Supa crema de mazare. Simpla, dar cu +10 idei misto
Duminica asta mi-a venit pofta de verde, dar si de comfort food (asta face viscolul din mine) all rolled into one. Si cum ciolan crocant cu varza acra calita si o mica-mica-minuscula salata verde cu lamaie on the side nu mi s-a parut neaparat cea mai buna alegere (mai ales daca ma uit in urma la weekendul trecut, cand s-a petrecut dezmatul israelian), am recurs la ceva ce n-am mai facut jamais dans ma vie – supa de mazare.
Cat de greu poate sa fie? Absolut deloc, s-a dovedit.
- 400g mazare congelata (eu aveam in congelator Bonduelle)
- 1 litru de supa de pui (sau legume daca vrei sa o faci vegana; mie asa mi s-a intamplat)
- sare
- piper proaspat rasnit
Pune supa si mazarea intr-o oala pe foc mediu. Da-le in clocot, apoi fierbe-le la foc mic pana ce mazarea e moale.
Pune amestecul intr-un blender si mixeaza-l pana ce obtii o supa fina (sau poti folosi un blender vertical). Daca e prea groasa, poti completa cu supa sau apa. Gusta, adauga sare si piper. Si apoi foloseste-ti imaginatia.
Nu m-am abtinut si am aruncat in blender
- 1 lingura plina de za’atar
- 1 legatura de patrunjel
- lingurita cu varf de pudra de ardei cayenne
La final, am presarat in bol si un amestec de seminte (in, susan, floarea soarelui, dovleac). Tu poti incerca si alte variante, ca cele de mai jos.
10 FUNKY TWISTS
#10 Presara in fiecare bol o lingura de germeni (de ceapa as zice eu, dar experiementeaza cum ai chef)
Acestea fiind zise, mai ramane sa va spun ca Bonduelle a pornit o campanie care promoveaza un stil de viata sanatos, ceea ce inseamna, printre altele, si multe legume. Zilnic! Also, daca aveti o reteta savuroasa si sanatoasa in care folositi legume Bonduelle, puteti sa o inscrieti aici si sa castigati o gramada de premii, cum ar fi: doua calatorii culinare in Marsilia, un steamer smecher, vase de ceramica, accesorii de bucatarii foarte cool si ebook-uri cu retete. Uite mai jos trei retete deja inscrise in concurs:
io as mai adauga un nota bene:
– cuburi de feta taiate de-o gura si tavalite biiine bine prin menta…proaspata sau uscata. Si aruncate in supa.
– de semintele prajite nu spun nimic, mie mi-a placut tare cu muguri de pin
Coincidenta face ca si eu am facut tot supa de mazare sambata.
Nu sunt mandra de mine, dar aveam un ciolan afumat si l-am fiert si pe el cu mazarea acolo si a fost excelent: fatty si smokey…si totusi verde si healthy-looking :)
Iti lipseste cam mult de l-ai trecut de doua ori (la #5 si la #9).
….Wow..e preferata mea…din pacate acum nu am timp de ea, ma chinui sa gasesc un camin la o curticica, pt. o catelusa salvata de la moarte…o scumpete, blanda si iubitoare…
fac des…si DA! aia cu bacon crocant, merita un 10! :))
Supa de legume cum o obtii? Vad tot timpul prin retete, dar ar fi destul de complicat sa-l pregatesc seprata de fiecare data.
Supa arata bestial:) Si eu tot cu bacon prajit am facut :”>