Prăjitură cu zmeură, afine și sirop de lime

22 Aug 2015, Cristina Mazilu

Daca si voi sunteti ca mine, atunci vremea asta v-a facut chef de dat amestecat ingrediente care, in mod ideal, s-ar materializa apoi intr-o tava plina cu ceva bun, pe care o iei in brate cand stai in varful canapelei si din care mananci direct, while binge watching *insert-here-your-favourite-guilty-pleasure*.

(Ce, voi nu faceti asa? Mda, mnu, nici eu)

(De asemenea, merge si varianta cu topit ciocolata)

 

INGREDIENTE

15-20 de minute prepararea, 1 ora coacerea, aprox. 12 bucati

    • 220g unt moale, plus extra pentru uns tava
    • 220g zahar
    • 4 oua
    • sucul si coaja rasa de la 2 lime
    • 300g faina, amestecata cu ½ plic praf de copt si un varf de sare
    • 100g afine
    • 100g zmeura

PENTRU SIROP

      • 8 linguri de suc de lime (de la aproximativ 4 lime)
      • coaja de la 1 lime
      • 100g zahar

 

Unge cu unt (si tapeteaza cu folie de copt daca vrei sa scoti apoi prajitura) o tava de aproximativ 22*16cm (deci nu prea mare). Incinge cuptorul la 180ºC.

Mixeaza untul cu zaharul pana ce obtii o crema omogena. Adauga treptat ouale, apoi incorporeaza faina si pe urma coaja si 3 linguri de suc de lime.

Folosind o spatula, amesteca in compozitie trei sferturi din afine si zmeura, apoi pune compozitia in tava. Niveleaza suprafata si presara deasupra fructele ramase (se vor scufunda in blat pe masura ce prajitura va creste in cuptor).

Da prajitura la cuptor timp de 1 ora (acopera-o cu folie de aluminiu daca incepe sa se rumeneasca prea tare).

Intre timp, pregateste siropul: pune sucul si coaja de lime intr-o craticioara, impreuna cu zaharul. Pune-le pe foc si lasa zaharul sa se topeasca, iar siropul obtinut sa dea in clocot.

Imediat ce prajitura iese din cuptor, inteap-o peste tot cu o scobitoare si toarna siropul deasupra, apoi las-o sa se raceasca.

Ideal ar fi sa o scoti apoi din tava si sa o tai in 12 patratele, pe care sa le imparti cu prietenii. Mai exista si varianta mea, in care am mancat mai bine de juma’ de prajitura singura, direct din tava, dar asta e alta poveste.

S-AR PUTEA SĂ-ȚI MAI PLACĂ
Comentarii (1)
  1. Smarandita says:

    O facem astazi din nou!E delicioasa!La multi ani :)

Comenteaza
Follow on Instagram