Crema de lamaie (lemon curd) + capsuni + biscuiti = Love
E e unul dintre deserturile uber-simple de care va povesteam. Asa de simplu de facut, ca ma gandeam sa o invat si pe Morodan in urmatorul episod Kitchen Victim.
Revenind la poza de mai sus – odata ce ai facut un bol cu crema de lamaie si il ai in frigider, poti sa experimentezi in tot felul de combinatii, iar asta e una dintre preferatele mele. Rezulta un desert delicios, cu un mix de arome fresh, super simplu de facut si suficient de elegant cat sa-l pregatesti din timp pentru un dinner party. Se pastreaza foarte bine la frigider, deci nu risti sa-ti petreci jumatate din petrecere in bucatarie, punand la punct meniul serii.
Tot ce trebuie sa faci este sa pisezi/ rupi in bucati niste biscuiti (eu am folosit digestivi, dar poti incerca si cu amaretti sau piscoturi Savoiardi) (pe cele din urma le lasi intregi), sa ii presari pe fundul unor pahare, dupa care sa adaugi – in straturi – crema de lamaie (vezi aici reteta) si capsuni (feliate sau nu, depinde cat de lene iti e).
Atat! Gata! Important e sa fie bubbly-ul la rece.
Minunat! Genul meu de desert: simplu de facut, light & fresh!