Friptură de miel cu salată de primăvară și cușcuș
Planul pe care l-am avut in minte atunci cand ne-am gandit la reteta asta, a fost sa avem un preparat cu miel care se abate de la traditionala friptura la cuptor (nu ca ar fi ceva in neregula cu ea, dar ne place diversitatea) (si divertismentul, in caz ca se intreba cineva :)). In plus, era important sa fie rapid de facut si foarte fresh.
Asa ca am adunat pe un platou niste ingrediente care complimenteaza mielul (chimion, cuscus, lamaie), cu unele care sunt in sezon (untisor, ridichi), cu altele mai inedite (varza kalette – gasiti la Kaufland). Si cam asta a fost!
INGREDIENTE
25 minute, 4 portii
- 500g pulpa dezosata de miel, feliata
- 100g cuscus
- 80g varza kalette
- 1 legatura ridichi (6 bucati)
- 2 legaturi untisor
- 3 linguri ulei de masline
- sucul de lamaie 1/2 lamaie
- 1 lingurita chimion pudra
- sare si piper proaspat rasnit
Spala toate legumele. Feliaza ridichile si taie verzele in jumatate.
Pune cuscus-ul intr-un bol, adauga 100ml apa fierbinte, acopera-l etans cu o folie de plastic si lasa-l timp de 10-15 de minute la inmuiat.
Incinge o tigaie de fonta, adauga 1 lingura ulei de masline, pune carnea in tigaie si gateste-o la foc mare cate 2 minute pe fiecare parte. Apoi, scade temperatura si mai rumeneste friptura alte 4 minute pe ambele parti.
Dupa ce s-a rumenit, scoate-o pe un farfurie, asezoneaza cu sare si piper si las-o sa se odihneasca cateva minute.
Intre timp, amesteca cu o furculita in bolul de cuscus si asezoneaza cu 2 lingurite ulei de masline, sare, chimion.
Intr-un bol mare mare (care sa iti permita sa mixeazi cu usurinta), pune ridichile feliate, verzele, nasturelul si cuscusul aromat. Presara inca putina sare si completeaza cu sucul de lamaie si uleiul ramas. Amesteca bine.
Taie carnea in fasii.
Pe un platou, asaza un strat generos de salata si cuscus, apoi pune carnea de miel deasupra.
[…] sursa articol […]