Banana bread tea-cake
11 May 2011, Cristina Mazilu
Adica o compozitie de banana bread, coapta in formele alea de tea-cake cumparate de la Ruse
120 grame unt se mixeaza cu 200 grame zahar brun sau alb (eu prefer brun, mi se pare ca da un gust mai caramelos si nici nu e asa de dulce) pana se obtine o compozitie cremoasa. Pe rand, se adauga 2 oua. Apoi se incorporeaza treptat – 250g de faina in care ai amestecat 1 lingurita bicarbonat de sodiu si o jumatate lingurita sare. Mai adaugi 3 banane pasate, ba chiar si 100g de nuci, daca vrei. Compozitia obtinuta se toarna in formele de tea-cake, unse in prealabil cu unt, insa se mai lasa 2 degete pana la marginea de sus, pentru ca prajitura ca creste.
Cand le-ai scos din cuptor le pudrezi cu zahar si le mananci langa o cana de ceai of your choice.
lovely!! crezi ca as putea sa le fac si in formele alea mici, albe, termorezistente, de la ikea? :) nu se prind?
daca le ungi cu unt si le tapetezi cu faina, nu se prind :)
Simplu si delicios ..
Eu le fac in forme de muffins… banana bread muffins! Sunt delicioase!
@ela – doh, me too. vezi cateva posturi mai jos ;)
Arata delicios :) cate cookies ti-au iesit din compozitia de mai sus?
Mi-am dat colegii pe spate cu retelete de la tine. Ieri a fost ziua mea, asadar am servit bunatati si am primit cadori :)M-am apucat de gatit inca de duminica dar luni tot am stat vreo 6-7 ore in bucatarie. Printre eclere(reteta de la mama)si alte chestii clasice, si-au gasit locul si vreo 30 chocolate chip cookies, o banna bread dubla si o tarta cu fructe. Asta inseamna reclama la adresa bogului tau :) Tooata lumea cerea retete, nu m-am complicat, le-am zis doar “Chez Mazilique” si am scapat. Am si o intrebare, la chocolate c.c ce am gresit de mi s-au latit toate in tava de parcaerau oua ochiuri? Precizez ca am lasat compozitia vreo 30 de ore la frigider. Sa fie oare de la faptul ca am folosit doar faina de prajituri?
@corina – nu stiu sa-ti zic, ca am pus si-n tava de muffins..
@ana – cred ca de la faina…