Chipsuri de kale la cuptor

30 May 2018, Simona
de Simona

 

Există oameni cărora nu le plac chipsurile? Eu nu cred, dar în cazul în care chiar sunt, le prezentăm noi rețeta asta, care durează 30 de minute și se mănâncă în 30 de secunde. Varianta noastră de chipsuri nu se abate de la acel crunchiness specific, nu îngrașă, e plin de proteine și este una din rețele pe care ai să le ții minte for ever.

 
INGREDIENTE
2 porții, 30 de minute

    • 1 legatură baby kale (eu am luat din Obor, taraba 303)
    • 1 lingură ulei de măsline
    • ¼ linguriță fulgi de ardei chipotle
    • un praf de fulgi de sare

 

Încinge cuptorul la 120°C

Spală salata kale și usucă-o foarte bine. Îndepărtează codițele salatei pentru că pot deveni greu de mestecat odată coapte. Rupe frunzele în formă de chipsuri, sau în ce formă vrei, însă nu mai mici de 5 cm.

Într-un mojar zdrobește sarea împreună cu fulgii de ardei, până totul devine o pudră roșiatică (mie imi place sa mai pastrez întregi cateva semințe de ardei pentru niște extra spiceness).

Într-un bol de mărime medie pune amestecul din mojar, ulei de măsline si frunzele de kale.
Amestecă bine si asigură-te că fiecare latura a chipsurilor este acoperită cu mixul de ulei și condimente.

Așază chipsurile pe o tavă tapetată cu hartie de copt și încearcă să nu le suprapui. Este important ca toată suprafața frunzei să fie bine întinsă pe tavă.

Dă tava la cuptor pentru 25-30 de minute, iar când timpul s-a scurs dezlipește cu grijă chipsurile cu ajutorul unei spatule.

S-AR PUTEA SĂ-ȚI MAI PLACĂ
Comentarii (0)
Comenteaza
Follow on Instagram