Supă cremă de păstârnac copt

10 Jan 2015, Cristina Mazilu

Cine n-a incercat pana acum pastarnac copt a ratat o chestie delicioasa. Serios, daca esti printre cei care n-au incercat – ai dat-o de gard. Du-te acum la piata, ia macar juma’ de kil’, intoarce-te si citeste mai jos.

//

Gata? Ai ce-ti trebuie? Atunci pregateste-te, fiindca in curand o sa mananci o supa incredibil de catifelata, de o dulceata subtila, echilibrata cu tot felul de condimente aromate. Check it out:

 

INGREDIENTE

10 minute timpul de preparare, plus 30 de minute timpul de coacere

    • 500g pastarnac, taiat in bucati
    • 2 linguri ulei de masline
    • 1 lingurita coriandru macinat
    • 1 lingurita chimion macinat
    • ½ lingurita turmeric
    • ½ lingurita seminte de mustar
    • ½ lingurita pudra de ardei cayenne
    • 1 ceapa mare, taiata in 8 bucati
    • 4 catei de usturoi, in coaja
    • 1 rosie pruna, din conserva
    • 1,5 litri supa de legume
    • patrunjel proaspat, pentru presarat deasupra (optional)

 

Incinge cuptorul la 220ºC. Intr-un bol, amesteca uleiul, condimentele, sare si piper. Adauga pastarnacul si ceapa si amesteca bine, apoi asaza  legumele intr-un singur strat intr-o tava incapatoare. Adauga si cateii de usturoi si da tava la cuptor timp de 30 de minute, pana ce acestea sunt coapte si putin rumenite.

supa crema de pastarnac copt

Pune intr-un blender pastarnacul, ceapa si usturoiul copt si decojit. Adauga rosia, supa si mixeaza pana ce obtii o compozitie omogena si fina.

supa-de-pastarnac-copt-vitamix-blender

Pune supa in boluri si presara deasupra patrunjel proaspat tocat si, daca preferi (I know I do) – piper proaspat rasnit, extra chimion si pudra de ardei cayenne.

supa crema de pastarnac copt-2

supa crema de pastarnac copt-5

 

 
Try it with

  • un strop de zeama de lamaie
  • crutoane (din alea facute de tine, din paine presarata cu ulei de masline – nu fi lenes!)
  • o lingura de pesto
  • ceapa caramelizata

 

 

Si daca ti-a placut supa (si nu vad cum sa nu-ti placa, it’s really awesome), incearca si piureul de pastarnac cu bacon. E o alta chestie fabuloasa, promit!

S-AR PUTEA SĂ-ȚI MAI PLACĂ
Comentarii (7)
  1. Laura says:

    Măi Mazi, merg pe mâna ta. Păstârnacul chiar n-am ajuns să-l fac supă cremă, dar cred că i-a sosit ceasul. Îmi lipsește chimionul, dar mă descurc și fără. Păstârnacul chiar n-am ajuns să-l fac supă cremă, dar cred că i-a sosit ceasul.

    PS. I love the gif. I just do.

    • Cristina Mazilu says:

      let me know how that goes ;-)
      da’ sa stii ca merita un drum pana la mega image sau ceva bacanie arabeasca ca sa iei niste chimion. face diferenta la gust

  2. Anca Popa says:

    Suna si arata tare bine, eu sint fan supe creme, dar am incercat doar varianta mai de spital, adica doar fierte. Ma incurca coriandrul ca nu-mi place nici ala boabe, iar frunzele nici atit. Joi chiar am stat in cumpana sa iau niste turmeric, dar nu aveam cum sa anticipez reteta ta, desi chiar am luat pastirnac, chimion am (dar imi place mult chimenul). De vreo trei ani tot caut o reteta de supa crema de dovleac, am citit mult pe aceasta tema, inca mai studiez. Cred ca o sa o incerc ca nu e complicata, dar patrunjlelul clar nu e optional.

  3. Flo says:

    Hello. Am nevoie de o scurta clarificare. :)) Supa de legume cum o prepari? Cub de legume sau legume (proaspete) fierte?
    Danke schon.

    • Cristina Mazilu says:

      dupa posibilitati si moment – uneori am supa pregatita de mine, alteori folosesc niste cuburi bio pe care le-am descoperit acum cativa ani (gasesti in DM, Plafar, magazine bio etc)

  4. Ana says:

    Supa ca supa, foarte buna. Dar bastonasele de pastarnac putin prea prajite, cele taiate foarte subtiri, au fost DELICIOASE! Data viitoare fac un batch doar de feliute subtiri de pastarnac la cuptor.

Comenteaza
Follow on Instagram