Spaghete cu sardine, capere, măsline și sos de roșii
Anul trecut pe vremea asta, după o perioadă foarte intensă de evenimente la Mazilique Studio, începeam să fac brainstorming cu colegele mele unde să plecăm câteva zile într-un team building. Coordonatele pe care le-am luat în calcul au fost să fie o destinație în care să mâncăm bine și să avem și opțiune de plajă și lenevit.
Am ales Sicilia și a fost o decizie minunată – nu doar că ne-am bucurat de o supradoză de gelato, dar la fiecare masă am testat și o variantă de paste cu pește sau fructe de mare.
O rețetă care ne-a rămas în minte, au fost niște spaghette cu sardine proaspete și măsline, pe care și-a comandat-o colega mea Simona, la o terasă din Cefalu. Deci când ne-a lovit pofta de ducă într-o după amiază semi ploiasă, am zis la unison că asta vrem să mâncăm la prânz. Nu a fost vreme de cumpărat sardine proaspete, așa că am impovizat cu ce am găsit în cămară – sardine la conservă, sos de roșii, măsline, plus niște busuioc proaspăt din recolta proprie.
Ne-am făcut pofta corespunzător și ne-a dat suficientă energie și speranță, cât să ne facem planuri pentru următoarea călătorie împreună (care sperăm noi că o să întâmple cât mai curând).
INGREDIENTE
4 porții, 20 de minute
250g spaghetti
2 linguri ulei de măsline
1⁄2 linguriță fulgi de ardei iute
3 căței de usturoi zdrobiți și tocați grosier
180g sardine, scurse de ulei
250g roșii tocate fin
1 lingură pastă de tomate
100g măsline negre, tocate grosier (eu am folosit unele mai puțin sărate)
2 linguri de capere
1/2 legătură de busuioc
60ml din apa în care au fiert pastele
sare și piper proaspăt râșnit
Umple cu apă o oală încăpătoare, adaugă sarea și pune pe foc. Când apa începe să clocotească, adaugă pastele, setează focul la mediu și fierbe pastele pentru 9 minute, sau conform timpului menționat pe cutie.
Cât aștepți să fiarbă apa pentru paste, poți pregăti sosul.
Toarnă uleiul de măsline într-o tigaie mare și încinge-l pe foc mediu. Pune usturoiul tocat și gătește-l pentru 1-2 minute, apoi adaugă fulgii de ardei iute împreună cu sardinele. Gătește totul timp de 2 minute, amestecând cu ajutorul unei linguri de lemn, zdrobind și rupând sardinele în bucăți.
Adaugă roșiile tocate împreună cu pasta de tomate. Amestecă totul și lasă la fiert pentru 3-4 minute, până ce sosul dă în clocot și scade puțin.
Imediat ce sosul are consistența dorită, adaugă măslinele, caperele și jumătate din cantitatea de busuioc, tocat mărunt. Amestecă și gătește totul pentru încă alte 2 minute.
Oprește 100ml din apa în care au fiert pastele, scurge-le, apoi transferă-le peste sos. Eu am adaugat 60ml de apa, dar poți pune mai multă dacă vrei să obții un sos mai lichid. Amestecă totul, iar la final presară frunzele de busuioc rămase.
Pentru un extra touch la final, mai poți picura puțin ulei de măsline deasupra și niște piper proaspăt râșnit.
//
Nu știu câți dintre voi mai aveți provizii în cămară, dar să vă spun cum stă treaba la mine. La cum am folosit în ultima perioadă ingredientele pe care le aveam în casă, am ajuns cu rafturile goale atât în sertarele de acasă, cât și în cămara de la studio. Deci pentru rețeta aceasta am cam inaugurat finalul ingredientelor pe care le avem la îndemână.
Iar acum, chiar dacă mi-a venit zvâcul de plimbat mai des la piață, de gătit mai fresh, mai proaspăt, mai de sezon – sunt totuși niște ingrediente de bază pe care le folosesc des, deci a trebuit să refac stocul din cămară.
