Cartile anului 2013
18 Dec 2013, Cristina Mazilu
O carte (chiar si de bucate) e intotdeauna un cadou potrivit. In plus, situatiile in care ai cum sa dai gres sunt minime. Cat priveste cartile cu si despre mancare, iata alergerile pe anul 2013, in no particular order.
Mastering the Art of Soviet Cooking, de Anya von Bremzen
87 lei, Random House
87 lei, Random House
Autoarea a crescut intr-un apartment din Moscova unde 18 familii imparteau o singura bucatarie. Dupa ce impreuna cu mama ei a fugit din URSS in SUA, cele doua au inceput sa gateasca toate felurile care le-a marcat experienta sovietica, iar experienta a fost stransa in aceasta carte. Eu am primit-o de ziua mea. Brilliant! (am zis doar ca n-ai cum sa dai gres cu carti!)
Gateste in 15 minute, de Jamie Oliver
90 lei, Curtea Veche
90 lei, Curtea Veche
Cele mai rapide si mai usoare mese pe care Jamie le-a gandit vreodata le vei gasi in aceasta carte. Vei descoperi retete inspirate din bucataria lumii si reinventate: preparatele clasice cu pui, porc si paste, dar si mancaruri de inspiratie asiatica sau cu arome marocane.
Proper Pub Food, de Tom Kerridge
128 lei, Bloomsbury Specialist
Tom, al carui pub, Marlow, este singurul din lume distins cu doua stele Michelin, impartaseste in cartea asta retetele sale indraznete si nepretentioase. Rezultatul este o serie de feluri de mancare curajoase si memorabile. Eu una abia astept sa le incerc in vacanta asta de iarna.
128 lei, Bloomsbury Specialist
Tom, al carui pub, Marlow, este singurul din lume distins cu doua stele Michelin, impartaseste in cartea asta retetele sale indraznete si nepretentioase. Rezultatul este o serie de feluri de mancare curajoase si memorabile. Eu una abia astept sa le incerc in vacanta asta de iarna.
Ivan Ramen: Love, Obsession, and Recipes from Tokyo’s Most Unlikely Noodle Joint, de Ivan Orkin
149 lei, Ten Speed
In 2007, un evreu din Long Island, SUA, s-a incumetat sa deschida un restaurant cu ramen chiar in Tokyo. Tupeu, nu alta. Carciuma este acum cel mai celebru loc din capitala Japoniei unde ai putea manca acest fel, iar in aceasta carte Ivan dezvaluie toate secretele.
149 lei, Ten Speed
In 2007, un evreu din Long Island, SUA, s-a incumetat sa deschida un restaurant cu ramen chiar in Tokyo. Tupeu, nu alta. Carciuma este acum cel mai celebru loc din capitala Japoniei unde ai putea manca acest fel, iar in aceasta carte Ivan dezvaluie toate secretele.
Eat – The Little Book of Fast Food, de Nigel Slater
147 lei, Harper Collins
Aceasta carte cuprinde peste 600 de idei pentru mesele tale, prezentate
147 lei, Harper Collins
Aceasta carte cuprinde peste 600 de idei pentru mesele tale, prezentate
intr-un format practic si flexibil, usor de folosit oriunde. O sa descoperi retete precum cele de chorizo cu cartofi si salote, supa verde sau bagheta vietnameza.
A Lighter Way to Bake, de Lorraine Pascale
135 lei, Harper Collins
In noua ei carte, Lorraine aduce impreuna doua dintre cele mai hot trenduri din bucatarie: mesele sanatoase, cu putine calorii, si chestiile facute la cuptor. Ea a conceput 100 de retete delicioase, cum ar fi prajitura cu cocos si lime, chec cu caise si ghimbir, chifle cu susan sau gratin de conopida.
135 lei, Harper Collins
In noua ei carte, Lorraine aduce impreuna doua dintre cele mai hot trenduri din bucatarie: mesele sanatoase, cu putine calorii, si chestiile facute la cuptor. Ea a conceput 100 de retete delicioase, cum ar fi prajitura cu cocos si lime, chec cu caise si ghimbir, chifle cu susan sau gratin de conopida.
