Paste cu creveti si ierburi aromatice
Putine lucruri fac pastele AOP (aglio, olio e peperoncino) mai bune. Cu exceptia crevetilor. Iar reteta de mai jos, pe cat de simpla, pe atat de satisfacatoare, e perfecta pentru cinele tarzii si lenese din vara asta.
INGREDIENTE
15-20 de minute, 2 portii
- 180g paste Pambac
- 120g rosii cherry
- 80ml ulei de masline
- sucul de la 1⁄2 lamaie
- 3 catei de usturoi
- 1⁄2 legatura de patrunjel
- 1 mana de busuioc proaspat
- fulgi de ardei iute (optional)
Toaca marunt frunzele de patrujel si rupe busuiocul (frunzele mai mici le poti lasa intregi). Rosiile cherry taie-le in jumatati si zdrobeste usturoiul cu ajutorul unei prese.
Curata crevetii inlaturand, de asemenea, capul si vena.
Pune pastele la fiert intr-o oala cu apa sarata, timp de 8 minute.
Incinge uleiul intr-o tigaie incapatoare si pune crevetii. Gateste-i fara sa ii intorci timp de 3-4 minute, pana ce devin roz si se rumenesc putin. Intoarce-i pe cealalta parte si mai gateste timp de 1 minut, apoi adauga usturoiul, rosiile si patrunjelul. Amesteca bine.
Scurge pastele si adauga-le peste creveti. Amesteca bine.
Poti servi impreuna cu zeama de lamaie si fulgi de ardei iute, daca doresti (mai bine cu, decat fara).
Aceasta este reteta de paste cu creveti si ierburi aromatice, sau, cum le spune Pambac – “bijuterii”. De ce? Aflati mai multe pe pagina lor de Facebook despre campania Retete trendy pe gustul tau, gustul care-ti vine bine.
Nu sunt cel mai mare fan al pastelor dar aparent aceasta reteta pare super simpla, cu ingrediente de gasit super usor intr-un market sau la piata. Se prepara intr-un timp relativ scurt. Soo. Bon apettit
Foarte interesanta reteta!