Chez Mazilique

Ciolan de porc la cuptor

Nu mai facusem niciodata ciolan de porc, dar pentru ca eram foarte familiarizata cu postproductia (aia care include cutit, furculita si mai ales mainile goale manjite pan’ la cot), am zis ca trebuie sa incerc sa o scot la capat si acasa, nu doar la carciuma.

Asa ca, in incercarea de a obtine un ciolan cu carne frageda si crusta crocanta, am cumparat unu’ (de retinut – e si foarte ieftin), l-am adus acasa si l-am tratat porceste. Intai a fiert vreo ora intr-o oala cu fruze de dafin si boabe de piper. Intre timp, am luat cativa catei de usturoi si i-am zdrobit in mojar cu niste sare de mare si vreo lingura de boabe de chimen.
Photobucket
Dupa ce am scos ciolanul de la balacit, l-am uns pe toate partile cu pasta de usturoi aromato-sarata si l-am pus intr-un vas termorezistent, numai bun de bagat la cuptorul incins.

Photobucket

Inainte de a impacheta vasul cu ciolan in folie de aluminiu, am aruncat si vreo doua-trei capatani de usturoi intregi si necojite. Vedeti voi imediat de ce ;)

Deci ciolanul bine acoperit a intrat la cuptorul incins la vreo 180 de grade si a stat acolo vreo ora. Dupa care i-am scos folia de aluminiu si l-am lasat sa se rumeneasca inca vreo juma’ de ora, intorcandu-l din cand in cand, sa se aureasca pe toate partile.

Cat animalu’ de rumenea, am fiert si niste cartofi, numai buni pentru un piure. The yummy twist a fost a usturoiul care a fost copt cu ciolanul a fost decojit si aruncat la invalmaseala, alaturi de o cantitate considerabila de unt…

Photobucket

…ca daca-i porc, porc sa fie!

Photobucket

Asa ca o saptamana frumoasa sa aveti si voi si poate ne vedem duminica ;) (vezi postul de mai jos)

YOU MIGHT ALSO LIKE