Tortilla spaniola

07 Mar 2010, Cristina Mazilu

Cam asa arata micul dejun de duminica. It has all the goodies si e foarte usor de facut. Iar ce-mi place mie la spanish tortilla (sau frittata, cum se mai numeste) este ca e la fel de buna si cand e rece si poate fi usor impachetata si luata la picnic daca vreodata mai da caldura peste noi.

Asa ca se curata vreo doi-trei cartofi, se taie cubulete si se pun la fiert. Intre timp se prajeste niste bacon – rumen golden brown, just how I love it, se prajeste si niste ceapa, plus niste ardei & ciuperci.

Se bat cateva oua (cantitatile depind strict de voi si sunt direct proportionale cu foamea :) si se amesteca cu niste patrunjel tocat (ce-i drept, eu amestec cam orice cu patrunjel, dar feel free to skip it daca nu va place).

Fie se amesteca totul impreuna – cartofi, carne, legume si oua, fie doar se toarna ouale peste ce e deja in tigaie. Apoi se baga la cuptor pana se rumeneste bine-bine. Se si intoarce daca vreti.

Dupa care se mananca cu mare pofta, eventual cu o salata de rosii cu busuioc langa.
S-AR PUTEA SĂ-ȚI MAI PLACĂ
Comentarii (18)
  1. Lia says:

    Mazilique,

    Te felicit pentru blog.
    Gatesti,povestesti si faci poze
    de revista.
    Ai un talent extraodinar si un ochi
    de profesionist.

  2. kity says:

    super reteta
    arata cu adevarat delicios!!

  3. OMG, it looks gorgeous!

    Abia astept sa incerc. E fix tipul de mancare care’mi place.

  4. Felicitari pt. blog, totul arata impecabil, delicios!

    La multi ani cu ocazia zilei de 8 Martie si o primavara superba in ciuda fulgilor de nea! Pe blogul meu te asteapta 2 premii martisor!

  5. cristi says:

    o sa te faci cat casa bagand atata ceapa prajita in tine :))

    dar, asa sunt moldovencele!
    grasa tine casa
    :))

  6. Hmm eu am mancat si in Spania mai multe sortimente, insa nu i-am pregatit mamei, sa vada cum e, excelenta ideea. Nu iti spun ca am retrait putin din vacanta de asta vara, de vremea aia frumoasa, atat de contrastanta cu vajul de afara..:(

    O primavara frumoasa, si spor in continuare!:)

  7. george says:

    Iti urmaresc de multa vreme blogul, dar e prima data cand scriu, te felicit pentru el si astept in continuare noi retete :)

    @cristi – draga domnule “badaran” (lista cu apelative pentru tine e lunga si mizera, dar nu isi are locul aici)
    Ceapa (alaturi de ardei,morcov,spanac,salata verde … ) face parte dintre legumele care nu ingrasa.Probabil cand este la dumneavoastra in farfurie alaturi de o ceafa de porc are efectul citat in postul tau.Rugamintea mea la dumneavoastra este ca atunci cand iti misti degetele pe tastatura (in afara ariei hi5 ) sa te si documentezi putin. Restul remarcilor facute de tine (si acel “genial” proverb-zicatoare din final) vorbesc de la sine si nu trebuiesc comentate aici… :)

  8. Verde Ursuz says:

    My very first tortilla (cu reţeta de-aici, desigur :D) is in the oven. I repeat, the tortilla is in the oven. While I’m starving. :D

  9. Mazilique says:

    @verde ursuz – si cum a decurs?!

  10. Verde Ursuz says:

    oh, wonderful a ieşit, era să leşin de foame cât era la cuptor, dar a meritat din plin aşteptarea! :)

  11. Anonymous says:

    o intrebare pentru chef-ul cel mai chef al muffinsilor: unde pot gasi foitele acelea de hartie in care sta invelita baza briosei? multam cu anticipatie si felicitari pt chefia ;) good-food.i’m a biiiig faaaan

  12. Mazilique says:

    @verde ursuz – tare ma bucur!
    @anonim – in general se gasesc pe la hypermarketuri gen carrefour, real etc :)

  13. Blogul tau a fost “sursa de inspiratie” pentru unele momente, cand nu mai stiam ce sa pregatesc.
    Mersi!
    Ema, Brasov

  14. Sarah. says:

    este un must try ! arata yummy

  15. Ana says:

    mazi bunnnnaaa

    Stii noi ne-am mai scris in toamna cand eu tocmai descoperisem blog-ul tau, de atunci vad ca ai crescut mareee(la blog si achievements ma refer)…ma bucur mult pt tine. Ei recent mi-am facut si eu un blog ca doar nu era sa raman pe margine, doar ca blog-ul meu este a personal style blog si practic o extindere egocentrica a mea, anyway vroiam doar sa te invit sa stop by caci ti-am facut o categorie separata in blog list si am intitulat-o genial(da stiu, ma laud singura:)) anyway am intitulat-o “cooking is the new black”:) uita-te sa vezi http://highstreetcardigans.blogspot.com/,.
    Big hugs
    P.S. I love the dress, the black one

  16. azi in afara de banana bread am facut si aceasta tortilla.great indeed..am pus si marar din plin

  17. Anonymous says:

    Retetele tale sunt delicioase, sunt un mare fan insa in ceea ce priveste tortilla spaniola pot spune ca reteta nu este buna. Tortilla spaniola nu se baga la cuptor!!!!este un no go!!!:)…ar tb sa-i schimbi numele retetei.tortilla spaniola traditionala se prepara cu ceapa, cartofi si oua in tigaie…sub nicio forma in cuptor.

  18. Mazilique says:

    am facut-o cum m-a taiat capu :))
    am aflat intre timp ca nu era varianta potrivita pentru numele ales :p

Raspunde la florena's cakes
Follow on Instagram