Ca să am mai mult timp de hoinărit prin piețe, întotdeauna am preferat să comand online tot ce se poate. Așa că, săptămâna trecută am plasat o comandă în noua categorie de dry foods de la eMAG, unde pe lângă sosurile de roșii și conservele de năut, am adăugat în coș și o sticlă de gin Monkey 47 (nu m-am putut abține :)) din categoria de băuturi. Partea bună este că livrează rapid în toată țara și au foarte multe variante de ingrediente din categoria de băcănie și băuturi. And no worries, sticla de gin a fost super bine ambalată, îmbracată în material protector, astfel încat să ajungă intactă la destinație și să nu strice petrecerea nimănui :-)
Also, dacă plasați astăzi o comandă de minim 100 de lei în categoriile dry food & beverages, și aplicați codul „bacanie” primiți un voucher de 20 de lei extra-reducere din prețul total afișat. Promoția se aplică exclusiv pe produsele vândute de eMAG.
De asemenea, o parte din produse beneficiază de un preț special. Spaghetele Barilla sunt la reducere, împreună cu alte produse precum: făină de grâu tip 550 Saint Maurice, ulei de floarea soarelui Floriol 1l, și vin Recaș – Sole Chardonnay 0,75 litri.
CONCURS
Am pentru voi 5 vouchere a câte 100 lei fiecare, pe care le puteți folosi pe eMAG în categoriile de dry foods sau băuturi, astfel încât să vă refaceți stocul din cămară și să aveți la îndemână ingredientele pe care le folosiți cel mai des, pentru prânzuri leneșe sau cine rapide.
Pentru a participa, spuneți-mi în comentarii la acest articol (nu pe Facebook sau Instagram, ca să le putem centraliza)care sunt ingredientele care v-au făcut perioada de izolare mai ușoară și cum ați profitat de ele, iar eu o să aleg prin random.org cele 5 comentarii câștigătoare. Concursul se încheie pe 15 iunie.
UPDATE
Concursul s-a încheiat. Câștigătorii sunt următorii:
Conservele de roșii și biscuiții Belvita :D
Năut, usturoi, sos de roșii de la țară, mult pătrunjel, mărar și unt de arahide. Plus două combinați noi, salata de vinete cu rodii și pastramă de pește cu castraveți proaspeți.
Pastele, rosiile uscate, crevetii din congelator – cu mult usturoi si niste topping de busuioc la final :) paste bune pentru zile lenese
Cel mai mult am folosit conservele, de rosii, fasole, naut, ciuperci etc. Atat in combinatii cu paste, carne, dar si salate.
Pastele si parmezanul. Le-am folosit in varii combinatii for comfort food, se si vede acum la kg :)) dar mi-am facut poftele si m—am bucurat de rasfat culinar in perioada in care mi-era frica sa ies din casa.
1.quinoa-my forever love deoarece niciodată nu dau gres cu ea! Se face rapid și nu risc să o gătesc prea mult sau prea puțin cum este cazul orezului! Ah, sa nu mai spun că este versatila și mai puțin calorica decât orezul
2.usturoi-cred că aș pune și în desert usturoi, daca as putea! Obraznic sau discret, usturoiul completează (aproape) fiecare dish și îi dă o aroma aparte dar și tradițională
3.ceapa verde-ideala pt salate! Îmi dă o Senzație de prospețime și de primăvară și aș vrea să încerc să o cultiv in ghiveci ca să mă pot bucura cât mai mult timp de frunzele aromate
Conservele de naut, pastele, ansoa, conserve de rosii si obligatoriu ciocolata neagra.
Eu una cred ca am trecut prin zeci de retete si stiluri culinare in izolare, dar ingredientele (aproape) constante au fost usturoiul, rucola, tahini, avocado si lamai.
Ingrediente “must”:
Brânză Halloumi, paste Barilla, parmezan, pesto :)
Crochetele de peste congelate (poate nu cea mai sanatoasa alegere) si cartofii, dar ne-au salvat de multe ori, in perioada de izolare, cand avem pofta de peste si trebuia sa pregatesc ceva rapid. Piure de cartofi si crochete de peste la cuptor, cea mai rapida masa si adorata de toti membrii familie. :)
Cartofii…prajiti mai exact ?
pentru mine in perioada asta au fost salvatoare pastele, conservele de casa de sos de rosii, ciupercile porcini si alte legume congelate, faina, untul, ciocolata si migdalele si vinul :)
Pastele, conservele de ciuperci si de rosii, uleiul de masline pentru diverse combinatii de cine rapide. Si muuult usturoi!
