#NOFOODWASTE: Cum să faci roșii uscate la cuptor

13 Aug 2021, Cristina Mazilu

Țineți minte obiceiul de vineri? Cel în care dau o tură prin bucătărie și-mi fac de cap (și de treabă :)) cu ingredientele pe care le am deja la dispoziție? Asta e metoda mea de atât de a valorifica produsele de sezon, cât și de a minimiza risipa de alimente.

Și aici intervine tehnologia care mă ajută în tot procesul ăsta. De exemplu, vinerea asta am pus la treabă cuptorul cel nou de la Electrolux: SteamPro CookView, care are inclusiv o funcție de deshidratare. Astfel, am transformat roșiile pe care le aveam în bucătărie în pomodori secchi – o delicatesă de sezon de care mă pot bucura mult timp de acum încolo.

INGREDIENTE
rezultă 1 borcan 500ml, 5 minute prepararea, 6 ore la cuptor

1,4kg roșii cherry

2 linguri ulei de măsline

1-2 căpățâni de usturoi

1 mână de frunze de busuioc (poți folosi și oregano, cimbru sau alte ierburi aromatice)

sare

Încinge cuptorul la 100C.

Spală și usucă bine roșiile. Taie-le în jumătăți și așază-le pe o tavă de cuptor, cu partea tăiată în sus.

Presară deasupra ulei, usturoi, sare și ierburile aromatice.

Dă tava la cuptor timp de câteva ore. La mine a durat 6 ore până ce am obținut rezultatul dorit, însă asta depinde și de dimensiunile roșiilor și de cât de “apoase” sunt.

Când sunt gata, transferă-le într-un borcan și acoperă-le cu ulei de măsline (dacă reușești să nu le mânânci pe toate pe loc).

//

În 2019, Electrolux a lansat programul Better Living, o inițiativă ce cuprinde mai multe măsuri prin care compania și-a propus să ofere consumatorilor o viață mai bună și mai durabilă. Obiectivul principal este de a-i inspira pe oameni să opteze pentru obiceiuri de consum și gătit sustenabile.

Concret, acest lucru se reflectă și la nivel de tehnologie inovatoare, care ajută consumatorul să aibă experiențe culinare atât memorabile, cât și sustenabile. Astfel, au fost implementate funcții care permit gătirea sau regenerarea cu abur în cuptor (Steamify), prepararea alimentelor în vid, stocarea ingredientelor pe o durată mai îndelungată (tehnologia 360 Cooling sau tehnologia TwinTech® No Frost) și altele.

S-AR PUTEA SĂ-ȚI MAI PLACĂ
Comentarii (0)
Comenteaza
Follow on Instagram