Biscuiti cu parmezan, piment d’Espelette, mac si un test-drive
Saptamana trecuta am primit o jucarie noua, colorata si simpatica. O cheama Moulinex Fresh Express si stie sa taie, sa felieze, sa rada si sa marunteasca in vreo 5 modele. Dupa ce i-am facut loc pe blatul din bucatarie – lucru care nu-i tocmai usor, avand in vedere desfasurarea haotica de forte din zona – am lasat-o in asteptare pana m-am hotarat ce teme sa-i dau de facut.
Intr-un bol, am pus 210g de faina, jumatate de lingurita de praf de copt, jumatate de piper proaspat rasnit, un varf de sare si o lingurita de piment d’Espelette (pe care-l gasiti la Oliviers&Co).
Faina am amestecat-o apoi cu pasta de branza si unt. Se poate la robotul de bucatarie, se poate cu mana, ba chiar si cu spatula ori mixeru’. Deci nu-i problema. A rezultat un aluat pe care l-am pus pe blatul presarat cu faina si din care am rulat doua bucati de 3-4cm diametru. Le-am impachetat in folie de plastic si le-am bagat la frigider macar vreo juma’ de ora. Cand le-am scos, aveam pregatit un ou batut si-o farfurie plina cu boabe de mac. Am uns aluatul cu ou…
…si l-am tavalit prin mac pana s-a acoperit bine. Si inca o ora la frigider.
Da’ i-a prins bine, pentru ca dupa aia, tot ce-a trebuit sa fac a fost sa incing cuptorul la 180C (sau un foc moderat, in cazul meu, care inca am o janghina de aragaz din Cretacic cu care negociez temperatura din ochi. Promit ca o sa fac ceva in sensul asta :)) Si am taiat aluatul in felii subtiri..
…le-am pus pe-o tava..
…si dupa 12 minute am scos o minunatie de biscuiti crocanti si aromati. Daca nu puneti mana sa vi-i faceti singuri, sa stiti ca azi ii gasiti la Bacania Veche, in editie limitata :) Recomand langa un vin rosé – mananci si plangi si apoi o iei de la capat :))
Reteta asta trebuie sa o incerc cat mai curand! Multumesc :)
Pfua! Ce buni trebuie sa fie! Multumim Mazi!
Mazi, recomanzi micutul Fresh Express? Ai mai incercat si altceva cu el, in afara de parmezan, merita achizitionat?
L-am vazut in magazine si e asaaa dragut, insa nu m-am incumetat inca.
la fix a venit reteta …ne-am intors din Italia cu o bucata mareee de parmezan…multumim :)
pai si ce faci cu bucatile mai mari? as vrea si eu un Fresh Express da mai grasutz
jucaria asta merge si la nuci? adica macina si nuci?
De mult pusesem ochii pe biscuitii astia in Ottolenghi! Acum e musai sa ii fac pentru ca arata prea bine!
Mmmmm, cred ca-s taare gustosi biscuitii acestia!!! Trebuie sa-i incerc!!! Si eu multumesc pt reteta, Mazi!!!
Cat despre “jucaria” aceea priceputa, vin si eu cu rugamintea de a ne mai dezvalui din calitatile lui (chiar daca pare a fi reclama). Cand recomandarile vin de la cineva priceput care l-a folosit, parca prind curaj pt a-l achizitiona si eu! De cate ori mi-am ras unghiile pe razatoarea mea, tot de atatea ori am jurat ca-mi iau un robot, dar pe piata sunt atatea modele, atatea preturi si nu stii pe care sa-l iei… Acesta e dragut si pt ca e mic si compact! Alea mari, care ocupa toata bucatarie, ma sperie…
dada, imi ploua in gura! sa treci sa ma iei si pe mine dimineata cand pleci la bacanie, te rog!
I-am facut, nu-mi vine sa cred ce buni is. Deliciosi ! n-am avut parmigiano dar am folosit un cascaval olandez extra matur destul de asemanator la gust si textura. Si in loc de piment d’espelette am pus niste fulgi chilli. Rezultatul peste asteptari. Mersi de reteta.
Te pup!