Tartă cu praz, mărar, feta și oregano

03 Apr 2018, Misha

Ce faci cand iti este gandul la o mare albastra de langa o padure de pini din Grecia, dar esti abia in luna aprilie si cea mai apropiata vacanta este cea de Paste?! Incerci sa te tratezi cu o tarta cu feta si oregano, dar la care adaugi niste praz si niste marar, cat sa se ridice toata lumea multumita de la masa.

Chiar daca nu esti fan nucsoara, iti recomand sa nu renunti la ea in acest preparat pentru ca ii ofera tartei a fine touch, fara sa acapareze alte arome.
INGREDIENTE

1 ora si 25 de minute, 6-8 portii

PENTRU CRUSTA DE TARTA

      • 280g faina
      • 140g unt rece
      • 8 linguri apa foarte rece

PENTRU COMPOZITIE

      • 180g branza feta
      • 1 tija praz
      • 2 legaturi marar
      • 2 linguri ulei de masline
      • 2 oua
      • 100ml smantana pentru gatit (peste 30% grasime)
      • 1 lingurita nucsoara
      • sare si piper proaspat rasnit

PENTRU DECOR

    • 1 mana frunze de oregano

Incinge cuptorul la 180°C.

Pentru crusta de tarta, gasesti reteta aici. De data asta eu am folosit o forma dreptunghiulara cu baza detasabila si dimensiunile de 35cm x 13cm. Dar aceasta cantitate de aluat se potriveste foarte bine si intr-o tava rotunda cu diametrul de 25cm.

Curata prazul si toaca-l marunt. Incinge 2 linguri de ulei de masline intr-o tigaie si caleste-l putin (aproximativ 5 minute, sau pana cand se inmoaie).

Toaca marunt si mararul. Faramiteaza branza.

Intr-un bol incapator, bate ouale, adauga smantana pentru gatit, apoi branza, mararul tocat, nucsoara, sare si piper. La final, adauga prazul calit si amesteca bine toata compozitia. Poti folosi o lingura sau o furculita.

Pune compozitia in crusta de tarta precoapta, apoi da-o la cuptor timp de 40-45 de minute, pana cand se rumeneste usor.

Tarta poate fi pregatita cu o zi inainte, iar feliile se vor taia chiar mai bine daca o lasi sa se odihneasca o vreme, cat sa se raceasca bine.

Inainte sa o servesti, poti presara deasupra ei inca putina branza si cateva frunze de oregano.

S-AR PUTEA SĂ-ȚI MAI PLACĂ
Comentarii (4)
  1. elena says:

    am o intrebare! crusta de tarta precoapta poate fi tinuta in frigider peste noapte si umpluta a doua zi?

  2. Cristina says:

    Dupa saptamani pe lista de asteptare, l-am preparat weekendul acesta si a iesit bestial! Mersi pentru reteta! Probabil merita mentionat faptul ca trebuie folosita o tava mai joasa, de tarta, eu am folosit una de prajitura (destul de adanca).

Comenteaza
Follow on Instagram