Knickerbocker glory (straturi de bezea cu frisca si fructe de padure)

27 May 2016, Cristina Mazilu

In seria situatiilor mai putin fericite, when something goes wrong and you try to make to most of it, avem planuri care esueaza, deadline-uri depasite, proiecte care nu se intampla, masini care nu mai pornesc, povesti with something less than a happy ending – dar nu despre astea vorbim aici. Pentru ca avem si desert.

Prima data cand am incercat sa fac pavlova in noile cuptoare de la studio, lucrurile n-au iesit chiar conform planului. Bezelele au suficienta delicatete si egal de multa personalitate si impredictibilitate – asta pana ce reusesti sa le imblanzesti si sa te imprietenesti si cu cuptorul pe parcurs. Trebuie coapte la o temperatura joasa, cel putin vreo doua ore, pana ce interiorul se coaguleaza intr-o consistenta moale si lipicioasa, iar exteriorul e crocant si lucios. Ideal ar fi sa le lasi sa se raceasca in cuptor cateva ore, sau peste noapte. Dar daca, la fel ca mine, ai rabdarea unui golden retriever in fata unui bol cu paste, atunci lucrurile iau alta turnura.

Scoti pavlova din cuptor imediat ce a sunat timer-ul si te infigi in ea ca Lola a lu’ Titica in mingea de tenis care chițăie. Sau in balta cu noroi. Si evident ca o rupi in doua (sau in sase, whatever) (bezeaua, nu cainele!). But you’re a resourceful cookie si te descurci. When life gives you lemons, you make gin fizz. Cand iti da pavlova descompusa, faci knickerbocker glory, dupa cum urmeaza.

Iei un borcan sau un bol de salata (sau o vaza de flori, who am I to judge), bucatile de bezea, o cutie de smantana pentru frisca, niste zahar pudra si toate fructele (de padure, de livada, de gradina – ce se nimereste) pe care le gasesti. Eventual si niste frunze de menta daca-ti cresc pe pervaz (sau in frigider, desigur).

Smantana o bati pana se intareste, adaugand zahar pudra dupa gust. Nu mult – tine cont ca bezeaua e deja suficient de dulce.

Apoi iei borcanul-bol-vaza-lighean-covata si incepi sa indesi in el straturi: unul de bezea, cateva fructe, frisca, iar fructe, iar bezea, iar crema – dupa cum se nimereste, pana iti iese ceva misto.

Don’t worry – toata chestia asta cu transformarea unei situatii less than perfect intr-una fericita sau macar acceptabila nu-mi iese deocamdata decat in bucatarie. Si nici acolo intotdeauna. But hey, at least I’m trying. (And having cake while I’m at it).

S-AR PUTEA SĂ-ȚI MAI PLACĂ
Comentarii (1)
  1. Cristina says:

    O retete numai buna de facut acasa cand iti e pofta de ceva dulce, iar eu cum sunt o adepta a fructelor si a prajiturilor cu fructe, acest desert mi se pare mai mult decat perect. Multumesc de retete si mult succes.

Comenteaza
Follow on Instagram