Ciuperci cu scorțișoară și cimbru

17 Sep 2018, Simona

Din primăvară și până acum, de când lucrez alături de Mazi și Misha nu credeam că am să încerc atât de multe combinații de arome și ingrediente care până în prezent erau pe lista mea neagră. Coriandrul era răul cel mai rău! Acum îl mănânc în dip-uri sau în salate fără să mai livrez 5 strâmbături/secundă, iar dacă simțeam miros de scorțișoară într-o prăjitură, clar o catalogam drept cel mai groaznic desert ever!

Aparent, cu puțin mai mult curaj (al meu) și cu experiența (fetelor), căteva combinații neobișnuite (pentru mine) pot schimba mintea proprie a unor papile gustative fixiste. Cum a fost si experimentul de mai jos.
INGREDIENTE
2 porții, 30 minute

    • 500g ciuperci champignon (întregi)
    • 3 linguri ulei de măsline
    • 1 lingură cimbru tocat
    • 4 căței de usturoi ușor zdrobiți
    • 1 baton de scorțișoară
    • ½ legatură de pătrunjel
    • 1 lingură suc de lămâie
    • sare și piper proaspăt râșnit

Curăță ciupercile de orice impurițăți.

Curăță usturoiul, zdrobește-l, apoi spală cimbrul și pătrunjelul și toacă mărunt frunzele.

Într-o tigaie încăpătoare, încălzește ușor uleiul de măsline pe foc mediu. Adaugă cimbrul, usturoiul, pătrunjelul, batonul de scorțișoară, sare și piper. Așază ciupercile deasupra, dă focul mai tare și gătește fără să amesteci prea des timp de 5-8 minute. Atunci când ciupercile încep să prindă culoare adaugă sucul de lămâie, amestecă, gustă și adaugă sare și piper dacă mai trebuie.

Felul acesta super-simplu poate fi servit atât cald, cât și la temperatura camerei, deci poate cu ușurință să intre în meniul unei petreceri pentru care pregătești mâncarea mai din timp.

S-AR PUTEA SĂ-ȚI MAI PLACĂ
Comentarii (0)
Comenteaza
Follow on Instagram