Pulpe de pui lipicioase, cu five spice & susan

11 Jun 2013, Cristina Mazilu
Ce faci cand te trezesti cu tata la cina? Pai, in primul rand, te scuzi si spui ca cele 50j de sticle de vin sunt pentru petrecerea unui prieten si tu doar le depozitezi temporar. Right. Apoi you channel your inner Jamie Oliver si faci o cina gata in 15 minute, ca sa keep yourself busy si sa nu dai alte explicatii (de cand n-ai mai sters praful? mai mergi la sala? de ce porti blugi rupti? etc.)

Asa ca iei niste pulpe de pui dezosate, sa zicem vreo 5, le pui pe o foaie de copt si presari: sare, piper proaspat rasnit, muuult five spice [un amestec chinezesc de condimente, foarte folosit la ei acasa (la chinezi, nu la tata) de obicei combina anason stelat, cuisoare, scortisoara, piper sichuan, seminte de fenicul – toate facute pudra; de gasit la Magazinul de Mirodenii, in Dragonul Rosu, la unele magazine Mega Image]. Tavalesti bine pulpele de pui, sa le acoperi pe toate partile, apoi impachetezi foaia de copt peste ele si le tragi cateva sucitoare sa le turtesti putin (asa o sa aiba o grosime egala si vor fi gata mai repede).

Le trantesti intr-o tava incinsa, unsa cu putin ulei si le lasi acolo la rumenit. Dureaza cateva minute pe fiecare parte. Cand sunt aproape gata, arunci peste ele 2 linguri de sweet chili sauce (se gaseste pe la mai toate super/hyper-marketurile), amesteci bine, pentru ca sosul sa le glazureze pe toate partile si le mai lasi pe foc 1-2 minute, cat sa se caramelizeze putin.

Apoi torni cateva linguri de susan si le mai tragi o tavaleala de 1 minute, cat sa prinda si semintele putina culoare.

Cat timp puiul se perpelea-n tigaie, am taiat niste rosii cuburi, niste ceapa verde, am facut un dressing de ulei cu otet de vin alb si cam despre asta a fost vorba. Dad was pleased with the result, I stuffed my face, happy days (cu ar fi spus my inner Jamie).

S-AR PUTEA SĂ-ȚI MAI PLACĂ
Comentarii (0)
Comenteaza
Follow on Instagram