Stir-fry de pui cu legume, mango si alune
31 Jul 2014, Cristina Mazilu
Din seria ce-sa-mai-pregatesc-super-simplu-si-rapid-atunci-cand-mor-de-foame, care sa fie light-healthy-si-totusi-neplictisitor, un stir fry cu piept de pui e intotdeauna o idee buna. Dupa cum se demonstreaza mai jos ;-)
INGREDIENTE
2 portii, 15 minute
- 200g piept de pui Fragedo Duo
- 250g amestec legume
- 1 mango
- 1 bucata ghimbir
- 50g alune prajite si sarate
- 1 lingurita amestec condimente five spice
- 1 lingura sos de soia
- 1 lingura sos dulce de ardei iute
- 1 lingura ulei de susan
- 2 catei de usturoi
Am ales pieptul de pui Fragedo Duo de la Transavia pentru ca este gata transat in fasii subtiri, asa ca a fost foarte simplu sa-l tai rapid, cat pentru o inghititura. La fel am taiat si mango in cuburi.
In wok am incins uleiul de susan si am rumenit puiul, peste care am presarat pudra de five spice. Dupa ce a prins culoare, am adaugat legumele, pe care le-am ametit amestecandu-le impreuna cu puiul si apoi cu sosul soia si cel de ardei, plus cateii de usturoi tocati marunt si o lingurita de ghimbir proaspat ras. Cum toata treaba asta n-a durat mai mult de cateva minute, am adaugat cuburile de mango si alunele de padure si am mai tras o invarteala-n wok.
Ce bine ca exista retete care dureaza mai putin sa la pregatesc decat sa le scriu!
Legumele amestec sunt congelate?
Looks amazing, ms de hint. Chinatown pentru condimente? Drooooling!
@roxana – poti folosi congelate sau proaspete. as you wish :-)
@tea – chinatown as in dragonul rosu :-)) da’ sa stii ca gasesti si la Mega Image ;-)
alune de pământ aka arahide