Pranz la birou // Ce-am facut in ultima zi cu soare
O masa in gradina. Cu paste cu pesto de patrunjel & rosii cherry …
si o tarta cu ganache de ciocolata, fulgi de migdale si pere caramelizate.
Tarta e simplu de facut. O foaie de aluat de foietaj se baga in cuptor vreo 20 de minute, pana se rumeneste. In acest timp, topesti la bain-marie (o craticioara cu putina apa se pune pe foc mic. deasupra ei se asaza un castron in care se afla ingredientele. castronul nu trebuie sa atinga aoa) 100g de ciocolata cu putin unt si smantana dulce. Intr-o alta tigaie topesti unt si zahar, pana se face un caramel auriu, in care arunci niste felii de pere (ca la tarte tatin). Merge si ceva vanilie si/sau scortisoara, plus cognac si flambat, daca ai chef.
Cand ai totul gata, foietajul se unge cu crema de ciocolata, deasupra se pun feliile de pere caramelizate si se presara fulgi de migdale.
arata yummy!!! te citesc cu foarte mare placere, desi eu nu prea gatesc :P cred ca tocmai de aceea te admir asa de tare ;)
@anca – multumesc. dar sa stii ca aproape tot ce gatesc eu e super-simplu. you sould try it ;)
Aici inca e vara, deci petrec in continuare :)
Vreau sa incerc tarta. Si salatele de paste imi plac mult. Una din preferatele mele e cu fusili si rosii cherry ca a ta, dar mai are vinete taiate cubulete mici si calite impreuna cu mult usturoi maruntit. Un deliciu!
O alta salata de paste, la fel de simpla, contine farfalle, rosii uscate in ulei, taiate mai marunt, porumb, mazare, putin naut fiert, spanac calit usor – delicioasa si asta!
Si pentru ca inca se mai gasesc capsune, o bautura super racoritoare: strawberry lemonade.
@ Mazilique: o sa incerc, dar numai lucruri ce nu necesita cuptor pentru ca nu posed in bucatarioara mea :)
@ Rox: saliveeeez….. :)