Broccoli cu alune si ceapa verde
Sper ca voi nu aruncati coditele si cotoarele de la broccoli. Mai bine le tocati si le aruncati in reteta asta de mai jos. Sau in orezul de si mai de jos.
Si atat pe ziua de azi, ca am de pregatit workshopul pentru sambata de la studio.
INGREDIENTE
30-40 de minute, 2-3 portii
- 1 broccoli
- 3 linguri de ulei de masline
- 2 linguri de otet de orez
- 50-80g alune, tocate grosier
- ½ lingurita zahar
- 4 cepe verzi, taiate in felii subtiri
- 1-2 ardei iuti rosii, taiati in felii subtiri
- sare si piper proaspat rasnit
Incinge cuptorul la 200°C. Taie broccoli-ul in florete, curata coditele cu peeler-ul de legume, iar partile mai groase toaca-le in bucati. Pune-le pe toate intr-o tava de copt, adauga uleiul, sare si piper si amesteca, apoi da-le la cuptor timp de 20-30 de minute, pana ce incep sa se rumeneasca usor pe margini. Scoate-le si pune-le intr-un bol, adauga otetul de orez si amesteca.
Cat timp broccoliul e in cuptor, incinge o tigaie (preferabil din fonta) pe foc mediu spre mare. Adauga alunele si zaharul si gateste amestecand pana ce alunele se rumenesc.
La final, adauga alunele peste broccoliul copt, presara ceapa tocata, ardeiul iute si amesteca. Daca ti se pare ca mai e nevoie, adauga extra ulei de masline extravirgin, sare si piper proaspat rasnit.
Am făcut astă seară după ce am văzut share pe FB la prânz , demult căutăm ceva bun ca side dish pentru somon la cuptor. A fost absolut delicios și abia aștept sa fac din nou ! Nu am oțet de orez așa ca am pus f puțin oțet de vin alb + puțin sos de soia și în loc de chilli proaspeți am pus uscat.
whatever works! ;-)