Foccacia cu ulei de masline & ierburi aromate. A love story

22 May 2013, Cristina Mazilu

 

Asta e cea mai buna paine pe care am facut-o pana acum. N-o fi cea mai buna din lume, da’ clar e cea mai buna care a iesit pana acum din cuptorul meu.

E o foccacia cu ulei de masline parfumat cu ierburi aromatice, presarata cu fulgi de sare, dospita peste noapte, coapta cu grija, posesoare de crusta crocanta si un miez pufos.

S-a intamplat asa:

#1 Vineri m-am trezit in brate cu un cos plin cu sticle de ulei de masline Costa d’Oro. We’re old friends, il folosesc de multi ani, si pana acum am trecut impreuna prin multe salate, marinade, sosuri, gratare si alte aventuri mononesaturate.

#2 Prin urmare, mi-am facut o salata cu frunze verzi, dovlecei sotati, ton, broccoli perpelit la gratar, rosii cherry, penne integrale, fulgi de migdale si de usturoi putin prajiti, frunze de busioc, toate stropite cu-n dressing de ulei de masline extravirgin, zeama de lamaie, o lingurita de capere si cativa fulgi de ardei iute. A fost bun, dar nu despre asta vorbim aici.

#3 In zilele urmatoare m-am tot gandit ce sa pregatesc cu uleiul care ma inunda in bucatarie. Am tras cu ochiul la Cookie, care s-a aflat in aceeasi situatie – ea si-a batut joc de niste creveti in cel mai delicios mod cu putinta. Check it out. Am fost in inspectie si la Florin, unde s-a lasat cu inghetata de ulei de masline. Da, inghetata. Servita cu dressing de otet balsamic, doh :-))

#4 Ieri seara, la birou, m-a lovit inspiratia. GoodFood can have that effect on you. Asa ca m-am dus acasa, sa-mi fac de treaba in bucatarie.

Am luat o cana. Am turnat in ea 2 pliculete de drojdie uscata. Am adaugat 100ml de apa calda. Am asteptat 5 minute, pana ce au inceput sa apara bule de aer la suprafata. Am turnat continutul canii peste 300g de faina (650, regular stuff). Am amestecat c-o lingura si am pus castronul la frigider, la crescut, unde a stat pana azi dimineata (aproximativ vreo 12 ore).

(imediat dupa asta am mai luat un castron si-am facut acelasi lucru cu 300g de faina integrala – eram curioasa sa vad cum o sa iasa si-n varianta asta. bine am facut)

Dimineata, am scos aluatul din frigider. Deja isi dublase volumul. L-am lasat pe blatul din bucatarie 1 ora, sa revina la o temperatura mai apropiata de cea a camerei si am pregatit uleiul aromat.

Am aliniat urmatoarele: cateva fire de cimbru, cateva de rozmarin (ce bine e sa ai un pervaz bine aprovizionat ;-), cateva frunze de dafin si o sticluta de ulei de masline extravirgin, presat la rece si nefiltrat.

Ierburile le-am pocnit in mojar, cat sa iasa putin aromele din ele.

Apoi le-am pus intr-o craticioara cu 200ml de ulei de masline. Am pus-o pe foc si am luat-o imediat ce uleiul incepe sa sfaraie (n-am vrut rozmarin prajit, doar ulei aromat).

L-am lasat putin sa se raceasca si l-am strecurat intr-o sticla (nu arunca frunzele, ca le folosim mai tarziu ;-)

A trecut ora de reaclimatizare a aluatului, asa ca mi-am redirectionat atentia asupra lui. Aluatul de baza l-am completat presarand inca 200g de faina, plus 15g de sare de mare (Camargue, confiscata de la Pain Plaisir ;-)

Am amestecat si am adaugat si 75ml din uleiul aromat.

Dupa care m-am apucat de framantat. Vreo 5 minute. Aluatul era destul de lipicios, dar a devenit elastic si matasos imediat ce am mai adaugat vreo 2 linguri de ulei de masline.

Acestea fiind zise, am acoperit aluatul cu un servet curat si m-am dus sa ma uit la seriale citesc mailurile cat aluatul a stat la dospit. Cam 1 ora.

Dupa momentul de asteptare, l-am transferat in doua tavi unse cu ulei – una pentru aluatul alb, alta pentru cel integral (logic). Iar l-am acoperit, iar am asteptat. De data asta – un singur episod juma’ de ora.

