Stir-fry de pui
12 Aug 2010, Cristina Mazilu
Ca sa incepem o veste proasta si oarecum offtopic – mi-a murit hardul extern, care, pentru ca eu sunt in between laptops, imi gazduia toate documentele din 2005 incoace, inclusiv toate pozele de pe blog plus altele pe care n-am apucat sa le postez inca.
Incheind pauza pentru miorlaiala, am facut un stir-fry de pui tot din seria consacrata :))
Ardei – taiat cuburi, dovlecel – taiat rondele, morcovi baby – fierti 5 minute.
Puiul a stat la frigider peste noapte, dupa ce si-a luat o frectie cu un amestec de scortisoara + chimion + chilli + sare + piper. Scortisoara nu e dulce, nu va strambati :p
Am incins o lingurita de ulei de orez in wok si la foc mare am aruncat puiul si l-am ametit un pic in tigaie…

…apoi am aruncat si legumele si am tinut-o tot intr-o invarteala vreo 15 minute.

La sfarsit a iesit ceva bun si aromat, cu texturi de tot felul, sa fie toata lumea fericita :D…

…inclusiv mancatorii de carbohidrati (a se citi Iv), care au avut parte si de o portie de orez.

…apoi am aruncat si legumele si am tinut-o tot intr-o invarteala vreo 15 minute.
La sfarsit a iesit ceva bun si aromat, cu texturi de tot felul, sa fie toata lumea fericita :D…
…inclusiv mancatorii de carbohidrati (a se citi Iv), care au avut parte si de o portie de orez.
Neata. Mazi, sincer imi pare rau de chestia cu hardul, din pacate nu ma pricep la chestii de it, ca te-as sfatui. Sper ca ai rezolvat cumva.
Un wk placut si asteptam brownies luni – in caz ca te incumeti sa faci-
Eu o sa fac tarta ta cu rubarba.
Am uitat sa-ti spun, daca nu-l stii, foodgawker.com,are mii de retete delicioase…
O sa te incante precis. A nice wk.
Mazi, nu am vreme, fii gentila si zi 2 vorbe aci: la ce mai potzi folosi spatula cea atit de atractzioasa? Mor dupa dinsa, voiu sa posed, asha ca am nevoie sa-mi intaresc justificarile de pretz, mai ales ca am spatula foarte buna. merci anticipat.
@flor – 10x for the tip ;)
@vera – pai in afara faptului ca-ti inveseleste bucataria – e fff buna pentru aluaturi, mai ales atunci cand trebuie sa fie amestecate cu grija – cand e vorba de compozitii mai sensibile si mai delicate – si pentru ca e din silicon e rezistenta la temperaturi inalte ;)
mazi – merci, dar asteptam in plus, ca asta era evident. Spuseseshi tu, la postul cu poza spatulei, ca a existat o discutzie pe Facebook despre ALTE chestii la care mai poate fi folosit obiectul. ALTELE decit in bucatarie, parea sa fie sensul evident. Am incercat pe FB, dar nu am reushit, de aia te-am intrebat pe blog. Singurul gind care mi-a venit a fost ca s-ar putea folosi la intinsul cerii pe gamba, daca ma depilez singura, chez moi.
@vera – well, pe fb niste prieteni au apreciat veleitatile sado-maso ale spatulei. like for spanking, daca e cazul :))