Salata de grau cu ciuperci si dressing de ceapa si telina

26 Mar 2014, Cristina Mazilu

Cum rețetele semnate de Ottolenghi s-au dovedit a fi o constantă sursa de inspiratie, am continuat experimentele cu salatele delicioase. Satioasa, proaspata si sanatoasa, salata asta o banuiesc ca ar  putea suporta nenumarate variatiuni, in functie de sezon.

INGREDIENTE
  • 100g grau integral
  • 300g ciuperci champignon proaspete (ca nu e ca si cum gasesti prea multe variante in supermarket, din pacate)
  • 1 ceapa rosie
  • 2-3 tije de telina apio
  • 2 legaturi de patrunjel
  • 1 lingura de zahar brun
  • 4 linguri de otet de sherry
  • ulei de masline, dupa gust
  • sare si piper proaspat rasnit

Spala graul si lasa-l in apa, la inmuiat, peste noapte. A doua zi pune-l intr-o cratia cu apa proaspata si fierbe-l timp de 45-60 de minute, pana ce e al dente.
Intre timp, pregateste dressingul: dizolva zaharul in otet, adauga ceapa tocata marunt si telina feliata fin. Lasa-le la macerat cel putin o ora.
Cand graul e fiert, scurge-l bine, apoi amesteca-l cu dressingul de ceapa si telina. Adauga ciupercile taiate felii de circa 5mm grosime si patrunjelul tocat. Adauga sare si muuuult piper proaspat rasnit.

 

 

Inlocuieste graul cu quinoa fiarta.
In plus, vei obtine un fel de mancare cu super proteine ;-)

S-AR PUTEA SĂ-ȚI MAI PLACĂ
Comentarii (4)
  1. Anonymous says:

    as schimba graul pe porumb copt,graul nu ma atrage..doar macinat = faina:))
    Imi dau seama ca trebuie sa fie sanatos.

    mada

  2. Anonymous says:

    Ciupercile raman crude?

    ionut

  3. […] ales o salata de grau cu ciuperci si dressing de ceapa si telina. E foarte consistenta, dar e light, healthy & fresh.” […]

Comenteaza
Follow on Instagram