#NoFoodWaste: Conopidă coaptă întreagă, cu sosuri de tahina și ierburi aromatice

15 Apr 2022, Cristina Mazilu

Long time, no recipes. Așa că astăzi am revenit cu o rețetă care bifează mai multe căsuțe, poate așa recuperez.

Această conopidă coaptă întreagă nu doar că e un mod minunat de a folosi întreaga legumă, dar poate constitui un fel principal foarte sațios (mai ales dacă ești vegetarian, vegan sau ții post) și este suficient de spectaculoasă cât să o poți pune pe masa de Paște ca o alternativă mai light pentru garnituri sau fripturi.

INGREDIENTE

6-8 porții, 1 oră și 15 minute

1 conopidă întreagă
2 lingurițe de turmeric
1,5 lingurițe de chimion pudră
1 linguriță de coriandru pudră
3 linguri de ulei de măsline
sare, piper proaspăt râșnit

PENTRU SOSUL DE TAHINA

3 linguri de tahina
sucul de la ½ lămâie
200ml apă
1 cățel de usturoi
sare

PENTRU SOSUL DE IERBURI AROMATICE

1 legătură de pătrunjel
1 legătură de mentă
1 legătură de coriandru
1 ceapă roșie mică
1 cățel de usturoi
2 lingurițe de oțet
4-5 linguri de ulei de măsline

Încinge cuptorul al 180C. Eu folosesc un cuptor electric de la Electrolux – modelul SteamPro CookView – pe funcția de încălzire de sus și jos

Îndepărtează frunzele de la conopidă. Într-un bol, amestecă condimentele (turmeric, chimion și coriandru) împreună cu sare și ulei de măsline. Cu mixul astfel obținut, unge conopida astfel încât să fie acoperită de sos. Dă-o la cuptor timp de aproximativ o oră sau până ce e rumenă și un cuțit pătrunde cu ușurință în ea.

Între timp, pregătește sosurile. Într-un bol, amestecă tahina cu zeama de lămâie, apa și usturoiul tăiat mărunt (sau zdrobit cu presa de usturoi).

Pentru sosul de ierburi aromatice, toacă-le pe toate mărunt (inclusiv tulpinele dacă acestea sunt subțiri). Taie și ceapa roșie mărunt. Pune-le împreună într-un castron, împreună cu un cățel de usturoi mărunțit și amestecă-le cu ulei de măsline, oțet și sare.

Servește conopida împreună cu sosurile.

//

În 2019, Electrolux a lansat programul Better Living, o inițiativă ce cuprinde mai multe măsuri prin care compania și-a propus să ofere consumatorilor o viață mai bună și mai durabilă. Obiectivul principal este de a-i inspira pe oameni să opteze pentru obiceiuri de consum și gătit sustenabile.

Concret, acest lucru se reflectă și la nivel de tehnologie inovatoare, care ajută consumatorul să aibă experiențe culinare atât memorabile, cât și sustenabile. Astfel, au fost implementate funcții care permit gătirea sau regenerarea cu abur în cuptor (Steamify), prepararea alimentelor în vid, stocarea ingredientelor pe o durată mai îndelungată (tehnologia 360 Cooling sau tehnologia TwinTech® No Frost) și altele.

S-AR PUTEA SĂ-ȚI MAI PLACĂ
Comentarii (0)
Comenteaza
Follow on Instagram