Chez Mazilique

Fajita de pui cu guacamole si pico de gallo

 

Care ajungeti mai des pe aici stiti ca pieptul de pui nu mi-e cel mai bun prieten, dar pentru ca aveam unul in congelator, doar n-aveam sa-l arunc. Combinat cu niste foi de tortilla cumparate din Mega Image, eu zic ca am scos-o cu bine la capat.

Intai am luat puiul, l-am taiat fasii si l-am pus la marinat in ulei de masline cu zeama de lamaie, vreo cateva ore.
Photobucket

Cand, in final, mi-am facut curaj, am incins gratarul de fonta si l-am pus la rumenit.Photobucket

In alta tigaie au nimerit niste felii de ardei rosu si ceapa, perpelite in ulei de masline.

Photobucket

Langa treaba asta am facut un guacamole dintr-un avocado, doua rosii cherry, putin ardei iute, ceapa verde si zeama de lamaie.

Ba mai mult, am pus-o si de-un pico de gallo, o salata care acompaniaza de obicei fajita. In acest caz – ceapa, rosii, ardei iute si patrunjel, toate taiate marunt si amestecate cu ulei de masline extravirgin si zeama de lamaie.

Simplu si foarte bun, de repetat pana Iv nu mai cere la shaorma (cu toate ca sigur o sa vreau eu :))

Photobucket

  1. Mihaela says:

    Arata yummy :)

  2. Mazilique says:

    pentru ca estee! :p

  3. Lavinia says:

    Noi ne impacam foarte bine cu puiul asa ca sigur o sa incerc reteta! Pare delicios!

  4. Zazuza says:

    arata delicios!

  5. Anonymous says:

    As vrea sa te intreb ceva despre gratarul de fonta de la Ikea.

    Emailul din interior nu prinde, cat ulei folosesti?Se poate folosi doar cu el uns cu ulei?

    Mi-as cumpara dar vreau sa stiu daca merita pt. ca sunt la dieta si gatresc fara ulei.

    In rest ce sa zic, imi plac pozele ma uit pe blogul tau saptamanal, tu faci numai mancare buna.

  6. Mazilique says:

    @anonim – si eu gatesc fara ulei de f multe ori si-s multumita de gratar. schema e sa-l incingi bine inainte si nu se prinde :)
    @hadean – multumescu-ti!

  7. Anonymous says:

    Delicios!
    Sunt novice asa ca am sa te rog sa detaliezi un pic ce presupune guacamole si pico de gallo.

  8. Mazilique says:

    @anonim – pico de gallo e un fel de salata, fix cum scrie in post, iar guacamole e un sos pe care eu l-am facut din avocado (bine copt) cu rosii, ceapa, lamaie… poti sa-l faci fie intr-un mojar, fie la robot

  9. Arata fantastic, o sa incerc cat de curand! Pup! :*

Insta Moments

  • #Peanutbrittle - cel mai simplu și rapid cadou handmade la care m-am gândit anul asta. Rețeta pe blog și link în profil.
  • Xmas mode is on at @mazilique_studio - #lebkuchen recipe on the blog and link in profile • #gingerbread #xmasready #christmascookies #testkitchen #openkitchen #maziliquestudio
  • Peas, spice and everything nice. Stay tuned, pentru ca săptămâna asta (marți și joi) iau cu asalt pagina @bonduelle.ro, unde urmează sa postez o serie de rețete super simple și rapide 😉
  • #lentils and #chorizo #soup - recipe on the blog and link in profile
  • Do nothing. Then rest.
  • The mud diaries at #casacucastani
  • #Pumpkin and #honey #ginger cake. Recipe on the blog, link in profile 🍯🧡🎃
  • About last night, at @adihadean’s @attic_lab_bucharest - lovely dinner, cold bubbly, spicy gin & tonics and #kuiba #livingbeautiful tableware
  • Un fel principal consistent, care poate fi pregatit cu o zi in avans si pus pe foc chiar inainte de cina 🍲 🍲 🍲 - link in bio