Salată de legume coapte, quinoa și fasole verde cu vinegretă de Dijon și capere
Salata asta este rușinos de bună, de cremoasă, crocantă, hrănitoare, sănătoasă și gustoasă. Este plină de calități și pe măsura ce scriu, înghit în sec, cred că mă duc să văd dacă mai găsesc conopidă în frigider că mi s-a făcut poftă – până atunci vă mai jos rețeta video, dar și lista cu ingrediente și explicațiile pas cu pas.
INGREDIENTE
4 porții, 35 de minute
- 1/2 conopidă mică
- 4 morcovi de mărime medie
- 2 linguri ulei de măsline
- 1 lingură miere
- 100g quinoa uscată
- 150g fasole verde congelată
- 1 linguriță sare
- 1 linguriță piper
- o mână de migdale tocate
PENTRU DRESSING
- 100ml ulei de măsline
- 1 lingură oțet de vin roșu
- 1 lingură muștar de Dijon
- 2 lingurițe capere tocate mărunt
- 1/2 legătură de pătrunjel
- 1 linguriță sare
Încinge cuptorul la 200C°.
Taie conopida în florete și morcovii în bucăți (bite-sized). Pune legumele într-o tavă de cuptor peste care adaugă uleiul, sarea, piperul, mierea apoi amestecă și dă tava la cuptor pentru 30 de minute.
Între timp, pune o oală cu apă sărată la fiert, adaugă quinoa și fierbe pentru 5-6 minute. Când quinoa este aproape fiartă, adaugă și fasolea și mai fierbe totul 2 minute. Când timpul s-a scurs, iar fasolea este fiartă (dar înca ușor crocantă), scurge apa și lasă deoparte.
Într-un borcan, pune toate ingredientele pentru dressing, pune-i capacul și amestecă bine. Ăsta este cel mai simplu mod de a emulsiona o vinegretă și o poți păstra și la frigider pentru mai multe zile.
Într-un bol încăpător, pune quinoa împreună cu fasolea, adaugă dressingul și amestecă. La final presară migdalele tocate și te poți apuca de mâncat.
Dacă se întamplă să nu ai quinoa, o poți înlocui cu bulgur sau cușcuș.