Cumpără. Gătește. Regândește – un serial despre reducerea risipei alimentare

29 Jan 2022, Cristina Mazilu

La finalul anului trecut am fost invitată de Ruxandra și Gabriel de la Amuse Bouche să povestim împreună despre risipa alimentară. Mai exact – despre cum să o evităm, sau măcar să o reducem.

Și am început cu începutul – cum facem cumpărături și cum le depozităm. Asta s-a materializat în primul episodul al serialului Cumpără. Gătește. Regândește. Episodul se numește ‘Frigiderul’ din motive evidente – pentru că acolo ajung majoritatea alimentelor noastre. Și, uneori, parcursul lor este piață/ supermarket > frigider > gunoi. Asta se întâmplă și pentru că nu întotdeauna le organizăm și le depozităm așa cum ar trebui. Ma multe despre asta, dar mai ales despre cum să evităm situația în care ajungem să aruncăm mâncare – în videoul de mai jos.

CUMPĂRĂ. GĂTEȘTE. REGÂNDEȘTE este parte a unui proiect amplu, dezvoltat de Asociația Gastronom și susținut de UniCredit Bank.

Și dacă tot suntem la subiectul ăsta – aici găsiți o serie de rețete pe care le puteți pregăti cu ingredientele alea pe care le uităm prin frigider sau cămară.

S-AR PUTEA SĂ-ȚI MAI PLACĂ
Comentarii (0)
Comenteaza
Follow on Instagram