Cand am terminat cu asteptarea (care de fapt e cea mai enervanta parte :p), am uns aluatul cu niste ulei aromat, am presarat niste fulgi de sare Maldon (foloseste sare de mare, sare grunjoasa sau sare-de-care-ti-place-tie), am pus tavile (pe rand) in cuptorul incins la 200°C, pe raftul din mijloc. Pe cel de jos am pus o tava umpluta cu apa (daca ai cuptor smecher, cu aburi, etapa asta e mai simpla :). 

25 de minute mai tarziu, cand foccacia era deja aurie, am scos-o putin la aer, am manjit-o cu restul de ulei aromat, am presarat din ierburile pe care le-am pastrat, si am mai dat-o la cuptor 15 minute. 

Cand a iesit, foccacia alba era cam asa. Un vis carbohidratat.

 

Iar cea integrala, mai densa si mai golden brown, nu era too bad either. Drept dovada acum, la nici cateva ore, nu mai exista nici urma de ea. It’s magic.

Acestea fiind zise, eu abia astept sa mai gasesc un pretext ca sa reproduc foccacia asta care-mi  saboteaza planurile low carb. Pana atunci, stati cu ochii pe pagina de Facebook Chez Mazilique, ca am niste cosuri ca cel primit de mine care as vrea sa ajunga la voi :-)

S-AR PUTEA SĂ-ȚI MAI PLACĂ
Comentarii (76)
  1. Alexandra says:

    Suuuper tare reteta. Eu o fac aproximativ la fel, in afara de partea cu statul la frigider peste noapte. e pufoasa si dupa doar 1 ora de dospit la temperatura camerei. Focaccia merge f bine si cu jumatati de rosii cherry in loc de ierburi aromate 8dupa ce tai rosiile in jumatati, indepartez semintele si partea lichida). Si ca magia cu disparutul sa se intample chiar inainte de cateva ore, cateva felii subtiri de mortadella sau prosciutto di Parma se pot dovedi utile. :D

  2. @alexandra – da, e oribil. stiu ce fac in weekend la brunch. damn it! :)))

  3. Alexandra says:

    :))
    Incearca si cu salvie, daca iti place. Ii da o aroma destul de puternica, deci nu place tuturor. Dar, ah, frunzulitele acelea de salvie corcante….to die for!

  4. Andreea says:

    Ai pus 2 pliculete de drojdie la jumatate de kg de faina ?

  5. @andreea – yes, i did :D

  6. ANA says:

    Frumoase painici! :)Uleiul nu l-am vazut prin magazine,inca.. :(

  7. Andreea says:

    merci de clarificare. era urgent pt ca dupa ce am vazut reteta si am vazut-o in sectiune am vrut sa o fac instant :D

  8. andra says:

    bun! crescut! pufos!

  9. MissBodescu says:

    eu inca nu am facut foccacia, doar paini, dar imi face mama de 2 ori pe saptamana. inca ma incumet sa incerc si eu, pt ca a ei este atat de buna, incat nu stiu cand am sa pot rivaliza cu ea :) cu alte cuvinte, uleiurile astea sunt fff bune, am mereu o sticla in bucatarie, si una in baie, recunosc :D

  10. Eu as experimenta ceva nou si as incerca o prajitura cu ulei de masline, rozmarin si lamaie. Cred ca este foarte aromata:)

  11. Hmmm..deja mi s-a facut pofta de un hummus delicios! Iar in cel cu busuioc ma gandesc ca niste rosii uscate ar fi tare fericite!

  12. Sabrina says:

    Daca as face azi ceva cu ulei de masline, as face un hummus sincer. Apoi, diseara, o masca pentru par :)

  13. Anca Cimpeanu says:

    eu as face niste spreaduri bune bune si rapide: pesto de patrunjel cu nuci romanesti, pesto classic de busuioc cu muguri de pin, o maioneza cu lapte, usturoi si ulei de masline (un fel la alioli portughez, branza de capra frecata cu ulei de masline si rosii uscate la soare… si pentru toate as face o paine cu bicarbonat in care as pune ulei de masline si seminte de ceapa. Bun, bun!

