
Terina de fructe
22 Sep 2009, Cristina Mazilu
Terina de fructe e un fel fancy de-a spune jeleu de fructe si o smecherie isteaţă (tautologie?) de a face un desert light & healthy. Pentru ca, in mod normal, desertul e ceva decadent, inecat in ciocolata/caramel/ sirop/ crema (sau toate de mai sus. mwahahahah) Well, obvioulsy this was not the case.
Pentru prima incercare, am ales fructele astea de été indien – zmeura, coacaze, afine, boabe de struguri si prune taiate-n cubulete. Ca sa o salata de fructe with a twist :)

…pe care le-am pus in niste pahare mai micute, care urmau sa dea forma desertului
Dar ca sa fac gelatina, am luat niste foi de gelatina bio (cumparate de la Pukka. oare unde in alta parte se mai gaseste?). Astea trebuie sa stea 5 minute in apa rece, ca sa se inmoaie.
Apoi se amesteca cu un pic de apa calda, ca sa se dizolve, si peste se toarna lichidul pe care vrei sa-l faci gelatina. In acest caz – suc proaspat de portocale. Daca era o zi mai destrăbălată, ar fi fost sampanie sau prosecco (daca te misti suficient de repede, poti sa “conservi” bulele de aer in gelatina. fiiiizzz :p)
Asa ca am turnat sucul de portocale amestecat cu gelatina peste fructele pe care le pusesem in pahare si le-am bagat la frigider. Pana am terminat de gatit the sunday lunch, desertul era gata.
Later Edit: nu merge chiar cu orice fel de fructe – kiwi si ananasul au o anume aciditate care nu permit gelatinei sa se aseze.
Superbe ti-au iesit!
Ce nebunie de culori. O sa incerc si eu in weekend. Cu suc de coacaze negre cred….
Wow, super!
rox, nuuuuu coacaze negreeee, nu vreau sa le indoliem.
hai ceva mai vesel !
merge cu orice fel de fructe? ai mai adaugat ceva indulcitori la suc?
nu merge cu kiwi sau ananas, pt ca aciditatea lor nu permite formarea gelatinei.
cat despre zahar – no way. ca atunci degeaba ma mai chinui sa fac desert light & healthy :p mai bine mancam tort de ciocolata si terminam povestea :))
Suna fancy terina, e drept, mai tare suna “galaretca”, denumirea din familia mea. Don’t ask :-j
PS: Thx pentru comentariu, omg, onoarea :)) Citesc ce scrii din 2006 incoace, salivez pe aici dintru inceputuri, never had the courage to say a word :P A, and you cook great.
omg, din 2006. oh, cate depresii au trecut de atunci. the shame! :))
after a long corporate day I am surfing your blog, ya’re so fancy and snobbish, i just love it,..farfuria aia alba si desertul ala,…hmmm, PERFECT!!! figo!!