Hm…..am cam folosit orice se poate pentru lasagna (my comfort food:): paste, carne tocata, rosii, pesto, ciuperci, etc si am facut mai mult ca niciodata dulciuri asa ca am mai folosit, oua, faina de migdale, mascarpone, fructe de padure…si a iesit o pavlova deliciosa si un crumble minunat!
Pe principiul de life is a combination of magic and pasta, mi-am facut stocuri de paste de naut, linte si mazare. Daca tot e cu calorii multe, sa fie well spent. ?
Faina, zahar, oua, lapte, arome
Perioada de izolare a trecut mult mai usor cu pastele integrale de la Barilla, sos pesto, multa multa multa branza, vin rosu sec, struguri si nuci.
Nautul, lintea, fasolea rosie, sucul de rosii, legumele congelate, faina. Am facut multe spread-uri, brownies din fasole, paine cu maia.
In perioada asta am iubit uleiul, pastele, legumele si conservele de peste, caci erau la indemana si puteam jongla usor printre retete….As fi iubit si un pahar de vin seara sau un cocktail dar ramane ptr viitor de aplicat.
Si de-ar fi sa am un portofel generos in momentul asta, as profita de oferta EMAG-ului, pe lista as avea chestii de baza:
Pachet promo: 2 x Faina de grau tip 550 Saint Maurice, 1kg 17.94 Lei
Pachet promo: 2 x Paste lungi spaghetti n5 Barilla, 500g 20.82 Lei
Ton in ulei masline Rio Mare 3x160g, 480g 74.97 Lei
Ulei de masline extravirgin Cirio, 1l 35.69 Lei
Pachet promo: 2 x Ulei de floarea soarelui Floriol 1l 21.08 Lei
Rosii taiate fin Mutti, 400g 9.98 Lei
Mazare cutie BONDUELLE, 800G 20.97 Lei
Fistic copt si sarat Nutline, 150g 33.98 Lei
Cost produse:235.43 Lei
Nautul, orezul si rosiile la conserva, majoritatea pt preparate asiatice si italienesti ?
Am intrat in starea de urgenta fix in prima zi mutati in casa noua. Asa ca salvarea mea au fost pastele.. toate felurile,mixul de legume congelate pe care il fac cu orez,dar in mare parte, tu , ca inspiratie de gatit!
Vedetele bucatariei mele in aceasta perioada au fost taiteii chinezesti impreuna cu sosurile oyster si hoisin. Au rezultat niste taitei usor de pregatit si deliciosi.
Haha, fix comandă de gin & apă tonică am dat mai devreme la emag! ingredientele de bază au fost paste, tofu, ciuperci, ciocolată & făină (kudos pentru concursul Heidi). cheers!
Conservele cu roșii, cuburi sau întregi. Le-am folosit că sos pentru paste, pizza, pentru chiftelele marinate. Am stoc serios mereu.
Pastele, sosul de paste, rosiile uscate, conservele de ton.
In toata nebunia asta, cel mai mult am abuzat de linte(supe creme, humus, mancare scazuta), naut(cel mai mult in salate), conservele de rosii sub toate formele posibile, capere(iubesc salata ta cu conopida la cuptor), maslinele kalamata la borcan sau in vid, chiar si pasta.Si nu in ultimul rand vinul.Gatesc aproape orice cu vin.
Spaghetele barilla, conservele de ton,nautul, lintea rosie au fost un aliat in aceasta perioada un pic mai dificila pentru niste pranzuri mai rapide.
Buna ziua si multumim pentru inca un concurs cu premii!Ingredientele de care am profitat din plin au fost cele de la producatorii locali.Proaspete si aduse la usa:loboda,leurda,salata verde,patrunjel proaspat,marar,leustean,urzici.Alaturi de produsele pe care le aveam oricum in camara:pastele barilla,faina integrala,conserve ton,sardine,naut,fasole,lapte cocos,ulei masline extravirgin…Au iesit adevarate minuni culinare,fara sa exagerez,pesto de leurda,pesto de patrunjel,curry de legume,evident painea de casa(mereu diferita:cu sofran,cu cartof,cu ceapa,cu multe seminte,etc).Am experimentat retete diferite,pe care le-am personalizat,punandu-mi amprenta.Am pastrat multime de poze,facute cu drag ,pentru fiecare reteta.
