Ciuperci cu vin rosu
Un fel de garnitura. Sau de sos daca ai ceva mai bun on your plate :P
Se pun apoi intr-o tigaie – in functie de cat de bine arati in costumul de baie, le prajeseti in ulei de masline sau in tigaie antiaderenta si atat :)) A nu se uita niste cimbru pentru o aroma mai consistenta
Dupa ce s-au rumenit se toarna peste 150 ml de vin si se lasa la bulbucit pana devine siropos. N-ar strica aici o lingura de unt (unless you’re going vegan) (si nu uita de cimbru, insist!)
Cand ti se pare ca are o consistenta potrivita, torni in farfurie. Daca toata treaba e pe post de sos, atunci s-ar potrivi cu niste piure (cartofi, morcovi etc). Merge bine cu friptura de vita sau porc. Eu am mancat cu pui pentru ca am trisat si l-am cumparat de la Mega Image gata rotisat :P
copilas,tu folosesti vinul rosu ca adaos, ‘l amesteci cu nu’s ce carnuri, ‘l faci sprit cu ulei de masline……iubito,eu l-am facut sa joace in rol principal !
ia aminte….
se gasesc ciuperci deshidratate la billa :) hribi, roscove, all kinds of yum!
clar ter’ s fac un turneu al hypermarketurilor. ASAP dupa ce-mi iau permisul inapoi :P
lunea trecuta ma suna mama ca ii foamne si ma roaga sa fac ceva de mancare ca vine pe la mine.stau eu ma gandeac gasesc niste carnita o pun la cuptor cu vin si rosii,dar imi trebuia si o garnitura asa ca m-am uitat in congelator si mai aveam un mi de ciuperci din china(ciuperci de padure,urechi de lemn,hribi si niste ciuperci negre chinezesti ciudate) si mi-am adus aminte de reteta ta.
au iesit delicioase,am fost foarte surprinsa de cat de bine incheaga untul sosul.
again the only tiny problem a fost ca ori am pus eu prea mult vin ori ciuperci prea putine.mama a plecat acasa cu taxiul ca nu a vrut sa se riste…:D
Acum m-am apucat de aceasta reteta, nu de altceva dar m-ai binedispus la maxim! Nu am citit niciodata o reteta scrisa intr-o maniera atat de amuzanta! Sper ca ai un canal pe youtube. Dk ju gandeste-te serios sa ai! Meritam! Merci mult!