Sirop caramelizat din muguri de brad

25 May 2018, Simona
de Simona

 

Pregătirea cămarei pentru toamnă, iarnă (sau pentru atunci când diverse ai pofte, desigur) e una din activitățile mele preferate prin bucătărie. Săptămâna asta am fiert, caramelizat și murat la fructe (oh, that smell!), că de abia aștept să vină timpul lor (să nu afle Mazi, dar am mâncat un sfert din ce am făcut până acum).

Siropul ăsta caramelizat sare în ajutor atunci când te-ai plictisit să tot pui extract de vanilie în tort meringue, bezele sau fursecuri, atunci când vrei o înghețată de ciocolată amăruie cu un gust nou sau când, pur și simplu, vrei să experimentezi.
 
INGREDIENTE
500ml, 1 ora, plus 12 ore timpul de infuzare

    • 400g muguri de brad
    • 650g zahăr
    • 750 ml apă

 

Spală mugurii și lasă-i câteva minute la scurs.
Într-o oală de mărime medie, adaugă mugurii, zahărul, apa și pune totul la fiert.

Amestecă până când zahărul se topește, apoi lasă totul să dea în clocot.

Oprește sursa de căldură și permite-i lichidului să ajungă la temperatura camerei. Acoperă oala și lasă mugurii la infuzat peste noapte.

A doua zi, strecoară lichidul de muguri și pune-l la fiert la temperatură medie.

Siropul trebuie să fiarbă până capătă o consistență de miere lichidă și are o culoare asemănatoare chihlimbarului (eu am fiert siropul timp de 1 oră până să ajungă la culoarea potrivită).

Când siropul s-a mai răcit, transferă-l într-o sticla sterilizată și păstrează-l la frigider.

S-AR PUTEA SĂ-ȚI MAI PLACĂ
Comentarii (0)
Comenteaza
Follow on Instagram