Pastele, conservele de roșii, conserve de naut, peste
Făinurile de toate felurile (holly baking and bread making), plăntuțele aromate de pe balcon (they sure did their job) și conservele de năut (pentru prăjit, copt, supe, hummus, sosuri, foaaarte versatil și ține de foame maxim).
Aperolul si prosecoul se considera ingrediente? :))
Conservele de ton, pastele integrale, faina pentru pâine, sosurile pentru paste, uleiul de măsline și rapiță
Pastele si conservele de naut! M-au salvat de fiecare data cand eram in criza de inspiratie!
Pastele, branza mucegaita, faina, oua, lactate, fructele (din gradina mamei) congelate si busuiocul proaspat crescut in balcon
Rosiile puse la borcan asta toamna, faina, oua, multe oua, pentru ca ma apucase prajitureala.
M-au ajutat pastele, legumele uscate (fasole, naut, linte), conservele de rosii, conservele de ton, porumb, legume congelate, carne congelata.
M-au salvat de serile plictisitoare pastele si conservele de rosii. Ma mir cum de nu am luat kg bune la cati carbo am bagat.:))
Sacul de faina 550 g de 5 kg din care am făcut multă pâine și pizza cu leftovers de prin frigider a fost primul salvator de ieșiri inutile din casa.
Apoi conservele de roșii cubulețe, pe care le-am strecurat peste tot, prin sosuri de paste, pe legume congelate, în mâncărurile cu fasole sau linte.
Si ca să ma rezum la 3, rămân cu parmezanul, care m-a ajutat sa dau gust experimentelor dubioase în carantina :)
Făină, drojdie, ulei măsline, muuuuulte tipuri de semințe uscate, ceapă verde din grădină, roșii uscate în ulei, brânzeturi maturate, verdețuri uscate. Au rezultat niște turto-focacii indecente.
Acum “plătim” alergând :)
Conservele de rosii (folosite ptr ciorba/paste si diverse sosuri la mancare), conserve de fasole si naut, faina ptr a face paine/pizza/aluaturi dulci, legumele congelate si laptele uht.
Faina, paste, conserve de ton, bulion, oua, ierburi aromatice la ghiveci, carne de la congelator.
Inventam pe loc o retete de paste cu cateva ingrediente sau faceam un aluat de pizza si il asezonam cu ce era mai la indemana. Am mai facut cateva fripturi si gratare printre altele :)
Pasta de tahina: facut humus rapid; oua: folosite simple la micul dejun sau in praji :), multe praji :); morcovi: supa, ciorba, mancarica felul 2, tort de morcovi; paste: de la ciorbe la paste cu carne, ciuperci sau in alte combinatii valoroase.
Roșiile la conservă, fasolea la conservă, năutul ouăle – pentru variante diferite de shakshouka, paste destul de des, năut pentru hummus, linte pentru supa crema. Plus diferite legume de la congelator, din proviziile puse in toamnă.
Ingredientele cel mai folosite au fost:
– Pastele uscate, pentru tot felul de retete – carbonara, AOP, lasagna
– Faina – paine si evident, banana bread!
– Conserve de ton (mananc pana explodez ton cu rosii uscate si capere cu paine prajita – iar de cand s-a incalzit parca mananc si mai cu pofta)
– Spanac – am facut rezerve de spanac la congelator si l-am folosit la tarte sau cu orez, paste sau simpla garnitura
Si nu stiu daca se pune si vinul? :D Si in mancare, si langa mancare a fost binevenit :)
Naut, linte, conserve de roșii și faina: am incercat diverse rețete de prăjituri?
Pastele, conservele de ton, naut, rosii, porumb, borcanele cu ciuperci, masline si compot :)
Cel mai mult am folosit conserve diverse: tomate, naut, fasole, peste, dar si carne/peste congelate. Combinatiile au fost nenumarate: paste, supe, curry-uri etc.
