Paste de orez cu creveti si legume
10 Mar 2010, Cristina Mazilu
V-am mai povestit si cu alte ocazii despre Andra. E prietena mea cea mai buna ever since eram mici si faceam impreuna supa la plic (dirty, dirty secret). In afara de un tort de bezea in forma de inima pe care l-a executat cand eram prin liceu, nu-mi amintesc sa fi avut prea mari scapari prin bucatarie. Dar cum the cooking frenzy e o chestie ce pare a fi molipsitoare, in ultima vreme domnisoara imprumuta tot mai des tava de briose si evolueaza la mixer cu talente de nici nu le banuiam. Ma rog, nu despre asta vroiam sa povestesc, ci despre cum m-a invatat draga de ea sa fac paste de orez bune-bune. Si mai mult de atat – super-simplu!
1st of all, avem nevoie de: paste de orez (doh), cativa creveti, un ardei gras, ciuperci, un morcov si sos de soia. Desigur, cantitatile vor varia in functie de foame, pofte si ce aveti prin frigider ;)
Ciupercile se taie sferturi si se calesc in unt (sau ulei de orez, daca you wanna go Asia all the way :P – se gaseste in hypermarketuri, azi am vazut la Carrefour, de exemplu), iar morcovul si ardeiul se taie bastonase (sau se dau pe razatoarea mare daca n-ai chef de martuntzit nervii) si se prajesc nu foarte tare – cat sa mai ramana crocante.
De asemenea, si crevetii se pun putin la prajit – cat sa capete o usoara culoare roz – sunt gata intr-un minut, aveti grija sa nu se chirceasca, altfel o sa mancati ceva intre cauciuc si soric (not in a good way…)
Cat despre pastele de orez – atentie! nu se fierb, ci se pun in apa fierbinte intre 5 si 10 minute, pana se inmoaie.
Bagam apoi totul in wok, turnam sos de soia and we stirr it like there’s not tomorrow.
Delicios chiar si rece, a doua zi.
Cat despre pastele de orez – atentie! nu se fierb, ci se pun in apa fierbinte intre 5 si 10 minute, pana se inmoaie.
Bagam apoi totul in wok, turnam sos de soia and we stirr it like there’s not tomorrow.
Delicios chiar si rece, a doua zi.
Intre timp eu am fost din nou la magazinul de chinezarii din megadubiosul Dragon Rosu si am refacut provizia de sos de soia, ardei iute uscat, ulei de susan si alte balarii, plus am cumparat paste de orez, de fasole si de cartofi dulci – can’t wait to try them.
Arata ff bun:)asteptam cu interes lemon tarte si coq au vin.Felicitari
Am o reteta pentru soba noodles (banuiesc ca asta ai luat din cartof dulce) pe la inceputul blogului meu, o recomand mult-mult.
E o reteta rece, dar vine vara :)
sunt super bune pastele de orez, eu sunt intr-o perioada in care le prefer celor clasice. am facut chiar zilele trecute cu porc si alune.:) cat despre magazinul ala pentru care te-am deranjat eu intr-o duminica, nici acum n-am ajuns, dar dupa doua saptamani de munca si eurovisioane (ai scapat, fericito :P) am un extended weekend asa ca o sa-mi fac vant inspre colentina :)
@farfuridi – ce-i drept, a fost primul an dintr-un sir lung in care m-am uitat la Eurovision tavalindu-ma de ras si atat :)) cat despre dragonul rosu, sper ca de data asta sa nu te impiedice zapada :p
Ah, Asia-nisme, I love them! Imi amintesc cu drag de cei mai buni soba pe care i-am mancat, in Japonia, de la un food-stall, pe strada :D Soba noodles sunt din soba-ko, faina de hrisca, sunt, ca si pastele de orez din reteta ta, foarte buni reci, in dipping sauce, si calzi, intr-o supa atat de aromata…yum!
foarte buni astia, va zic first hand, ca m-am imbuibat la mazi si am mai facut si acasa de cateva ori dupa aia:D
eu! multumesc pt toate lucrurile frumoase pe care m-ai invatat! si multumesc pt ca esti un om atat de minunat!
ma omori!!!!
cookie stie ;)
@andra – ba eu pe tine!
@marius – it’s for your own good, trust me :p
Hi Mazi,
Imi place foarte mult pestele si as vrea sa vad o reteta de fish la oven.
Abia astept sa pui your big crap la cuptor with lemon si rosemary.
Mmmmm youmiii, already simt cum miroase.
So,esti atat de gorgeus si I like foarte much blogul tau, e full de flavor, mai de graba farts as zice.
Am fungit sa-mi fac subscription la Good Food zine, I hope ca vei pune numai pictures cu tine de acum in colo in revista.
Pup!
I has a question, total nelegat de subiect, caci am incercat reteta asta prin bunavointa mamei mele innebunita dupa mancare chinezeasca si seafood in general. Am intrat de curand in posesia unor hartii pt cupcakes, frosting si toate frumusetile, daaar vroiam sa te intreb daca tu faci o chestie inainte ca sa nu se lipeasca aluatu de hartie sau pur si simplu nu se lipesc? ;)) nu am incercat inca sa le fac cu hartii la mine acasa, buuuut just in case:D. Promit sa fac poze, pentru ca frostingu ala arata bestial :D
@ciufu – pai aluatul se lipeste de hartie, dar se dezlipeste ff simplu :)
@ Mary Ella – era o piesa, foarte simpatica de altfel, care vorbea despre o fata Mariella (recunosc, spelling-ul e diferit but still)care a luat ea niste lipici si si-a dat cu el pe buze…poate dupa exemplul ei, iti dai si tu pe maini si reusesti sa nu mai exprimi propriile tale frustrari prin rautate gratuita
arata foarte bine pastele de orez si combinatia mi se pare tare gustoasa!!
arata super si cred ca e delicios!Eu am renuntat la pastele clasice si am trecut pe orez, sau din faina integrala, imi plac mai mult :)
uhm, so yum, abia astept sa incerc :)
Am incercat reteta! E foarte bun! :)
Buuun la gust, sunt sigura!
Lol, arata demential!!!!
De ce nu-ti faci un blog in engleza. Ca cu (cacu)engleza ta de balta ai avea mare succes! pe bune! cat de snob poti sa fi sa insisti atata in prostie. Ma intreb…vorbesti la fel?
@antevorbitor: care e problema ta? Engleza folosita aici numai de balta nu e. Posteaza, te rog, un exemplu de greseala in limba engleza din textele de pe blog. In schimb, poate meditezi un pic la ortografierea verbului “a fi” din comentariul postat de tine (ok, chiar nu ma astept sa-mi raspunda nimeni, dar trebuia sa obiectez).
Multumim de reteta but te rog sa please stop cu romwngleza asta cringey.. este pathetic oh my God din ceruri..
cred ca poti depasi momentul :-)