Cartofi noi la tava
Crocanti si aromati, cu iz mediteranean, mi se pare o varianta geniala pentru gatit cartofii. Pentru ca – belive it or not – exista si altceva in afara de cartofi prajiti, fierti sau piure.
I-am facut aseara ca garnitura, dar s-au transformat in fel principal pentru erau too good to pass. Singura probleme e ca, acum ca am redescoperit cartofii intr-o noua forma, cum vreodata o sa mai pot lua o pauza de la carbohidrati? Uuuugh :-/
Pana imi rezolv eu dilemele dietetice, luati voi:
– un kilogram de cartofi noi
– doua maini de masline negre
– doua linguri de capere
– o lingura frunze uscate de cimbru
– cateva fire de rozmarin
– sase linguri de ulei extravirgin
– o lingura de otet de vin alb
Si nu sariti din ingrediente, daca otetul va suna dubios – trust me, e schema.
Cartofii se fierb in apa sarata cam 15 minute.
Intre timp, uleiul se amesteca cu rozmarinul si cimbrul.
Dupa ce au fiert cartofii, se scurg, se taie in jumatati (sau sferturi daca-s mai mari) si se pun intr-un castron. Peste se toarna maslinele, caperele, aproape tot uleiul cu ierburile (sa mai ramana o lingura pentru later) si se amesteca bine. Nu-i nici o problema daca se vor sfarma cartofii, o sa aiba that rustic edge ;)
PS – reteta asta am gasit-o pe siteul Good Food si azi am vazut-o si in revista (pagina 48).
Cat despre pagina 86… nu stiu ce sa zic :p
Poate ca e ora pranzului, nu stiu ce sa zic, da imi vine sa mananc pozele!!!!!
Uite ca am ajuns la Chez Mazilique dupa ce mi-am luat portia lunara de Good Food (n-am apucat sa gatesc decat ouale cu dovlecei si busuioc – modestamente luat din cultura proprie). Tot rasfoind asa, vad briosele tale si tin sa-mi exprim frustarea pe aceasta cale: eu nu gasesc forme de briose (de hartie sau metal)!!!! Help me! Unde cand cum cat?
Formele de hartie si tavile pentru briose se gasesc prim hypermarketuri. Ultima data cred c-am cumparat de la Auchan. Da’ sigur sunt si prin alte parti. Iar forme din metal am vazut odata prin hala Obor.
Cat despre poze, norocul meu a fost ca avea leftovers de aseara la pachet si am mancat imediat dupa ce am postat. Mwahahaha
One more thing – tin sa precizez ca I’m so much cuter in real life decat in poze :))
:)) I bet you are ;).
Iar cu hyper-urile, crezi ca n-am umblat ??!?! Ce-i drept in Auchan n-am fost…inca. Hai inca o incercare! Spor la treburi!
multumesc, multumesc :)
i’ll keep you posted daca mai gasesc forme de hartie si prin alta parte
Eu sar’mana pentru informatie si pentru bogatia culinara pe care am descoperit-o! ;)
Finally..de cand asteptam! imi era cam teama sa incerc retetele pe care le gasisem cu cartofi la cuptor, unele chiar dubioase, si asteptam sa pice de undeva ceva sigur. Deeeelicious!!!
mi-e foame! rau! arata delicios.
da, i-am facut si-am scapat de lesin, ca-i tare greu sa te opresti din mancat
am upgradat putin reteta cu parmezan si o usoara iuteala
Am facut greseala sa pun rozmarin intr-o salata..era ca si cand mancam lemn sau cetina de brad. Inca mai am retineri fata de rozmarin, dar probabil ca dupa 40 de minute de copt devine comestibil..nu?
@mraw – rozmarinul, ca si cimbrul, e o planta mai lemnoasa. daca vrei sa-l prepari intr-o salata, in general trebuie folosite varfurile ;)
bine, asta doar daca nu esti usor crazy, like me. eu cand am descoperit rozmarinul, I totaly fell in love si mancam frunzele cu orice – salata de vinete, taboule, prosciutto. o isterie :))
Tocmai ce i-am facut si pot spune ca sunt geniali!
cam sunt!
Tocmai ce am bagat la cuptor si eu o tava de cartofi noi la cuptor urmand reteta asta ce te face sa visezi:) Astept cu nerabdare mica minunatie!
Am insa o mica intrebare. Ce este otetul alb? E chiar alb? Din cate vad in pozele tale da. Dar la magazin nu am gasit. Ce marca sa caut? Neavandu-l,am facut un mic compromis (in cantitati mai mici compromisul, de frica..) si am pus otet normal….
e otet din vin alb. are o culoare.. ca vinul alb – adica auriu, galbui :))
Am gatit ieri si au mers grozav cu puiul cu legume…condimentele sunt cele care dau aromele divine!
Am impresionat publicul gurmand si curios(deh!ii anutasem meniul) si am hranit 4 persoane :)
Urmatorii pe lista sunt sos pesto home made(am cazut la datorie si nu am mai apucat sa il pregatesc) si crevetii…dar mai am nevoie de un ingredient…crevetii:). Multumesc pentru super retetele impartasite!!
@bianca – ma bucur ca a iesit bine! apropo de creveti: marti, joi si vineri se primesc fructe de mare proaspete la Metro ;)
Merci mult pentru pont! asta era ideea..sa fie proaspeti…oricum nimic nu se compara cu placerea de a cumpara dintr-o piata deschisa (cum e cea de peste de la Obor), mereu ma gandesc la Jamie Oliver cand ajung acolo.
Am executat si sosul pesto.O minunatie, am doua borcanele…unul va fi donat mamei si unul este ….in plin proces de terminare:).
Eram prea obosita pentru paste cu pesto plus ca era tarziu asa ca am facut vinete si dovlecei bine condimentati, pusi pe un gratar pe aragaz si stropiti cu ulei de masline la sfarsit.Au mers perfect cu sosul pesto proaspat!!Gata, ma opresc, deja mi-e foame!