Paste cu creveti si rosii uscate // Reteta pentru un weekend minunat
Foarte simplu – am adunat cateva dintre ingredientele mele preferate. Nu aveam cum sa gresesc :)
Am pornit de la paste (I’m the carbs lover freak, remember?) si peste am pus tot ce mi s-a parut mai bun. E atat de simplu de facut si in final atat de bun, incat asta am gatit vineri, sambata si duminica :)) Si o sa mai fac si maine si poimaine (azi incerc sa merg la o cârciumă, ca oamenii normali :)) pentru ca, la fel ca toate obsesiile, si asta trebuie intertinuta.
Deci pastele. Simplu-simplu-simplu, easy-peasy-lemon-squeezy, practic e mancare pentru retarzi :)) In plus, pentru neinitiati arata fancy, complicat si pretentios, asa ca poti sa show off *insert here evil laughter mwahahah*
1. se merge la supermarket.
se cumpara:
1.1 paste
1.2 ulei de masline
1.3 ustoroi
1.4 rosii cherry
1.5 pomodori secchi (rosii uscate)
1.6 creveti decorticati
1.7 ardei iute
1.8 busuioc
1.9 patrunjel
2.1 se pun pastele la fiert in apa cu sare – intre 7 si 11 minute, in functie de ce ai cumparat, apoi se scurg
2.2 in alta oala pui apa la fiert. cand a dat in clocot, arunci acolo crevetii decorticati. ii lasi sa fiarba un minut or so si ii scoti, ca daca stau mai mult se chircesc si se intaresc – not cool
2.3 intre timp, se iau vreo trei linguri de ulei, se pun intr-o cratita sau ceva si se incalzeste pe o flacara medie. apoi se adauga usturoiul taiat marunt (cantitate direct proportionala cu cat de aromat vrei sa fie) si, if you fancy, ardei iute. se tine pe foc pana incepe sa se agite situatia (nu vrei sa arzi usturoiul, ca se face amar).
2.4 speli rosiile cherry si le tai in doua, trei, patru whatever
2.5 deschizi borcanul de rosii uscate, iei de acolo cate vrei si le tai bucaţi/ făşii
2.6 rupi cateva frunze de Busuioc
2.7 si cateva de patrunjel (nu obligatoriu, da’ mie-mi place)
2.8. se amesteca toata treaba
Pam-pam – you’ve now got the perfect delicious pasta. Mai pui niste piper proaspăt râşnit, un pahar de prosecco langa (Fry, you were right. ff bun) si poti sa incepi să stuff your face. Eu asa am facut :))
mimo saliveaza ca un purcel la birou. there it is, am zis-o.
number 2 is my favourite. io mai fac si cu bucatini si servesc cu recas, de obicei :-)
@mimo – you’re in the circle of love, food and disfunction now, so you shouldn’t worry – you will be fed again :P
@dragos – la nr. 3 s-a baut recas ;) cat despre bucatini, nu m-au inspirat niciodata. da’ mai insist.
@dragos – tu de unde cumperi paste negre? ca eu n-am gasit tura asta decat spaghetti, care nu pot sa spun ca-s preferatele mele..
poza 3 e superba. privirea-ti ramane fixata pe ea si nu se mai da dusa. :)
Intrebare: unde se gaseste busuioc, menta, rozmarin sau cimbru proaspete, in ghiveci? As vrea si eu macar pe final de vara (simtiti in aer, seara?)
@sweet IQ – la mine pe pervaz
le-am pus prin martie si au crescut destul de repede.
altfel, mai gasesti de cumparat la kaufland si mega image, from time to time, dar slabutza oferta :-/
Mersic. La tine pe pervaz nu vin (desi arata tare bine…dar e si folosit cu folos!), dar voi mai incerca la mine la Mega (unde au disparut lately).
Si la anu’ promit sa plantez si eu!
Si daca tot ma aflu aici, shrimpii tot de la mega i-ai luat?
Fiindca steak-ul Le Boucher a fost o idee excelenta! (sunt un ucenic zelos si tacut…)
shrimpii i-am luat de la Metro, da’ sigur se gasesc si pe la Mega Image ;)
ma bucur ca a iesit friptura de vita. keep me posted daca faci pastele, eu sunt inca super hyped about it
@mazi de la mega-ul de la eminescu. Am luat toate cele 5 cutii, acum vreo cateva luni :D
@dragos – hahahah. am fost inclusiv azi la mega image-ul ala. am gasit orice altceva, desigur.
Ah ce bine arata pastele negre cu creveti :X
Sunt super geloasa pe priveliste. Exactly my kinda view. Trebuie sa incerc si eu reteta ta, desi ma cam tem de ‘shrimpi’. Am cumparat decorticati de la Real, am incercat sa-i fierb 2 min. si apoi i-am aruncat intr-o tigaie cu ulei de masline, usturoi si ierburi. Au iesit elastici :(
Rox
pai dupa ce i-ai fiert puteai doar sa-i amesteci cu ulei aromat cu ierburi si usturoi, sa skip prajirea ;)
I love you :)
OMG
:”>
ultima poza ii totala! peisaj urban si mancarea cu vinul pe pervaz… super!
Crevetii ies to die for daca ii imbraci usor in ulei de masline, torni niste usturoi pisat peste ei si pui tot maglavaisul intr-o tava la cuptor, cu grija sa fie intr-un singur strat, sa nu se certe crevete cu crevete. Temperatura mare, soc termic, adica o crusta minunata pe bietele crustacee. Trust me, I’m living in the lobster and shrimp country, aka Canada.
ahaa, deci acolo tre’ sa ma mut! :))
thanks for the tip ;)
Astazi reperat spaghetti cu sepie la Mega din Iancu de Hunedoara – repede, ca erau mai multe pachete :))
Nu-nteleg de ce scrieti intr-o “tocana” de limba romana, fiarta-n “sos” anglo-american” ieftin!? Nu sant puritan dar suna ridicol! E ca si cum a-ti face niste tagliatelle de casa cu Ketchup…
” ..a-ti face…” este voluntar, pentru un gust amar!
gata, am primit mesajul. depasim momentul? e asa de plin internetul de bloguri de gospodine – move along! :)
Mie mi s-a facut pofta uitandu-ma pe blogul tau la retete. Viziteaza-ma si pe mine, daca vrei.
Tocmai ce am facut super pastele astea si trebuie sa recunosc ca sunt ceva fin…chiar daca mi au iesit atat de picante ca nici dupa o ora ochii nu mi au revenit pe orbite, reteta e mega! Multu, mazi!