Înghețată cu șofran și apă de trandafiri

21 Aug 2019, Misha

După ce am așteptat cel puțin un an jumate să am ocazia (adică să-mi iasă în cale un aparat de înghețată) să testez această rețetă, tare mă bucur că nu am renunțat la idee, pentru că așteptarea a meritat.

Lasând la o parte urma de subiectivitate care mi se poate întâmpla având în vedere pasiunea persoanală pentru înghețată și sorbet, această combinație chiar a fost una reușită (s-a confirmat și pe fronturi mai neutre în această zonă): delicată, parfumată, refreshing, nu foarte dulce.

Acum că am descoperit cât de ușor pot să-mi produc singură gălețile de înghețată, presimt că urmează pe blog o colecție frumoasă din această categorie ?.

INGREDIENTE

60 de minute prepararea, 12 ore timpul de răcire (4 ore înainte de a intra la mașina de înghețată și 8 cât se fixează la congelator), 6-8 cupe

PENTRU ÎNGHEȚATĂ

  • 3 gălbenușuri
  • 180ml lapte
  • 180ml smântână pentru gătit, cu peste 30% grăsime
  • 1/2 linguriță șofran
  • 50g zahăr
  • 1/2 linguriță sare
  • 30ml apă de trandafiri
  • 1 linguriță extract de vanilie

PENTRU DECOR

  • petale de trandafiri comestibili

Într-un bol mare, pune gheață, acoperă cu apă și așază deasupra un bol mediu. Lasă deoparte aranjamentul de boluri, îl vei folosi puțin mai târziu.

În alt bol, bate gălbenușurile cu un tel până se deschid la culoare, aproximativ 2 minute.

Într-o crăticioară medie, amestecă laptele cu smântâna, zahărul, sarea și șofranul. Pune crăticioara pe foc moderat și amestecă constant până când zahărul se topește și se apropie de punctul de fierbere.

Apoi, treptat, încorporează amestecul fierbinte în bolul cu ouă bătute, în fir subțire amestecând rapid, astfel încât ouăle să nu se gătească.

Transferă compoziția fierbine înapoi în crăticioară, pune-o pe foc mic și gătește timp de aproximtiv 12 minute (dar ai grijă să nu dea în clocot) amestecând din când în când cu o lingură de lemn.

La final, crema trebuie să fie suficient de groasă pentru a acoperi baza lingurii de lemn, însă, nu te aștepta să obții o consistență de cremă de vanilie. În comparație cu aceea, compoziția noastră de înghețată este destul de lichidă, ea se va îngroșa suficient abia în mașina de înghețată.

Strecoară crema de înghețată direct în bolul pregătit de deasupra apei cu gheață și amestecă încet pentru a o ajută să se răcească mai rapid. După ce temperatura compoziției a mai scăzut, adaugă apa de trandafiri și extractul de vanilie.

Transferă crema de înghețată într-un bol mai mic și pune la frigider timp de aproximativ 4 ore sau până când atinge o temperatură de 3-4 grade. După această perioadă, pune compoziția în cuva mașinii de înghețată și las-o la preparat 30-40 de minute, sau până când se solidifică în mașina ta de înghețată. La noi a durat 40 de minute. Transferă în vasul de servit și pune la congelator.

Poți să o mănânci imediat ce e gata, dar cea mai bună idee este să o lași cel puțin 8 ore la congelator.

S-AR PUTEA SĂ-ȚI MAI PLACĂ
Comentarii (0)
Comenteaza
Follow on Instagram