  14. Alexandra says:

    O salata greceasca cu ulei de masline :)

  15. ambasadoarea says:

    Humus, o, god, humus sau un fel de salata orientala cu sardine :D

  16. Rin Tin Tin says:

    aglio e olio ftw :)

  17. Alexandra says:

    Eu as folosi uleiul la o salata greceasca cu feta si masline sau pe o branza haloumi la gratar

  18. Alexandra V. says:

    Am pofta de paste cu ulei de masline, usturoi si pepperoncini.

  19. Anonymous says:

    l-as folosi la spaghette cu sos de rosii usturoi ,busuioc si oregano,as picura putin ca sa calesc usturoiul.

  20. Anonymous says:

    Masca pentru par, masca pentru ten, salata cu orez si legume.

  21. Bibi says:

    Is it too nasty ..sa zic focaccia?..Well if not…Focaccia cu nasty tomatoes & mozzarella..Mneam ..Starvin’ Marvin..! Zi faina sa aveti :P

  22. maria savu says:

    Wow! Acum stiu ce ulei sa folosesc sa-mi iasa tartele delicioase :) Si mi-am notat ingredientele pentru aluat sa suprind placut pe cineva pofticios!
    Iar 8 picaturi din uleiul extravirgin le-as folosi zilnic in loc de crema hidratanta. It’s magic! :)

  23. Iuliana Chirila says:

    Paine prajita cu ulei de masline, plus masaj talpi cu acelasi tip de ulei.

  24. zuza says:

    eu cand ma gandesc la ulei de masline, pe partea de actual food imi e pofta instant de mozzarella di bufala cu putin ulei picurat pe deasupra, busuioc si rosii – apoi la niste paste aglio olio, cu multa verdeata presarata pe deasupra. miam!

    iar ca bonus, pe partea de dulcegarii – mor de pofta cand ma gandesc la carrot cake-ul pe care il tot faceam intr-o vreme, pe baza de ulei de masline (go figure!), cu frosting de crema de branza. oh god!

  25. Anonymous says:

    in aluatul de paine
    pe paine
    pe rosii
    pe pui
    pe maini

  26. Dana says:

    Uleiul asta chipes l-as picura cu grija vara toata in salate fresh, in pesto …mmm ce bun, in aluatul de pizza invatat de la Jamie dar nu l-as ocoli in prepararea “mascarilor” pentru fata si par.

  27. lulu says:

    Mie imi place sa fac creveti picanti in ulei de masline, paste agli olio peperoncino cu mult patrunjel, salata de cus cus cu legume, cartofi noi la cuptor cu praf de curry, boabe de mustar si ulei picant (am un borcanel de la matusa unei prietene din italia cu ardei iuti macerati in ulei de masline- e raiul uleiul ala!!!).

    Mai folosesc uleiul in scop cosmetic si preferatul meu e scrubul cu zahar, scortisoara si ulei de masline. Imi vine sa ma pup singura dupa scrub! :))

  28. Kamelia says:

    focaccia, mozzarela, rosii si ulei… Yammi.

  29. Laura Frunza says:

    Eu am o sticla de ulei costa d’oro adusa din afara si o tin doar pentru paine si gatit pentru cea mica. In rest mai inmoi in el un colt de grisina cand ma rasfat cu putin parmezan sau ceva prosciutto/bresaola/carpaccio, orice carne din categoria “transparenta ca foita de hartie”. Si la paste all aglio e olio (sper ca am scris bine). A, si la cartofii noi, si… Ok, il folosesc la destul de multe, nici nu mi-am dat seama.

  30. Aura says:

    Uleiul acesta ma face sa-mi doresc o portie de paste cu lamaie si verdeturi care fara o doza buna de ulei de masline nu are nici un farmec. Miroase deja a Italia vara.

  31. miky says:

    o sa fac maine o salata fatoush libaneza cu rosii, salata verde, putin usturoi, menta, castraveti, sirop de rodii, lamaie, muuuult patrunjel si cateva bucatele de lipie unsa cu ulei de masline si parlita in cuptor.. the yumms

  32. Ana says:

    Eu aș face un aioli cu ulei de măsline ofc și aș întinge în el așa:
    – creveți făcuți rapid la tigaie
    – cartofi noi softish în interior și crocanți în exterior
    – fâșiuțe de pește pane
    – fenicul, morcovi, castraveți, mere crude

  33. dragi anonimi, ar trebui sa va semnati in vreun fel sau altul, ca’ sa va pot identifica daca vi se intampla sa castigati :-)

  34. Anonymous says:

    Bruschete cu mozarella, busuioc si ulei de masline. Masaj cu ulei de masline pe burtica de graviduta :P

    MihaelaS.

