Omleta cu porumb
09 Mar 2011, Cristina Mazilu
Sigur stiti fazele alea in care deschizi frigiderul si vezi ca bate vantul si tot ce gasesti e o rosie ratacita si scofalcita, o bucata de branza, o conserva desfacuta. Cam asa am patit si eu. Adica niste oua si-o conserva de porumb, deschisa c-o seara inainte, in scopul unei salate de ton. Si am dat-o improvizatii. Adica am facut o omleta-jazz, in ciuda protestelor lui Iv (“De ce-ai vrea sa faci o omleta cu porumb?!” *insert here voce scarbit-indignata* :))
Boabele de porumb l-am pus la prajit intr-o lingura de unt. Am separat ouale. Albusurile le-am batut cu-n varf de sare pana s-au facut tzepene bine. Galbenusurile le-am frecat cu piper proaspat rasnit, apoi le-am incorporat in albusuri, amestecand cu o spatula. Am adaugat boabele de porumb si toata compozitia am turnat-o intr-o forma/tava unsa cu unt, pe care-am bagat-o la cuptor 15 minute.
Am salvat si-o ceapa verde de la ofilire, am presarat peste si am avut revelatia uneia dintre cele mai bune omlete incercate so far. Cred ca o sa recidivez in muuuulte combinatii si variante. Cat despre Iv – si-a inghitit cuvintele. Si omleta ;)
mie nu-mi ies omletele in tigaie, asa ca le fac numai la cuptor:)
Ma duc direct la culcare, cause I must have this for breakfast! Iar la mine in frigider se ofilesc niste rosii cherry si o caserola de ciuperci, which I guess will do :).
aïe aïe aïe… mon dieu; une omelette trop cuite… quelle heresie ! jolies photos cependant; merci. constantin
hehe,ce bine-arata. Am sa incerc si eu sa combin tot felu’ de ingrediente, cine stie ce nastrusnicii delicioase or sa iasa.
alexandra @
shoependant.blogspot.com
It’s a must, indeed. Ceva ce tot fac si eu cand nu stiu sa mananc. Voi incerca insa si varianta la cuptor propusa de tine :)
Ce super!
Ce pufosenie. O sa-ncerc si eu la cuptor ca prea bine arata.
Ce pufosenieeeee!Imi place!
omleta cu porumb si ceapa (daca nu am verde, pun ceapa taiata mic-mic direct in ou) e micul meu dejun preferat de cativa ani buni! si daca mai am si un cubulet de branza, sa se topeasca putin in cuptor…
Ia gata, ca mi se face foame si e 10 fix.
hei, de ce ai batut albusurile separat? eu bat ouale fara sa separ albusurile de galbenusuri, cel putin pt omleta. e vreo schema?:)
Da, chiar, care este ideea cu separatul? Care e secretul?
pai daca bati albusurile spuma se umfla si omleta e ff fluffy :c
Am descoperit si eu recent omleta la cuptor :))) am deja una promisa, cu asparanghel, dar am si boabe de porumb congelate asa ca incap si din astea in omleta mea:)
dana
Am facut omleta mai devreme. E simpla si rapida. Copiii mei au mancat cu pofta si fara mofturile obisnuite! Deci le-a placut!!! Prin urmare, a iesit buna! Eu n-am gustat-o pt ca tin post, dar cu siguranta voi mai face aceasta omleta si atunci voi savura si eu o bucata!!!
Multumesc, Mazi!!!
Excelentă, am făcut-o de vreo 3 ori până acum. Mulţumesc pentru reţetă!
cu drag! :)