trebuie stins cu suc de lamaie sau nu?
2. O lingurita de bicarbonat (rasa banuiesc) nu-i cam mult?
3. Ce cup/cana ai folosit?
Ca eu am mai multe feluri de cani si nu mi-a iesit…iar cantar nu am :(
Looking forward to bake :p
1. nu
2. lingurita este o unitate de masura a volumului. in cazul de fata e echivalentul a 8 grame
3. la fel – cup e o unitate de masura. uite aici detalii si conversii http://allrecipes.com/howto/cup-to-gram-conversions/
:-)
Deci imi cumpar cantar !!!
Fi-ar ea sa fie de treaba!!!
Am facut iar, si am cantarit per cup raportat la linguri, cu masurile din link.
Well, nu stiu la altii cum e, dar la mine a ramas umed mijlocul, nu tare, dar un pic umed…
Oare pentru ca am macinat nucile ? (nu eram sigura daca da sau nu)
De crescut a crescut, dar oare nu era destul bicarbonat?
Nu stiu…
I need “cantar” !!!
Cu prima ocazie la Tokyu Hands :))
nu cred ca are legatura cu nucile macinate (eu le las sferturi sau cel mult le toc grosier). cat priveste miezul un pic umed – asa ar trebui sa iasa. nu perfect uscat, pentru ca e inecacios. cum ti s-a parut gustul?
Gustul este foarte bun.
Culmea este ca prima oara (acum vreo 2 ani) cand am facut reteta ta a iesit super perfect, desi si atunci la ochi am masurat si tot “kokutoh” (zahar negru) am folosit.
A 2-a, a 3-a si a 4-a oara a iesit umed. Ok, moist e una, dar umed deja nu-mi place…:(
[…] a inceput acum cateva luni cu reteta de banana bread a lui Mazilique, careia i-am adaugat doua lingurite de scortisoara si doua lingurite de nucsoara astfel incat sa […]
Este, cu siguranta, una dintre cele mai bune “bread-uri” pe care le-am incercat. Daca-i mai adaugi si niste bucati de ciocolata prin aluat si presari niste zahar brun deasupra, este absolut divina si merge de minune cu o cafea proaspata!
[…] asa, tot am facut-o sa fie excelenta, ba chiar incredibil de buna. Am furat reteta initiala de la Mazilique de pe blog, acum 6 ani. Asa am descoperit-o pe Mazi, prin banana bread. Intre timp, reteta ei a trecut prin […]
Doamne, Mazi, de cand am eu salvata reteta asta de la tine, in sfarsit am facut-o aseara si frizeaza perfectiunea! Pana la urmatorul esec culinar, m-ai facut sa cred despre mine ca chiar stiu sa gatesc! Ma si gandeam, oare cate femei din oras sau din tara baga acum ceva la cuptor dupa vreo reteta de-a ta si tu staaaai asa, fara sa ai habar ce happy le-ai facut, la ani dupa ce ai pus ceva pe blog… :))) Multam!
eu multumesc, it made my evening <3
Dupa indelunga lene, m-am hotarat. A iesit bestiala :))) nu ma mai satur de mirosul ei :)))) si colegele mele au gustat si in week end presteaza toate. Deja primesc poze cu banana bread urile lor :)))))))))
Vreau sa-ti multumesc pentru reteta. Ne incanta papilele gustatative de cativa ani.
Voiam doar sa adaug ca reteta iese perfect si cu 100 de grame de zahar brun. E suficient de dulce ;)
O seara frumoasa! :)
ma bucur tare! da – sunt de acord, cantitatea de zahar ar trebui adaptata in functie de gustul fiecaruia (de fapt, nici eu nu ma dau in vant dupa deserturile foarte dulci)
Am facut-o pana acum de 2 ori, ocazie cu care trebuie sa-ti multumesc pentru reteta si pentru provocarea pe care mi-ai facut-o pentru a-mi redescoperi pasiunea pentru prajiturit :)
Revin cu 2intrebari: bicarbonatul se stinge cu lamaie inainte de a se amesteca cu faina? (so I’ve heard) Pot inlocui bicarbonatul cu 1 plic de praf de copt, fara a-mi face griji ca va creste prea mult? Merci!
eu n-am stins niciodata bicarbonatul cu lamaie :-) cred ca merge si cu praf de copt
[…] lui Mazi, binențeles (de altfel, de la ea am și mâncat prima dată) Teo, simplă, s-o poată face și pruncuții Prințesa Urbană: cu migdale Prăji: rețetă video […]
La zahar ai spus : 1 cups/ 200 de grame
La faine ai spus: 2 cups/250 DE grame
Nu inteleg: de ce difera cantitățile?
cups, tsp, tbsp & co. masoara volumul, nu greutatea :-)
My to go banana bread recipe!
Mai nou o fac toddler-friendly: înjumătățit zahărul și pus unt de cocos in loc de unt obișnuit (ptr că alergie). Iese super!
o sa incerc si eu cu unt de cocos! <3
Am facut si eu reteta aceasta si sincera sa fiu nu aveam mai asteptari. Genul asta de prajituri nu prea mi au iesit niciodata. Acum insa a iesit perfect. Baietii mei au fost foarte incantati! Multumesc !:* Abia astept sa incerc si altele
ma super bucur sa aud asta! <3
Mulțumesc. Mulțumesc și iară mulțumesc. În seara asta am spus că este timpul să pun un comentariu la rețeta pe care o fac de imediat 10 ani. Este așa de amuzant pentru că nu o am înregistrată nicăieri și eu caut inevitabil pe Google “banana bread Mazilique”. Nu știu să fac prăjituri iar asta îmi iese de fiecare dată! Nu am schimbat nimic, nu am adăugat nimic și este cel mai tare “chec” cu banane pe care l-am mâncat vreodată!!!