  35. hmmm…arata bine ambele variante, insa cred ca cea integrala e mai sanatoasa.as incerca inghetata aia de masline…..suna…interesant :)).pe langa diverse preparate cu uleiul de masline, gen salate, a-si incerca si un scrub cu el,alaturi de sare de mare.

  36. Anonymous says:

    In primul rand as picura deliciosul ulei pe niste branza feta peste care am presarat putin oregano. Apoi as pregati bruschette, un sos pesto si ceva dulce..un chec cu suc de portocale si ulei de masline..

    Anca Iordanescu

  37. roxana says:

    as face niste sardine la gratar si niste cartofi noi la cuptor, peste care sa picur ulei auriu de masline si sa presar niste fleu de sel… poate chiar maine!

  38. L-as pune in multe salate, asta in primul rand. Pe urma cele condimentate le-as folosi la rizotto, cartofi copti si pizza ;D

  39. Au says:

    Ulei de masline peste o felie groasa de feta. si peste juma de chilli maruntit. dat la cuptor.
    a.m.

  40. Geia says:

    as folosi in muuuulte salate, care practic sunt meniul meu de vara.peste cartofi noi cu sare de mare din belsug, rozmarin si niste capere, in retele de post, peste fripturi si o picatura in ompletele de dimineata. nu as strica bunanatete de ulei pe tratamente cosmetice…e asa bun si aromat peste o rosie ce sta deasupra unei mozarelel dintr-un sandawich cu paine cu unt. aaaa,,sa nu uitam de bruchetele aromate cu busuioc muuult si paine taraneasca.Si la pastele cu rosii cherry sy noste usturoi ar merge niste ulei bun, dar si peste o dorada in cuptor.Cate lucruri minunate pot “accesoriza” cu un ulei bun, de calitate. Pana si banala salata verde cu lamaie e mai bun cu un ulei aromat.

  41. Anamaria says:

    As atenta la cultura de busuioc foarte crud din jardinierele mele si as aroma 100 ml de ulei cu câteva frunze. Si as face si un pesto, cu parmezan buuun, de la mama lui.

  42. Cat(i) says:

    O salata de vara ca in copilarie, cu rosii, castraveti si ceapa verde. Si cu o portie de cas sau urda proaspata, trimisa direct de la stana din munte. Si cu paine de casa, tare la coaja dar molcoma la “suflet”, pe care sa-l inmoi bine bine in sosul delicios care ramane la urma din salata. Era buna in copilarie, sigur e si mai buna cu ulei de masline. Celelalte ingrediente nu au voie sa fie schimbate. :)

  43. Anonymous says:

    In primul rand ar fi o salata caprese (ca tot au aparut rosiile cele bune si gustoase), cu busuioc din ghiveciul propriu :P si mozzarella di buffalo, apoi un cuscus cu „de toate”, asa cum bine am invatat de la cineva (nu spui cine :))). Si cartofii cei noi la cuptor s-ar bucura sa fie stropiti cu niste ulei aromatizat cu rozmarin si usturoi, iar pastele AOP nu au haz si nici gust fara ulei de masline. Sa mai spun ca fac paine de casa, in care evident pun si ulei de masline? Sau ca pizza e mai buna daca atunci cand o scoti din cuptor ii presari cativa stropi de ulei? Ti-as putea povesti si de un cozonac cu multa, multa nuca, stafide si ciocolata, care-si datoreaza prospetimea si „pufosenia” tot uleiului de masline, dar deja am spus cam multe… Sa mai lasam si pe altii, zic :)
    Vio

  44. Uli Jurcan says:

    Mi-e gandul acum, dupa o saptamana haotica, la un mix de vreo 3 soiuri de rosii en degrade (din acelea serioase, preferabil nu din acestea de sera, desi inca nu e sezonul) cu branza de capra peste care torn un dressing facut pasta cu blenderul, din mult busuioc, o capatana de usturoi, suc de la o lamaie, parmesan si ulei de masline extra virgin. Pur si simplu o minunatie!!!!!