Năutul și lintea uscata, conservele de fasole și porumb, verziturile din gradina plantate la începutul primăverii pe care le-am pus în tot felul de salate. Și, bineînțeles, nelipsitul pahar de rose, seara pe terasa casei.
Faina si sos de rosii.
Conserve cu naut, tahini, paste fainoase, conserve de rosii in bulion, legume congelate
Conservele de năut pentru humus, conservele de fasole pentru salatele cu quinoa și legumele congelate.
Faina si drojdia m-au ajutat sa experiementez tot felul de retete de paine, batoane si cornuri. Am folosit din plin si zahar, dulceturi si miere, preparand destul de des deserturi noi (a fost o perioada in care am avut timp sa incerc retete noi si sa fac lucrurile in tihna, fara graba; fetita mea chiar a fost tare incantata ca am lasat-o si pe ea sa ma ajute in toate). Pastele si conservele de rosii si de ton mi-a fost, iarasi, de mare ajutor, mai ales atunci cand nu mai stiam ce sa gatesc! Malaiul si branza in saramura m-au scos din incurcatura in serile cand n-aveam chef sa pregatesc nimic de mancare, dar, cum trebuia sa hranesc membrii familiei, faceam repede mamaliga cu branza si scapam de grija! :) Pe balcon am cateva ghivece cu diverse plante aromatice si mi-au fost si ele de ajutor, in a da un gust deosebit preparatelor. Noi nu ne-am facut stocuri de mancare, mereu avem o mica rezerva de alimente de baza, pentru ca nu am timp sa merg des la cumparaturi si nu-mi place sa raman in pana cu vreun aliment necesar. :)
A fost perioada in care am folosit ff des pastele Barilla, conservele de rosii, crevetii congelati, maslinele conservate in borcan, ulei de struguri, faina, salate de icre si pateurile de peste sau conserve de peste.
Paste,usturoi,pătrunjel,parmezan,rasol de vita,vin roșu,suc de rosii,salata,loboda,smântâna ,miere,muștar,pui,suc de rodie
Faina, malai, naut, fasole, conserve ton, parmezan.
Năut, Tahini, frunze verzi de tot felul, semințe de in, cânepa, susan, Quinoa, bulgur, ceapa, legume congelate, lamaie.. Combinate în tot felul de salate..
Buna, Mazi :-) in aceasta perioada am folosit linte, naut, ton la conserva, fasole rosie la conserva si bineinteles, faina alba si faina de malai, unt si oua. Am facut cam toate tocanitele tale, tarte dulci si sarate, biscuiti cu malai, etc. Multumim pentru multitudinea de retete. You do a great job!
Am reinceput sa beau renumitele smoothies folosind varza kale,spanac in combinatie cu lamaie,ghimbir insa i mi plac foarte mult pastele cu creveti si usturoi,salate cu rosii cherry,ceapa,castraveti ,avocado.
Vin, gin si apa tonica :p
Daca e musai cu mancare: toate ingredientele pentru paine cu bicarbonat si un twist varianta cu unt si usturoi.
Conservele de toate felurile (naut, porumb, rosii, ton), faina, oua, paste, ciocolata.
In perioada asta Ingredientele cele mai folosite au fost uleiul de măsline, pastele, faina, sosul de roșii.
Conserve de naut pentru hummus all day, everyday. Conserve de rosii si ton pentru tot felul de combinatii de paste si salate :)
Clar pastele si conservele de rosii pt sos. Plus condimente uscate. Se si vede pe cantar ?
Pastele in primul rand , pentru ca sunt preferatele copiilor mei, dar din pacate nu și ale soțului ? Asa ca nu putea lipsi carnea cumpărată de la producătorii locali in cantități mai mari si mirodenii de tot felul pentru a da arome diferite de fiecare dată. Laptele indispensabil , pentru ca unele retete ies mai bune cand folosim lapte in loc de apă. Dar si pentru ca atunci cand vine soțul cu 10 kg de lapte proaspăt nu este timp de atatea retete sa il terminam , asa ca alegem sa facem smantana, brânză si chiar și zarul da un gust minunat ciorbei de cartofi cu verdeturi. La fel ouă și legume proaspete si doar imaginatie si îndemânare mai trebuie si ies tot felul de bunătăți. Noroc cu îndemânare soțului de a gati ?
