Somon si dovlecei in pergament

24 Jun 2009, Cristina Mazilu

Cum spuneam, las pentru un moment briosele, tartele si celelalte cookiez si ma orientez catre niste feluri fresh, healthy & light.

Cum ar fi somonul cu dovlecei, copt in pergament. Uber-easy de facut, cred ca tre’ sa faci eforturi serioase sa-l gresesti.

Ingrediente: (pentru o singura portie)
-un dovlecel taiat rondele (sau felii, sau cubuleţe – whatever you fancy)
– un file de somon
– o ceapa mica, taiata subtire
– cateva felii de lamaie si cateva linguri de suc de lamaie
– sare & piper
– marar, daca-ti place
– o lingura de unt (daca nu te ocupi cu numaratul caloriilor ;)

Incingi cuptorul la 200 de grade. Intr-un vas termorezistent pui o foaie de copt (la fel ca la cartofii la tava). Tai dovlecelul si ceapa, le pui in castron si peste asezi pestele. Deasupra pui feliile de lamaie, sare, piper si torni sucul de lamaie.
Impachetezi si bagi la cuptor. Vreo 15-17 minute.

Si gata. Am zis ca-i simplu. Si foarte bun.

S-AR PUTEA SĂ-ȚI MAI PLACĂ
Comentarii (6)
  1. carmen diaconescu says:

    Super aceasta reteta cu somon,felicitari.Am sa incerc si eu sa vad daca iese bun.

  2. Sigur iese bun, ingredientele-s ca lumea, se face rapid si chiar ca probabil e greu s-o festelesti cumva.

  3. Mazi, help me!

    Cand vad si eu pe aici o reteta de Cheese Cake? Ador prajitura aia, facuta ca in State, pufoasa, cremoasa, dulce… !!!

  4. Mazilique says:

    micuta zana, o sa vad ce pot face. insa nu pot sa primit nimic, cuz i’ve got a bit of a personal problem cu lactatele.

  5. Anonymous says:

    cred ca e foarte dificil de facut (vorbesc serios) pentru ca e greu sa nu omori (overcook) pestele. cred ca sau ceapa va fi cruda sau somonul prea copt…

  6. Mazilique says:

    pai ceapa o tai marunt, si daca tii somonul 15 minute nu moare nimeni :)

Comenteaza
Follow on Instagram