  45. Oana says:

    Hmm de ceva vreme as vrea sa incerc sa fac Soaked Lemon, Poppy Seed and Olive Oil Cakes!!! Sunt mici cupcakes racoritoare de vara… :)

  46. Salate de toate felurile si culorile, inclusiv cea de cus cus de vara de care nu ma mai satur, brushete si cartofi noi la cuptor cu rozmarin si cimbru.

  47. paine prajita in tigaia incinsa cu un strop de ulei, apoi se unge painea cu ulei de masline din abundenta, cateva felii de rosie presarate cu sare,piper si busuioc. si e divin :)

  48. Anamaria says:

    Pai am început cu tactice cu brânză de capra si roșii uscate in ulei de masline, niște creveti care inotau in ulei de masline cu chili si am continuat cu un hummus si o brânză cu ierburi si ulei (de masline, evident).

  49. Anamaria says:

    Adică tartine cu brânză de capra si roșii uscate…voiam sa zic :)

  50. Am mai multe experiente de neuitat cu uleiul de masline . . . Prima este cu Makdous, vinete baby umplute cu nuci, ardei uscat si usturoi si conservate in ulei de masline. Deci nu pot sa descriu senzatia stand in usa frigiderului, scoti o vanata din borcan si uleiul de masline ti se prelinge pe degete :-))) Parca uleiul de masline a fost creat pentru Makdous.
    A doua experienta este intr-adevar cu fratele de cruce al uleiului de masline, Zaatar-ul. Va imaginati un castron cu branza grasa si maturata de oaie, acoperita cu zaatar si scaldata in ulei de masline galben si aromat, si intingeti in chestia asta cu niste lipie calda. . .
    A treia experienta naucitoare cu ulei de masline este Foul-ul libanez: boabe calde si moi de fava si naut, fierte cu cumin, scaldate in ulei de masline si garnisite cu usturoi, rosii de gradina dulci, ceapa rosie si mult patrunjel si zeama de lamaie. Si bineinteles lipia calda.
    Felurile astea de mancare nu pot exista fara uleiul de masline.

  51. Ambasadoarea says:

    salata de rosii cu branza, de-acum 2 zile. una din fixatiile mele estivale :D

  52. Unknown says:

    Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  53. Bianca Naumovici says:

    Eu am strecurat niste ardei iute taiat marunt in uleiul de masline, l-am lasat sa se gandeasca la ce a facut cam o saptamana (desi mi-a fost tare greu) apoi l-am picurat pe niste rosii carnoase, cativa ardei grasi verzi taiati si multa feta. Am pus coriandru boabe pe deasupra si am bagat la cuptor (faceam bouyiourdi!). Cand a fost gata, am pus si un ou ochi deasupra, iar totul s-a terminat cu o feta cermoasa si iute, rosii zemoase si voie buna.

  54. Maria says:

    S-a întâmplat să am în casă nişte roşii cam fără gust… aşa că trebuia să le reînsufleţesc cumva. Le-am tăiat bucăţele, le-am amestecat bine, am adăugat usturoi proaspăt tocat mărunt de tot, busuioc, oregano, piper proaspăt măcinat (nu prea pun sare în mâncare, pentru că am senzaţia că eclipsează celelalte condimente), ulei de măsline la final… am întins tot amestecul pe felii de pâine foarte uşor prăjite, după care am mai presărat puţin busuioc. Concluzia: nişte roşii leşinate fac bruschete minunate!

  55. Au says:

    Rosii uscate in ulei de masline. cu paste/painje prajita/salata.

  56. Alina Andriescu says:

    clasica salata de rosii + castraveti cu un twist de mango si avocado, pastrama de vita si paine, prajite in tigaie cu cativa stropi de ulei, iar la final toate amestecate cu uleiul de masline si un varf de sare. :)

  57. Alina Andriescu says:

    clasica salata de rosii + castraveti cu un twist de mango si avocado, pastrama de vita si paine, prajite in tigaie cu cativa stropi de ulei, iar la final toate amestecate cu uleiul de masline si un varf de sare. :)

  58. lulu says:

