Paste siciliene cu sardine si broccoli
De asemenea, pastele astea se mai pot numi si motivul-pentru-care-nu-mai-incap-in-rochia-asta-noua, da’ asta e between my and my zipper.
Dar incercand sa trec peste problemele mele cu carbohidratii (this never ends, does it?), e misto sa mai gatesti din cand in cand – iti aduci aminte de ce te-ai apucat de asta in the 1st place.
Asa ca azi, in drum spre birou, am sunat-o pe my lovely deputy Oana si i-am zis:
” – B*&#^@, bagi paste?
– Doh.
– Bine, produ’ niste broccoli si niste ceapa, eu vin cu ardeiu’ iute.
– Usturoi avem?
– Pai ce, crezi ca jucam la amatori?!”
Drept urmare, cand am ajuns in bucataria GoodFood, ma asteptau restul de ingrediente. O sedinta si un inbox plin de mailuri mai tarziu, am trantit capacul laptopului si m-am dus la cratita.
Am umplut o oala cu apa, am sarat-o si am pus-o la fiert. Cand a dat in clocot, am adaugat cam 350g de bucatini (paste lungi, seamana cu spaghetele, da’ au o gaura pe interior, zici ca-s tevi), care au fiert cam 8 minute, pana erau al dente.
Intre timp s-au intamplat asa:
#1 am taiat in felii 2 cepe rosii
#2 am tocat 1 capatana de usturoi (mai putin nici nu intra in discutie la noi)
#3 am feliat fin 1 bulb de fenicul
#4 am despartit in buchetele 1 capatana de broccoli
#5 am deschis 3 conserve de sardine
#6 am ras si stors 1 lamaie
#7 si am pus la indemana stafide, seminte de pin, ulei de masline, sare si piper.
#8 intr-o tigaie am incins cateva linguri de ulei de masline (am folosit din ala gata aromat cu pepperoncino, pentru ca nu aveam fulgi la indemana) si am adaugat ceapa
#9 cand s-a inmuiat un pic, am trantit si feniculul si le-am lasat sa sfaraie-n tigaie inca cateva minute
#10 am adaugat buchetele de broccoli, am mai asteptat putin sa se inmoaie si astea
#11 si am turnat conservele de sardine (scurse de ulei)
#12 am amestecat, am mai aruncat 1 mana de stafide, 1 de seminte de pin, coaja rasa si zeama de la 1 lamaie, sare, piper
#13 am gustat, am mai lasat pe foc putin, sa se patrunda aromele si apoi am amestecat cu pastele.
Nom-nom, cum ar zice sicilienii (?!).
arata bine, dar nu stiu cat de gustos este … paste cu peste nu mi se pare o combinatie prea buna
mega câh!
Pastele cu peste RULEZ! :D
@doru – what oq said.
Pastele cu peste sunt foarte misto. Daca mai stai si in Sicilia vreo 3-4 saptamani e ……. nu am cuvinte.
Mihaela
Arata destul de bine insa din pacate mie imi plac cele in sos de rosii, mi se par mai mult decat gustoase.
Poate ma surprinzi cu o reteta asemanatoare.
Trecând peste partea cu o căpăţână de usturoi, care-mi depăşeşte imaginaţia şi eu sunt mare garlic lover.. dar o căpăţână, srsly?! Ce sardine ai folosit că arată bine şi eu nu le ştiu pe astea, că le evit mai ceva decât dracu` usturoiul.
@iulian – pai nu trebuie sa te surprind eu, poti sa le faci acelasi sos, dar sa adaugi si rosii.. :-) ta-daah!
@ana – garlic lover sub o capatana de usturoi?! pfff :-))
sardinele sunt King Oscar :-)