Orezul la pungute gata de incalzit la microunde, bananele foarte coapte si multitudinea de nuts (alune de padure, pecan) pentru banana bread, Halloumi aka cea mai buna branza ever ?
Pastele, in toate formele si dimensiunile, maslinele, tonul in ulei de masline, funghi trifolati (ciupercute sotate la borcan), ansoa in ulei de masline, rosii la conserva, cam tot ce inseamna bucatarie mediteraneana. ?
Făină in mod deosebit, fulgi de cocos, tapioca, agar agar , drojdie inactivă, conserve de naut, ton si fasole…avem un bebe 1 an si 3 luni, iar alimentația noastră este acum în funcție de nevoile ei.. altfel spus, gătim mai mult bebelusesc ??
Cu ocazia izolarii am invatat sa facem pizza de casa si blatul a fost dupa reteta ta, asa ca ingredientele care ne-au ajutat sa trecem mai usot peste pandemie au fost faina si drojdia (fix ce se gasea super greu la supermarket). Am evitat mult timp sa facem pizza acasa, am zis ca efortul e mult prea mare dar nici gand, am prins dexteritate: sotul meu face blatul, eu pregatesc topingurile si iese ceva foarte bun relativ rapid.
Faina, oua, lapte pentru cateva deserturi maziliquene :) compoturi de fructe, conserve de ton, naut, fasole, lapte uht, legume congelate.
Cel mai mult in perioada asta am folosit faina si untul – surprinzator, caci inainte nu le foloseam decat pentru aluaturi de tarte si quiche-uri. Acum am experimentat cu aluat de pizza, babka super pufoasa si aromata, lipii, crumble cu toate fructele de sezon, galette si chiar si clafoutis. Si am descoperit untul cu 82% grasime. Never going back to 65% :))
Pe langa asta, am profitat din plin de tot ce mai aveam prin congelator – legume si fructe si de conservele de naut si rosii, pentru ca shakshouka is life. :D
Făină si fructele,am facut tot felul de prăjituri cu fructe,sunt super răcoroase. Prăjitură cu capsuni,cornulete,clătite, pancakes,prăjitură fanta:)
Untul de arahide a fost de departe vedeta pandemiei, ai mei dezvoltand o adevarata obsesie pentru el ca pana la urma le-am comandat 3kg. Rezervele de gem de porumbe au fost de asemenea epuizate. Faina si drojdia au fost si ele in prim plan completand tabloul PB&Jelly/Jam. Fac de regula painea in casa deci nu pot spune ca am acordat mai multa atentie fainurilor in aceasta perioada. Ma bucur tare ca s-a mai golit camara de dulceturi ?
Pastele integrale de la Barilla pe care le-am folosit la toate combinatiile posibile si o sticla de rom din care am pus cu incredere in toate deserturile
In perioada de izolare am cam fost la serviciu, nu si la cumparaturi. Asa ca am comandat si m-am bazat
pe paste, conserve de peste, fructe, legume. Spre surprinderea mea mi- au iesit clatitele si lipiile.
Hummus, avocado, branzeturi si fructe proaspete – toate pentru brunch-uri delicioase inspirate de tine! :)
Faina, drojdia si sosul de rosii. Am gatit atatea paste, pizza si paine, in nenumarate feluri si gusturi, cat sa placa si celor mari si celor mai tinerei.
Ah, si ton si mazare. Macar o data pe saptamana, am gatit mazare cu ton.
Pastele de toate formele si culorile, conservele de naut/fasole/ton/porumb/rosii, malai si faina. Si branzeturile. Ele s-au transformat in salate (deloc light), creme si sosuri. Cui nu-i plac pastele? Sau painea calda? Sau mamaliguta cu branza?
Pentru mine salvatoarele au fost conservele de peste, mălaiul, borcanasele de sosuri de la Panzzani, corservele de băut și fasole boabe, brânza tofu, pufuleții ??
Evident ca pastele si pizza ma scot mereu din incurcatura?
