Stir-fry “tocanita”
14 Jan 2011, Cristina Mazilu
Adica am facut un fel de tampenie, da’ cu gust bun :)) Si cu intentii la fel – am vrut sa scot din traseu toata mancarea care statea sa se strice in frigider, cum e obiceiul din pacate (despre care povesteste si Adi Hadean, mai pe larg)
Am taiat toate legumele – ciuperci, ardei, dovlecei – la robotul de bucatarie. Se putea si de mana, da’ am zis sa valorific utilajul, ca prea am impresia ca sta degeaba.
Am taiat niste pulpe de pui in cubulete bite-size.
Am incins o lingura de ulei de orez in wok, am dat intai putina culoare la carne, apoi am adaugat toate legumele. Pentru ca erau o gramada, evident ca au lasat multa apa. Am amestecat ce-am amestecat, pana m-am gandit sa las treaba sa clocoteasca-n voie, pana ce scade zeama. Apoi am adaugat niste sos de soia. Si gata. Si a fost bun, chiar si fara taieteii din orez pe care i-am sarit :)
:)) Mi-a placut mult traducerea titlului in prima propozitie.
Da’ nu renunti la stir-fry, nu-i asa?
nu renunta la prezentarile in farfurii intinse
nu ne faulta la imagine ,e pacat ca le cam ai cu pozele
@dalegurii – nuuu. stir fry all the way :))))
@anonim – am pozat si-n farfurie intinsa, da’ arata a conserva de mancare de pisica (una yummy, indeed :)) asa ca mai variem, sa nu ne plictisim
bravo! :)