Așa că, mulțumesc! ??
Ioana, si eu multumumesc mult ca ai tot revenit pe blog timp de zece ani! Si sa stii ca atunci cand fac si eu banana bread, fix la fel procedez ??
Am facut si eu. Am avut jumatate din cantitatea de nuci, insa am compensat cu visine si am pus intr-o tava patrata, mica. A iesit atat de bun. Multumesc!!!
ma bucur tare ca ti-a placut!
Buna! Il fac azi cam pentru a zecea oara si m-am gandit sa iti multumesc pentru reteta atat de simpla chiar si pt un kitchen disaster like myself. Iubesc blogul tau. Tin pumnii in tot ce faci. Andrei, piciul meu de in curand 3 ani e la fel de recunoscator pt retetele tale. Te imbratisam.
huge hugs si de la mine! <3
Am urmat toți pașii și a ieșit ca in poza! ;) Și foarte buna și la gust! Buna, buna!
ma super bucur!
Cristina!!!! Ai schimbat textul la banana bread-ul meu! Era un fel de Dirty Dancing, il stiam pe de rost dar ma intorceam la el mereu! Ce ma fac acum?! ?
Mi se parea si mie ceva ciudat…dar am zis ca nu mai tin monte eu…
Fac desertul asta de muult timp. Cu 5 banane inauntru…uneori cu untul tare de se face cololoase, uneori imi iese aluatul foarte tare, alteori foarte moale. Dar finalul e delocios intotdeuna!
Dar azi…am facut cu mere in loc de banane. De fapt am facut portie dubla si jumate am amestecat cu …5 banane si jumatate cu 500g mere blenduite cu tot cu coaja, scortisoara si anason. A iesit perfect! Data viitoare fac si cu morcov! ?
Nuuu… Ai schimbat cups in grame. Eu acum ce fac? Nu stiu cu grame, am un cup. Am facut acum 2-3 saptamani reteta si era in cups. :(
i got you! iti dau cu copy/paste din arhiva :D
120 grame unt
1 cup/200 grame zahar brun sau alb (eu prefer brun, mi se pare ca da un gust mai caramelos si nici nu e asa de dulce)
2 oua
2 cups/ 250 grame faina
1 lingurita bicarbonat de sodiu
jumatate lingurita sare
3 banane pasate
70-100 grame nuci (optional)
1 jumatate de banana pentru ornat (optional)
1 lingurita de zahar pudra (optional)
Mersi!
Mulțumesc pt rețeta! Eu am eliminat complet zaharul ( din motive de copii mici care nu consuma deloc zahăr) si a ieșit PERFECTĂ! Bananele indulcesc suficient :) Azi o repetăm.
L-am pregatit azi. A iesit atat de bun… Multumim pentru reteta/
Draga Mazi,
Merge sa pun cateva picaturi (oare cate?) de ulei esential de lavanda in banana bread?
Multumesc,
Mo
eu nu as pune (ca mie nu-mi place aroma de lavanda in mancare :))
Draga Mazi,
Ar merge cateva picaturi de ulei esential de lavanda in chec?
Multumesc,
Mo
Eu am incercat multe retete de banana bread la viata mea si majoritatea au fost dezamagire. Nu au crescut cum trebuie sau erau crude in interior. Anyway, eu nu mai vreau sa incerc alta reteta de banana bread. Aceasta reteta mi-a iesit de fiecare data si de fiecare data e super buna. Cu mentiunea ca eu pun doar 150 gr de zahar alb si daca sunt mai mari bananele doar 2. Nuci nu am mai cumparat de mult si mereu am facut fara. Secretul meu (glumesc, dar nu glumesc) este ca incorporez faina si bananele pasate cu furculita. Asa am procedat cand mi-a iesit si nu mai schimb tehnica. :)))
[…] cred că au descoperit-o pe Cristina ca regina-chef a rețetei banana bread. Eu țin minte și acum proiectul video “Kitchen Victim”, în colaborare cu Ana Morodan, […]
clar este reteta noastra preferata de banana bread! (uneori folosesc zahar de cocos pt aroma si sanatate) <3
By far cea mai buna rețetă de banana bread pe care am mancat-o. Cred că am făcut-o de peste 50 ori și iese la fel de buna de fiecare data. (Nici nu mai știu cu câți am sharuit link-ul, așa succes are).
PS. Câteodată înlocuiesc nucile cu ciocolata :D
Am facut in pandemie acest banana bread si a iesit fantastic! Este cea mai buna reteta de banana bread pe care am incercat-o!
Insa, fast forward today…nu prea mi-a iesit.
Cat de tare influenteaza untul in rezultatul final? Ori am pus prea putin, ori a fost rece, nu pricep unde am dat fail. E cam…soggy.
Help? 😄
Hello! Crezi ca as putea inlocui untul cu ulei? Din motive logistice nu dispun de unt acum si as vrea sa fac reteta! Pana acum am incercat alte reteta care nu mi-au iesit de nicio culoare!