After ShortsUP
18 Jul 2010, Cristina Mazilu
Ieri am gatit vreo 11 ore pentru ShortsUP, festival de scurtmetraje care de data asta a avut loc in aer liber, la Cinema Uranus. Au fost 100+ briose cu ciocolata si 100+ tarte cu legume, executate in bucataria Bacaniei Vechi (10x Marius, altfel n-o scoteam la capat :p), plus inca pe atatea bruschete cu rosii si busuioc – la fata locului, cu paine prajita-ntr-o tigaie de teflon (ca nu exista grill) si fara farfurii sau servetele, ca nici din astea n-am avut pana la un moment dat :)) Dar all in all foarte fun si agitat.
Asa ca acum, dupa un somn de vreo 12 ore, mai zac putin. Si apoi o iau de la capat :D
Arata minunat maratonul tau culinar de ieri!
Mazi, ai facut reteta de cheescake din GoodFood?
as vrea sa fac un cheescake azi si nu stiu ce reteta sa aleg
*cheesecake
@zuzu dear, ia aminte :p
incalzeste cuptorul la 180C/foc mic. zdrobeste intr-un robot de bucatarie (sau intr-o punga, cu sucitorul) vreo 10 biscuiti digestivi, cat sa acoperi fundul unei forme de tort cu baza detasabila si diametrul de 20cm. amesteca biscuitii cu 50g unt topit, pune compozitia pe baza formei – ca un blat al tortului – si baga la cuptor 5 minute, apoi lasa sa se raceasca.
bate 600g de branza philadelphia cu 2 linguri de faina, 175g zahar, o lingurita de extract de vanilie, 2 oua si un galbenus, plus 140g de smantana pana obtii o compozitie omogena.
in compozitia asta, amesteca vreo 150g de fructe de padure (sau doar capsuni taiate sau doar zmeura, sau ce vrei tu :P) si toarna in forma de tort. baga la cuptor 40 de minute. verifica apoi starea tortului – ar trebui sa fie usor wobbly (adica asa — nu foarte prins) iin centru. scoate tortul si lasa-l sa se raceasca.
mai ia 150g de ce fructe ai folosit si pune-le intr-o craticioara cu 1 lingura de zahar pudra. incalzeste pe aragaz pana ce fructele isi lasa zeama si se amesteca cu zaharul. poti sa le zdrobesti cu o furculita (sau nu – poti sa le lasi intregi) si pune-le peste tort inainte sa servesti.
o sa iasa ff bun, promit ;)
Mazi, thank youu!!!
Intrebare:
daca as vrea sa fac cheesecakeul si cu lapte condensat din acela f dulce, grecesc, cum as putea sa-l introduc in reteta data de tine?
daca merge…
ideea e ca am multe cutii care expira in sept si vroiam sa incep prin a le folosi
@Zuzu – cam cate cutii???
cam cate?
da-mi de stire, mi-am pierdut linistea…
@zuzu – cred ca poti sa faci un topping de dulce de leche dupa retela lui florin http://crazymothercooker.blogspot.com/2010/04/dulce-de-leche-crema-caramel-din-lapte.html
@Marius – 4, dupa cheesecake
@Mazi – pana la urma a iesit o struto-camila, foarte buna.
Duminica a gasit mama o reteta de cheesecake necopt, cu lapte din ala condensat f dulce, a iesit ceva, dar cu un gust prea pregnant de branzica.
asa ca azi am detasat visinele, am pastrat blatul de biscuiti(nefericit alesi cei cu unt, ca-i aveam la indemana, insa sunt cam consistenti…), am amestecat crema cruda cu un ou si putina faina si am bagat la cuptor.
A meritat upgradarea cheesecakeului :)))
Rezultatul se poate admira pe blog
http://zuzzzu.blogspot.com/
Thanks again!!!!!!
coool
Dear, nu stiu ce sa-ti zic ca-mi place mai mult din blogul asta, retetele sau pozele…sunt toate incantatoare! Permite-mi sa te adaug in umilul meu blog, treci si pe acolo if you like.
sunt teo, am fost voluntara la ShortsUp, si ti-am promis un comment la post, dar am fost plecata. trebuie sa spun ca desi conditiile nu au fost excelente, you did a magnificent job. singurul meu of a fost ca a trebuit sa stau (PREA) mult cu mancarea ta sub nas, cat am fost stand mobil, fara a putea manca, si am murit de pofta, but in the end i finally got a taste of your work. again, great job, and hoping for future collaborations :)
@teodora – multuuuumesc! si eu sper sa ne intalnim si cu alte ocazii :x