Supa Minestrone
Zilele astea mohorate, care m-au privat de vitamina D (de care, ce-i drept, m-am bucurat din plin in weekend-ul care a trecut, undeva pe o plaja in Grecia, cu picioarele-n nisip si fata ingropata in aceasta situatie) , m-au facut ca ieri dimineata sa dau o tura prin Obor, sa adun legume colorate si sa pun de o supa.
Am pornit de la o reteta de minestrone, care aduce odata cu simplitatea sa rustica si o relaxare placuta, binevenita intr-o zi de miercuri, cand weekendul pare inca departe. Tot ce trebuie sa faci e tai niste legume cum iti cad sub cutit (nimeni n-o sa vina cu sublerul sa verifice brunoise-ul, promit) (eu una chiar prefer ca in acest fel de mancare sa aiba dimensiuni diferite, pentru ca apoi vor rezulta si texturi de alt fel – ca nu vrei sa te plictisesti cat mananci :-)), sa le calesti in putin ulei de masline, apoi sa le fierbi apoi un pic (nu le uita pe foc prea mult, e pacat de texturile de care vorbeam mai devreme), sa adaugi o mana de paste pe final si o alta de patrunjel la sfarsit si asta-i tot.
Variatiuni pe aceasta reteta poti face usor si cu incredere – nu te impiedica de cantitati si nici de ingrediente. Pentru o supa mai zemoasa poti folosi mai mult lichid, pentru una mai chunky, evident, mai putin, poti adauga si alte legume, fasole sau cartofi, poti presara parmezan la final (sau chiar pune la fiert inca de la inceput o coaja ratacita prin frigider pentru some extra umami). Merge si niste busuioc, ba mie chiar imi pare rau ca n-am pus niste leustean proaspat. Da’ nu-i timpul pierdut.
Suficient insa cu parantezele mele. Reteta!
INGREDIENTE
30-35 de minute, 6-8 portii
- 2 dovlecei (eu am folosit un zucchini verde si unul galben)
- 1 ceapa
- 4 morcovi mici
- 1 telina mica cu tulpini (eu am folosit si 3 dintre tulpini, plus ceva frunze)
- 3 catei de usturoi
- 100g mazare
- 150g paste scoici Pambac
- 1 conserva de rosii tocate (aproximativ 400g)
- 1 litru supa de legume (poti folosi si de pui, dar in ultima instanta si apa in lipsa de altceva)
- 1 legatura de patrunjel
- 3 linguri ulei de masline
- sare si piper proaspat rasnit
Spala si curata legumele (dovlecelul lasa-l in coaja). Toaca marunt ceapa si radacina de telina.
Morcovii taie-i in rondele, iar dovlecelul in cuburi. Toaca marunt tulpinile de telina, frunzele
de patrunjel si usturoiul (sau zdrobeste-l cu o presa).
Incinge uleiul intr-o oala incapatoare, adauga ceapa cu putina sare si amesteca timp de 2-3 minute, pana cand se inmoaie putin.
Adauga morcovul si telina radacina si mai gateste timp de 3-5 minute.
Adauga in oala dovleceii, tulpina de telina si usturoiul, mixeaza din nou si lasa-le sa se gateasca in jur de 5 minute.
Toarna apoi in oala rosiile tocate si supa, si lasa-le pe toate la fiert 10-12 minute, pana cand legumele se inmoaie putin.
Cand sunt aproape gata, adauga mazarea si pastele si mai lasa-le pe foc pana cand pastele sunt al dente, aproximativ 8 minute.
La final, presara jumatate din patrunjel peste supa (restul poate sa si-l puna fiecare-n farfurie, apparently nu toti oamenii mananca la fel de mult patrunjel ca mine) (nu inteleg de ce!).
//
Aceasta este reteta de supa minestrone cu paste scoici sau, cum le spune Pambac – “bijuterii”.
De ce? Aflati mai multe pe pagina lor de Facebook despre campania – Retete trendy pe gustul
tau, gustul care-ti vine bine.
Pambac? Seriously??
18 ani am locuit deasupra unui magazin Pambac, asa ca felul asta de mancare feels very much like home to me. probleme?
Ah, nu m-am gandit pana acum sa pun si alte tipuri de paste in supa, in afara de taitei. Gracias!
Minunat articol, chiar ma intrebam cum ai devenit vegana si care a fost drumul tau pana aici!
sunt cat se poate de carnivora
Asadar, aici s-a executat o supa de legume cu supa de legume. Ma intreb, oare supa aia de legume a fost facuta tot cu supa de legume?! ;)
da si da ?