Creveti la gratar cu cartofi noi la cuptor

18 May 2011, Cristina Mazilu

Am dat peste crevetii astia mari si carnosi si n-am putut rezista. Dupa care am fost in piata si mi-au cazut ochii pe niste cartofi noi, mici, numai buni de gatit intregi.

Asa ca am ajuns acasa si mi-am facut de cap fara alt concept decat sa pun intr-o farfurie cam tot ce-mi place mie mai mult – carbohidrati, seafood, usturoi si patrunjel. Hell yeah!

Cartofii i-am facut dupa reteta de acum vrei doi ani, devenita de baza la mine-n bucatarie. Cartofii se spala si se fierb (in coaja – ca astia noi aproape ca nici nu au) cateva minute, apoi se arunca-ntr-o tava cu ulei de masline, rozmarin, cimbru, masline, capere si un strop de otet de vin alb (n-o sa se simta la final). Apoi se baga-n cuptor pana-s rumeni si aurii.

Photobucket

Photobucket

Cand a fost vorba de creveti, mi-am suflecat manecile, si m-am pus pe curatat.Photobucket

Apoi i-am balacit in ulei de masline cu chilli de la Oliviers & Co. si am incins gratarul de fonta. Photobucket
I-am aruncat acolo cateva minute, pana s-au facut portocalii. Sa nu-i tineti prea mult, ca se duce naibii povestea si mancati cauciuc.
Farfuria am umplut-o cu toate cele bune, alaturi i-am tras un sos facut din iaurt, usturoi tocat marunt, patrunjel, zeama de lamaie si ulei de masline, iar langa s-a intamplat o salata verde, dreasa cu ulei de masline extravirgin si lamaie. Bun a fost!
Photobucket
S-AR PUTEA SĂ-ȚI MAI PLACĂ
Comentarii (10)
  1. mirela says:

    de unde cumperi creveti?
    arata bestial :)

  2. catkitchen says:

    imi place combinatia !!!! Eu mai am la congelator niste caracatita si nu m-am hotarat inca ce sa fac cu ea :( …dar cred ca ii vine randu cat mai repede , mi-ai facut o pofta de fructe de mare de numa !!!!

  3. Mona says:

    Eu nu incetez sa ma minunez cum de toata Romania si Bulgaria mananca crevetii cu intestinul in ei. Oriunde te duci, fie ti-i serveste intregi, cu carapace cu tot, fie fara carapace, dar fara matzul scos. Am intors de trei ori farfuria si de atunci nu mai comand deloc. La noi, la Canada, se taie animalul usor, 2 mm pe lumgime si se scoate “vena”. Ca nimanui nu-i place sa manance, ma-ntelegi, deseuri digestive.

  4. Mazilique says:

    crevetii i-am luat de la selgros :)

  5. Adelina says:

    Mona, nu toata Romania. :)) La restaurantul unde am lucrat se scotea intestinul si carapacea. Doar putin din coada ramanea ca sa-i mananci mai usor. Asa procedez si eu acasa. Nu stiu de ce nu pot sa scriu cu diacritice pe blogul acesta. E enervant. :)

    Oricum arata super combinatia: cartofi noi + creveti.

  6. Mona says:

    Adelina, multumesc de precizare.

  7. Alina says:

    Sunt greu de curatat?

  8. Mazilique says:

    @alina – nope, once you get the hand of it ;)
    @colorsdiary – indeed

  9. ocserver says:

    mega!!!! like, desigur.. :)

Comenteaza
Follow on Instagram