    Cea mai buna masa scaldata in ulei de masline a fost undeva la un restaurant micut la care am ajuns din intamplare in Roma. Eram un grup de 5 prieteni, lesinati de foame dupa plimbat si cumparat frenetic prin oras si am vrut sa mancam. Dar am uitat ca in Roma nu poti lua cina oricand, ci doar dupa ora 7. Si pana cand sa mancam ceva serios, am ras tot ce era crocheta, focacia, paine (orice avea coca practic) etc scaldate bine in uleiul de masline verde si aromat de pe masa.
    Cina ramane o amintire placuta pt ca pe langa amestecul paine + ulei mai stropeam generos cu mojito. Nu mai stie nimeni ce am mancat in seara aia dupa ora 7. :)

  59. Alina Andriescu says:

    oups, fara al doilea comentariu :D

  60. Ana B says:

    Uleiul este prezent in orice bucaratie si deci o proportie covarsitoare de retete se pot spune aici. Magia uneliului de masline se ragaseste, in opinia mea, in cel extravirgin pe care eu il folosesc pentru un plus de savoare chiar peste masline, de pincipiu un mix de masline de mai multe feluri. Le scot saburii, le feliez si picur ulei de masline extravirgin, adaug rosii maruntite si asta-i tot, nu pun altceva pentru ca vreau sa las aroma maslinelor si a uleiului sa se simta intens.

  61. Anonymous says:

    Am luat un avocado, l-am pisat cu furculita, l-am amestecat cu rosii cubulete, ardei gras si ceapa taiata fin. Am turnat niste ulei de masline in care lasasem la macerat ardei iute. Apoi l-am servit pe painici din seminte si nuci facute la deshidrator. Delicios!

    MihaelaS

  62. paine prajita la cuptor, frecata cu usturoi si stropita cu ulei de masline. Yumz!

  63. saptamana trecuta am facut “greseala” si am facut aceasta foccacia :D uleiul de masline l-am aromat cu oregano, maghiran si rozmarin culese proaspat din gradina. si dupa ce s-a copt minunata foccacia am taiat-o cuburi si am inmuiat-o in ulei de masline aromat si dukkah de la NoMU

  64. @andreea balici – mare greseala indeed :))))

  65. Marina says:

    Paste integrale cu pesto facut de mama dintr-un ulei de masline pe care i l-am cumparat eu din Cipru.

  66. roxana d says:

    Sardine la gratar cu cartofi fierti, toate stropite cu ulei de masline si sare de mare. Si putin usturoi!

  67. Primul meu contact cu uleiul de masline a fost in facultate. Un coleg venise din Italia (big uau la acea vreme – how old am I??!!) si ne-a invatat sa mancam paste facute doar cu sos de rosii (care apoi a devenit bulion, ca nu mai aveam bani si de alte figuri dupa investitia in ulei)si ulei de masline. Fara nimic altceva. Imi amintesc si acum cu mare drag acel gust care inca mi se pare unic.

  68. Emi says:

    Uleiul aromat! Si mai imi vin in minte cateva retete de incercat din blog + blogrollul tau :)

  69. rozinchina says:

    cea mai buna utilizare a uleiul de masiline am intalnit-o in sicilia, la o “ferma” de portocali unde am sarbatorit pastele acum cativa ani. reteta e simpla: paine buna de casa unsa generos cu ulei de masilne. delicios :)

  70. Anonymous says:

    La casa de la munte a prietenei mele (padurea este `gradina` ei), un mujdei de usturoi facut cu ulei de masline si salata de fasole galbena cu ulei de masline si marar..

  71. elenaradu says:

    Cel mai bun si mai bun: paine prajita, frecata cu usturoi si cu ulei de masline :) All-day-everyday :D
    Daaar, cel mai interesant mod in care am mancat pana acum uleiul de masline a fost: capsuni cu zahar brun, ulei de masline, aceto balsamico si busuioc. Not for all-day-everyday, but yummy :)

  72. Anonymous says:

    Feta+rosii uscate scaldate in ulei de masline aromat cu usturoi si busuioc
    Emilia

  73. KAS says:

    Cand spun ulei de masline ma gandesc la Horiatiki (salata greceasca). Mmmm….

  74. Anonymous says:

    Mazi, sigur ajung 100 ml apa la drojdie? Eu a trebuit sa adaug inca pe atat sa iasa aluat cu 300 gr de faina. Sau n-am facut ceva bine?… Raluca

Comenteaza
Follow on Instagram