Tartă rustică de vișine cu fistic

17 Jul 2017, Cristina Mazilu

In caz ca era cineva curios, tartele astea “rustice” (sau lenese, cum le-am mai putea numi) sunt deserturile care mi se intampla cel mai des vara prin bucatarie.

Sunt rapide, usor de pregatit si de asamblat, nepretentioase si pe cat de usor de facut, pe atat de satisfacatoare. Prin urmare, mi-am reluat obiceiul de anul trecut si am mai trantit niste fructe peste un aluat cu unt.
 
INGREDIENTE

1 ora, 8 portii

       
      PENTRU ALUAT

    • 250g faina
    • 140g unt rece
    • 1 lingurita de gris
    • 2 linguri de zahar
    • 2 oua
    • 1 varf de sare
    •  
      PENTRU UMPLUTURA

    • 1kg visine (750g fara samburi)
    • 5 linguri de zahar (70g)
    • 1 lingura amidon
    • 2 linguri de fistic tocat grosier
    • 2 linguri de gris

 
Incinge cuptorul la 180°C.

Pentru pregatirea aluatului, pune faina, impreuna cu zaharul, untul si sarea intr-un bol incapator si amesteca-le folosind degetele sau un robot de bucatarie, pana cand obtii o compozitie asemanatoare firimiturilor. Adauga in compozitie un ou batut si amesteca din nou. Cand compozitia este omogena, transfera aluatul pe o suprafata plata si modeleaza-l in forma de disc. Impacheteaza-l cu folie alimentara si lasa-l la frigider 30 de minute sau 10 minute la congelator.

Spala visinele si usuca-le pe un servet de hartie. Cand sunt uscate, scoate-le samburii si transfera-le intr-un bol incapator. Adauga zaharul si amidonul si amesteca-le astfel incat toate visinele sa fie acoperite cu zahar.

Scoate aluatul din frigider, intinde-l cu ajutorul unui sucitor intr-o forma rotunda. Transfera-l pe o tava tapetata cu hartie de copt. Presara deasupra aluatului cele doua linguri de gris, apoi asaza deasupra visinele, lasand de jur imprejur o margine de aproximativ 3cm. Bate oul ramas si unge cu o pensula marginea aluatului. Impacheteaza apoi surplusul de aluat peste visine si unge-l cu restul de ou. Presara fisticul tocat deasupra visinelor.

Da tarta la cuptor pentru aproximativ 45 de minute sau pana cand devine rumena. Las-o sa se raceasca putin inainte sa o tai.

//

Si daca ti-a placut tarta asta, parerea mea e ca ar trebui sa le incerci si pe cele cu afine si capsuni

>>> Tarta rustica de afine in aluat cu nuci
>>> Tarta rustica de capsuni

S-AR PUTEA SĂ-ȚI MAI PLACĂ
Comentarii (3)
  1. Maia says:

    Ce bine arata! Stiu ce fac in weekend :)

    Oare merge si asa ceva sub visine? Am un borcan acasa si nu stiu ce sa fac cu el ;)
    multumesc

    http://www.iregalidifrancesca.ro/crema-de-fistic-190-gr-alicos-ro?search=fistic

  2. Maia says:

    Sper sa fie folosit intr-o retata de pe site! :)
    Mersi de inspiratie

Comenteaza
Follow on Instagram