Cartofii dulci – la cuptor, cu toppingul tau cu alune de badure sunt de vis! Rosii pe care le fac supa imediat, paste – cu sos pesto Barilla si tot felul de legume congelate pe care le pun in wok cu sos de soia sau la cuptor cu branza. Dar preferatele mele sunt pastaile care ajung invariabil stir fry dupa reteta ta :)
In mod clar conservele (naut, ciuperci, fasole) si dulciurileeee.❤
Pastele integrale, ciocolata neagra, semintele de chia si lamaile m-au ajutat sa gatesc repede mancare de alinat fricile si foamea.
Pastelele cu fructe de mare, înghețata si faina- a fost o perioadă în care am făcut multe copturi :)
Pentru ca ma stat acasa, am incercat sa consum in primul rand tot ce aveam facut in casa si puse la borcane sau la congelator, respectiv zacusca, sos bolognez, pasta de peste, kechtup, ardei cu masline si sos de rosii, muraturi, fructe pentru smoothie.
Consevele de ton, pe care le-am pregatit in diverese moduri – in salate, cu paste sau alaturi de felii de lamaie si atat, si…vedeta FAINA, cu care am pregatit diverse prajituri!
Situatia arata cam asa: Ce mancam azi? Si de cele mai multe ori raspunsul a fost: pasteeeee!!!! Le iubesc, iubesc Italia, cand am vazut postarea pe insta si mai ales cu masline, a mea e! Cu peste nu am incercat, iar capere am un borcanel din Italia de asta vara. Abia astept! ?
Faina din care am facut multe blaturi de pizza, paine de casa, prajituri si cozonac :D naut pentru hummus, dulceata si ciocolata pentru clatite.
Făina ? am făcut de la taitei de casa pana la banana bread, tort, pandișpan, biscuiți de casa si alte nenorociri de patiserie de mi-a sărit factura la gaz și acul de la cântar ????
In perioada de izolare am folosit cu usurinta orez si sos de rosii.
Paste, ton, conserve de roșii, pungile de diverse tipuri de nuci și mălai. (astea sunt top 5, ca lista include mai multe)
Faina si drojdia m-au ajutat sa experiementez tot felul de retete de paine și deserturi. Am folosit din plin si zahar, nuci, dulceață … Pastele si conservele de rosii m-au ajutat de multe ori sa ies din incurcatura
Paste, făină, ouă, fructe, zacuscă și conseve congelate puse de mine: vinete, ardei, spanac, pastă fasole și cărniță de vițel!?
Conservele de fasole rosie boabe – intr-o super quesadilla vegetariana cu avocado si cu taco seasoning mix, conservele de naut si conservele de ton, care impreuna fac o salata rapida, sanatoasa si gustoasa :D
Pastele Barilla, conserve de rosii, pecorino – pentru o portie rapida de paste
Orez – garnitura instant
Oua, lapte, faina – deserturi si nu numai
Primele ingrediente care imi vin in cap sunt cartofii dulci, lintea, conservele de rosii si laptele de cocos pe care le-am combinat in tot felu de curry-uri.
Cel mai des am folosit conservele de ciuperci, spaghetele, sucul de rosii, faina, drojdia, parmezanul, vinul, ciocolata de menaj si smantana lichida.
Branza,branza,branza!De toate felurile.Si mălai.Si ciocolata,desigur :)
Paste, conserve de rosii, faina, drojdie, ulei de masline si multe altele pentru nenumarate lasagna si pizza
Mozzarella, conopida, usturoiul, smantana si ciupercile. Cred ca merg sa fac deja o supa crema de conopida :)
Lapte de cocos, conservele de năut, făină, Mutti și tortilla care au dus la curry, hummus, pizza și prăjituri, sos pentru paste și supă de roșii & quesadilla.
Conserve de rosii, parmezan, paste, orrz, ulei de masline, file de ansoa, legume congelate, consrrve de ton.
Bună! Cel mai mult am folosit conservele de roșii,mazăre, fasole, ton, roșii uscate dar și pastele, parmezanul. Mulțumesc pentru rețetele tale, au fost o sursa de inspirație în aceasta perioadă și nu numai!
Ciocolata, ciocolata si iarasi ciocolata de 3 ori, insa si florile cristalizate pentru briosele mele minuscule de ciocolata si usturoiul :-) pe care l pun aproape in orice( exceptie briosele de cicolata)!?
