Kitchen Victim

29 Jan 2014, Cristina Mazilu

… sau ce se intampla cand doua pitipoance tinere sperante se intalnesc si beau bubbly gatesc impreuna.

Hai ca nu mai am nicio scuza pentru cele intamplate mai sus. Mai bine aruncati un ochi la ce-a povestit my partner in crime, Ana Morodanaicipentru ca in dimineata asta – si in general, for that matter – are mai multe cuvinte la ea :-)

A durat neasteptat de mult sa finalizam acest prim episod din ceea ce urmeaza sa fie un serial care apare o data la doua saptamani, asa ca nu pot decat sa le multumesc celor care ne-au suportat – Catalin Opritescu (Lightaholic) si Vlad Constanda (Fame by Frame). Sa ai de-a face cu doua domnisoare la limita isteriei nu poate fi usor ;-)

Dar mai bine tac din gura si scriu reteta de somon in crusta de seminte cu salata de sfecla si portocale pentru cei care n-au inteles nimic din clip (it’s understandable, guys)

INGREDIENTE

2 portii, 20 minute
  • 2 fileuri de somon  
  • 1 lingura sirop de agave
  • 3 linguri amestec de seminte (eu am folosit in, susan, floarea soarelui dovleac) 
  • 100g valeriana
  • 3 portocale
  • 3 sfecle fierte
  • ulei de masline
  • otet 
  • sare si piper proaspat rasnit
Incinge cuptorul la 200 de grade. Unge somonul pe partea fara piele cu siropul de agave si apoi tavaleste-l prin seminte. Asaza-l intr- tava tapetata cu o foaie de copt si da fileurile la cuptor 15 minute.
 
Taie sfecla in semirondele si portocala in felii si pune-le intr-un bol impreuna cu valeriana. Adauga ulei, otet, sare si piper.
 
Hai ca m-am facut de ras. E ok, nu cred ca-i prima data (sigur nici ultima ;-)
 

Later update: totusi, cum vi se pare? cum a iesit?! :-)))

Even later update: pentru ca m-a intrebat multa lume – uleiul in sticla roz este de la Degusteria Francesca/ I regali di Francesca. Il gasiti in magazinul de pe soseaua Pipera-Tunari nr. 17.

S-AR PUTEA SĂ-ȚI MAI PLACĂ
Comentarii (29)
  1. Anonymous says:

    sunteti bestiale

  2. Anonymous says:

    Bafta pentru noul proiect! The world needs laughter & healthy recipes!

  3. Mihaela says:

    I’m sure you know this already dar pune o laveta umeda sub tocator sa nu fuga.

    fain proiectul, astept cu nerabdare urmatoarele episoade!

  4. Andie says:

    Vai cat de simpatice! Mi-a placut maxim din treispe mii de motive: pentru ca sunteti relaxate, frumoase, simpatice si mai ales pentru ca e un proiect profi, foarte original si in afara tiparelor! Bafta multa si va rog eu sa nu va lasati de el sub nicio forma!

  5. A iesit bestial! am ras ca tuta de era sa ma dea afara bibliotecara, ca n-am mai avut rabdare sa ajung acasa sa vizionez minunea. Morodan rulz cum a scos ea tava din cuptor cu carpa si nu cu manusa, pai asa fac profesionistii adevarati, ce crezi ca au timp de scoate manusa pune manusa, si eu cred ca ea se referea la manusile de matase, sau alte alea, asa ca mai bine cu servetul de bucatarie. Mazilique pentru tine n-am cuvinte, esti senzationala :D O sa ma rad (pe mine ma :P :))))) toata ziua ca lunateca

  6. Sunteti de vis, felicitari! :D
    Subscriu ce a zis Andie si astept si urmatoarele episoade :P

  7. puisor says:

    Cat de fain!
    Felicitari si voua, dar si celor care s-au ocupat de filmare/editare! Textele adaugate peste sunt sarea si piperul.

  8. Ile says:

    Hai ca am ras un pic :)) si mi-a placut si ideea :D
    Bafta in continuare! Astept sa ne mai radem

  9. Anonymous says:

    DE CE, Mazi…de ce?
    Alta combinatie nu gaseai? Nu de ingrediente, ci de persoane…OF.

  10. suneti super-mega faina amandoua, imi place de numa proiectul! Baftaaa!!

  11. coco says:

    ce bunatate…nu m-am gandit la pestele meu preferat asa…cu crusta!!!

  12. corina says:

    Vai Mazi, ce-am mai ras! Imi place foarte mult! Tre’ sa-i dai mai mult de baut lui Morodan ca poate isi aduca aminte si limba romana!

  13. Beatrice says:

    Fain! M-am uitat de doua ori :))

  14. Andrei says:

    Genial…(maxim 25 min)

  15. Alex says:

    Cat de minunate sunteti! Mi-nu-na-te ! de mult nu m-am mai distrat asa de bine…musai imi fac abonament.You’ve made my day ♥

  16. Anca says:

    hahhaha foarte funny :)) good job!

  17. Andreea D. says:

    Fain!
    Deja gandul imi sta la acel somon cu seminte!

  18. dear all, multumesc pentru toate incurajarile si sfaturile :-)

    cat despre hate comments – sunt sterse asap pentru ca, seriosly, nu e frumos sa veniti la mine la petrecere si sa vorbiti urat despre ceilalti invitati. dar belive me on this one – e loc pe net pentru “toate “proastele care gatesete”. somon, care e peste, care e somon #word :-))

  19. Rodica says:

    De-li-cios! Filmuletul, somonul, salata… si voi delicios :)

    Mazi, micuta dictatoare :))

  20. Maria says:

    foarte frumos! imi place :) abia astept si urmatoarele video-retete!!

  21. Daniela A says:

    Am adorat fiecare secunda din episod! Genial!

  22. flor says:

    O singura intrebare: ce ruj folosesti? Marca, please, e un rosu superb! Si nr….daca poti!
    Reteta e…..fara cuvinte! Si voi la fel.
    Mersi! :)

  23. bai, mi-a cam placut!
    desigur cel mai tare sunt mi-a placut “statement”-ul: daca bei in timp ce gatesti e mult mai fun!! de acord, de acord.
    acu’ recunosc: nu sunt sigura ca imi place sa gatesc, asa, de dragul lui gatit sau imi place sa imi gasesc o ocupatie in timp ce beau un pahar de vin:-)
    vorba filmului: keep up the good work!

  24. Anonymous says:

    Eu am folosit seminte de mac mai de mult, fara sirop. am sa incerc si combinatia ta.

  25. Anonymous says:

    Foarte tare…..

  26. florina says:

    si eu sunt o kitchen victim :)
    foarte tare!

    http://customizerlifestyle.blogspot.ro/

  27. doodle says:

    rusinea ca rusinea (se spala cu n+1 pahare de prosecco), dar valeriana eu de unde gasesc?

  28. @doodle – la mega image. da’ sa stii ca merge si cu alte frunze verzi, care ti-or place (de ex un amestec de frisee si rucola :-)

  29. ana badea says:

    a iesit delicios!!!!! felicitari voua si mie ca va urmez sfaturile :))

Raspunde la Andie
Follow on Instagram