Risotto cu ștevie

12 Apr 2017, Cristina Mazilu

Pe modelul de anul trecut cu leurda, anul asta am recidivat cu un risotto gatit cu stevie. E chiar mai simplu de facut, pentru ca nu am transformat frunzele in vreo pasta, piure sau pesto, ci pur si simplu le-am adaugat in ultimele minute, pentru ca am vrut sa-si pastreze cat mai mult din culoare, textura si gust.
 
INGREDIENTE

45 de minute, 6 portii

    • 200g orez (eu am folosit Camolino)
    • 1 ceapa tocata
    • 100g de stevie
    • 2 linguri de unt
    • 80ml vin alb sec
    • 500ml supa de pui, fierbinte
    • 2-3 linguri de unt
    • 50g parmezan ras
    • ulei de masline si boabe de piper rosu, pentru servit

 

Curata stevia si toac-o.

Incinge o tigaie incapatoare, cu pereti mai inalti, pe foc mediu si topeste untul. Adauga ceapa tocata marunt in tigaie si gateste-o amestecand, pana cand se inmoaie (aproximativ 5 minute). Adauga orezul si amesteca pana cand este acoperit cu unt si devine translucid (2-3 minute). Presara sare si piper si apoi toarna vinul. Gateste amestecand, pana cand lichidul se evapora.

Cu un polonic, incepe sa torni supa. Amesteca compozitia pe masura ce adaugi cate un polonic cu supa, astepand ca pe parcurs orezul sa absoarba lichidul. Lasa orezul sa fiarba cam 20-30 de minute de cand l-ai pus in tigaie. Gusta orezul dupa vreo 20 de minute de cand l-ai pus tigaie – trebuie sa fie al dente. Moale, dar inca sa mai poti musca din bob. Nu cat sa ai impresia ca mesteci nisip, dar nici sa nu fie terci.

Cand orezul e aproape gata, adauga stevia si mai gateste timp de 2-3 minute, pana cand aceasta se inmoaie. Adauga untul si parmezanul ras si amesteca putin, pana cand acestea se topesc.

Inainte de a-l servi, mai poti presara putin parmezan si/sau ulei de masline in farfurie, plus niste boabe de piper rosu usor zdrobite.

S-AR PUTEA SĂ-ȚI MAI PLACĂ
Comentarii (0)
Comenteaza
Follow on Instagram