Nigellissima, de Nigella Lawson
97 lei, Random House
Nigella se inspira din bucataria italiana pentru a aduna in aceasta carte o serie de retete simple, rapide si nepretentioase, care se bazeaza pe ingrediente proaspete si delicioase: de la pesto sicilian la cuscus sardinian sau tocana venetiana, de la penne la papardelle, de la ragu la risotto.
97 lei, Random House
Nigella se inspira din bucataria italiana pentru a aduna in aceasta carte o serie de retete simple, rapide si nepretentioase, care se bazeaza pe ingrediente proaspete si delicioase: de la pesto sicilian la cuscus sardinian sau tocana venetiana, de la penne la papardelle, de la ragu la risotto.
Vegan before 6:00, de Mark Bittman
102 lei, Random House
Diagnosticul de pre-diabet l-a facut pe Bittman sa isi schimbe dieta, adoptand un regim istet: mancare vegana inainte de ora 6:00 a.m. Sanatatea lui s-a imbunatatit semnificativ, iar acum semneaza o carte de retete vegane absolut delicioase.
102 lei, Random House
Diagnosticul de pre-diabet l-a facut pe Bittman sa isi schimbe dieta, adoptand un regim istet: mancare vegana inainte de ora 6:00 a.m. Sanatatea lui s-a imbunatatit semnificativ, iar acum semneaza o carte de retete vegane absolut delicioase.
Ultimate Home Cooking, de Gordon Ramsay
163 lei, Hodder And Stoughton Ltd.
163 lei, Hodder And Stoughton Ltd.
Gordon Ramsay revine cu 100 de retete usor de urmarit, perfecte pentru orice ocazie: de la mese in familie, la cine cu prietenii, pranzuri rapide sau brunch-uri de weekend. Nu lipsesc nici seriile de tips & tricks, adunate de-a lungul anilor petrecuti In bucatarie.
Best of Good Food: Cadouri gourmet delicioase
25 lei – cu transport gratuit daca o cumperi de aici
Suficient de mica cat sa incapa sub orice brad si pe orice raft de bucatarie, noul volum din seria Best of Good Food strange peste 100 de idei de cadouri gourmet, numai bune de pus in practica in zilele speciale, fie ca e vorba de Craciun, Valentine’s Day, Paste sau aniversarea cuiva drag.
In afara de Best of Good Food, toate cartile se gasesc pe Books Express sau pe Amazon.co.uk. sau .com.
25 lei – cu transport gratuit daca o cumperi de aici
Suficient de mica cat sa incapa sub orice brad si pe orice raft de bucatarie, noul volum din seria Best of Good Food strange peste 100 de idei de cadouri gourmet, numai bune de pus in practica in zilele speciale, fie ca e vorba de Craciun, Valentine’s Day, Paste sau aniversarea cuiva drag.
In afara de Best of Good Food, toate cartile se gasesc pe Books Express sau pe Amazon.co.uk. sau .com.
Nigel Slater are si o serie de emisiuni grozave :)
chiar vroiam sa iti fac o intrebare daca stii vreo carte despre bucataria romaneasca. ceva autentic, ceva de referinta maybe, o carte ‘sanatoasa’.
Vegan before 6 e pe wishlistul meu. Nu ca as aspira eu la veganism (doamne-fereste!) dar ma gandesc ca ocazional cate o masa meat-free nu are cum strica.
Ok…si am nevoie si de sugestii de garnituri la fripturi:)
@ally – true that
@mihaela – Radu Anton Roman mi se pare intotdeauna de referinta
@alexandra – word! asa zic si eu :-)
Ooof, trebuia sa fi dat lista asta un pic mai devreme… acum nu pot avea Soviet Cooking inainte de Craciun :(
roxana – caut-o la Anthony Frost ;-)