Chez Mazilique

Knickerbocker glory (straturi de bezea cu frisca si fructe de padure)

In seria situatiilor mai putin fericite, when something goes wrong and you try to make to most of it, avem planuri care esueaza, deadline-uri depasite, proiecte care nu se intampla, masini care nu mai pornesc, povesti with something less than a happy ending – dar nu despre astea vorbim aici. Pentru ca avem si desert.

Prima data cand am incercat sa fac pavlova in noile cuptoare de la studio, lucrurile n-au iesit chiar conform planului. Bezelele au suficienta delicatete si egal de multa personalitate si impredictibilitate – asta pana ce reusesti sa le imblanzesti si sa te imprietenesti si cu cuptorul pe parcurs. Trebuie coapte la o temperatura joasa, cel putin vreo doua ore, pana ce interiorul se coaguleaza intr-o consistenta moale si lipicioasa, iar exteriorul e crocant si lucios. Ideal ar fi sa le lasi sa se raceasca in cuptor cateva ore, sau peste noapte. Dar daca, la fel ca mine, ai rabdarea unui golden retriever in fata unui bol cu paste, atunci lucrurile iau alta turnura.

Scoti pavlova din cuptor imediat ce a sunat timer-ul si te infigi in ea ca Lola a lu’ Titica in mingea de tenis care chițăie. Sau in balta cu noroi. Si evident ca o rupi in doua (sau in sase, whatever) (bezeaua, nu cainele!). But you’re a resourceful cookie si te descurci. When life gives you lemons, you make gin fizz. Cand iti da pavlova descompusa, faci knickerbocker glory, dupa cum urmeaza.

Iei un borcan sau un bol de salata (sau o vaza de flori, who am I to judge), bucatile de bezea, o cutie de smantana pentru frisca, niste zahar pudra si toate fructele (de padure, de livada, de gradina – ce se nimereste) pe care le gasesti. Eventual si niste frunze de menta daca-ti cresc pe pervaz (sau in frigider, desigur).

Smantana o bati pana se intareste, adaugand zahar pudra dupa gust. Nu mult – tine cont ca bezeaua e deja suficient de dulce.

Apoi iei borcanul-bol-vaza-lighean-covata si incepi sa indesi in el straturi: unul de bezea, cateva fructe, frisca, iar fructe, iar bezea, iar crema – dupa cum se nimereste, pana iti iese ceva misto.

Don’t worry – toata chestia asta cu transformarea unei situatii less than perfect intr-una fericita sau macar acceptabila nu-mi iese deocamdata decat in bucatarie. Si nici acolo intotdeauna. But hey, at least I’m trying. (And having cake while I’m at it).

YOU MIGHT ALSO LIKE

  1. Cristina says:

    O retete numai buna de facut acasa cand iti e pofta de ceva dulce, iar eu cum sunt o adepta a fructelor si a prajiturilor cu fructe, acest desert mi se pare mai mult decat perect. Multumesc de retete si mult succes.

Insta Moments

  • Little foodie #wanderlust corner at @mazilique_studio
  • 1/ Lumi ❤️ Georgel 
2/ Lumi is cuddling with Georgel
3/ Georgel e un bou. He got what he deserved. 
Bwahahahahahahahahaha 😈
  • De Paștele care a trecut am luat o pauză de la gătit, dar nu și de la mâncat. De exemplu cozonacul ăsta fabulos de la #Maize - în curând un nou restaurant #farmtotable în București, pe strada #Paris61A
  • Lumi, channeling her inner Dory before falling asleep on my shoulder: 'I shall call her Squishy and she shall be mine and she shall be my Squishy'
  • Cel mai alintat câine din lume (împreună cu singura persoană care putea să-l învețe să fie în halul ăsta)
  • 42 de idei pentru masa de Paște, acum pe blog - link-ul în profil
  • Azi am făcut schimb de studiouri cu @adihadean. Fun times at @attic_lab_bucharest 🍾🔪
  • #Repost @mazilique_studio ・・・
No rest for the wicked 
at #MaziliqueStudio
  • #Repost @mazilique_studio ・・・
Sun is setting over our table as we wait for our friends
・・・
#communaltable #openkitchen #MaziliqueStudio #foodexperience #dinnerparty