Pulpe de pui lipicioase, cu five spice & susan
Asa ca iei niste pulpe de pui dezosate, sa zicem vreo 5, le pui pe o foaie de copt si presari: sare, piper proaspat rasnit, muuult five spice [un amestec chinezesc de condimente, foarte folosit la ei acasa (la chinezi, nu la tata) de obicei combina anason stelat, cuisoare, scortisoara, piper sichuan, seminte de fenicul – toate facute pudra; de gasit la Magazinul de Mirodenii, in Dragonul Rosu, la unele magazine Mega Image]. Tavalesti bine pulpele de pui, sa le acoperi pe toate partile, apoi impachetezi foaia de copt peste ele si le tragi cateva sucitoare sa le turtesti putin (asa o sa aiba o grosime egala si vor fi gata mai repede).
Le trantesti intr-o tava incinsa, unsa cu putin ulei si le lasi acolo la rumenit. Dureaza cateva minute pe fiecare parte. Cand sunt aproape gata, arunci peste ele 2 linguri de sweet chili sauce (se gaseste pe la mai toate super/hyper-marketurile), amesteci bine, pentru ca sosul sa le glazureze pe toate partile si le mai lasi pe foc 1-2 minute, cat sa se caramelizeze putin.
Apoi torni cateva linguri de susan si le mai tragi o tavaleala de 1 minute, cat sa prinda si semintele putina culoare.
Cat timp puiul se perpelea-n tigaie, am taiat niste rosii cuburi, niste ceapa verde, am facut un dressing de ulei cu otet de vin alb si cam despre asta a fost vorba. Dad was pleased with the result, I stuffed my face, happy days (cu ar fi spus my inner Jamie).