Pastele, sosul de rosii si busuiocul ?
Am terminat absolut toata ciocolata, toate ouale si faina din casa si m am reapucat de o pasiune de a mea pentru homemade sweets. Tort de cioco, tort de bezea, norisori de bezea.
Faina, malai, drojdie, naut pe care l-am fiert eu, fasole, masline, seminte chia pentru icre, migdale, paste, fulgi de ovaz, linte, mazare galbena, ceapa, cartofi, legume congelate, branzeturi, oua, restul am completat cu bunatati din camara si cate o comanda la 1-2saptamani cu fructe, carne, verdeturi.
?
Legumele congelate (fasole verde, mazare, vinete, spanac), de toate am profitat ca le aveam in congelator si am iesit mai putin la cumparaturi. Si zacusca de la mama soacra.
Cel mai folosit ingredient a fost conserva de roșii pentru shakshuka, apoi conservele de fasole boabe pentru o ciorba super rapida ?
Conserva de naut prefiert (bagat la cuptor dupa ce a fost dat prin boia picanta si curcuma), malai (because mamaliga), seminte de chia, pudra maca, ovaz si borcanele cu gem de smochine si dovleac
Pizza home made a fost alimentul de baza? cu de toate. Am crescut maia si am profitat de ea, malaiul a fost la mare cautare in tarte, cu peste pane, cu branza si smantana, salatele cu paste si multe cruditati. Am iesit cu brio din autoizolare.
Fructe congelate pe care le am folosit intr-o sumedenie de Rețete, vinete congelate pentru salata -poate prea multă- siii banane…pentru banana bread(guilty)
Cel mai mult am folosit năutul, fasole roșie, quinoa, rosii la cutie , mazare congelată , mascarpone , fructe de pădurea in special afine congelate .
Am avut orz, paste si malai din belsug.? Asa ca am mancat destul de des paste in diverse combinatii si mamaliga. Orezul il mai am si acum, nu e chiar preferatul nostru. Trebuie sa gasesc niste retete gustoase si cu el.
Pastele, conservele de ciuperci si de rosii, uleiul de masline pentru diverse combinatii de cine rapide. Si muuult usturoi si legume.
Pieptul de pui, conservele de ton, sosul de roșii, fructele uscate, orez, paste. Mi-au fost foarte utile în perioada de izolare. Am improvizat tot felul de rețete pentru a evita ieșirile la supermarket.
Pastele, ceapa si usturoiul. Si baconul. Si uleiul de masline.
Felurite paste, conserve de ton și fasole, linte, parmezan …
Conserve de rosii, halloumi.
Am “abuzat” de conservele de rosii in toate formele, naut, fasole, couscous, faina si plante aromatice :).
vin alb, vin rosu, campari si prosecco .. in rest orez, creveti, paste si inevitabilii cartofi prajiti :)
All for the curry :x
Lapte de cocos, pudra de curry, cartofii dulci și lintea
Cel mai mult mi-au fost de folos faina (pentru pizza, turte, cozonaci, quiche-uri) si branza in toate formele (de la parmezan la telemea) :)
Am folosit din abundenta ciocolata neagra :), nuci, ton, paste, rosii in bulion, orez, creveti, parmezan si vin ?
Cele mai folosite ingrediente au fost pastele si sosul de rosii. Am preparat paste cu sos de rosii si parmezan sau paste cu branza.
Paste de toate tipurile (dar in special cele cu pesto de leurda), masline si mozzarella pentru rosii cherry pentru pizza
Conservele de năut; pastele; conserve de ton; sos de roșii.
Honestly, am stat liniștită având ciocolată, cafea, rom si Netflix în casă ?
Pastele pe de o parte si vinul bun pe cealalta :). Am facut de cateva ori si paine de casa, din cea irlandeza, cu bicarbonat si faina neagra, ca nu am mai gasit alba :))
Untul de arahide, borcanul de Nutella, conservele de naut boabe, de ton in ulei, rosii uscate si ceva bere IPA. Ciudata alaturarea, dar le consumam aproape zilnic, in diverse combinatii sau simple.
Spaghetele Barilla au fost la mare cautare in aceasta perioada, pentru familia mea.
Cel mai folosit ingredient a fost faina. Am facut de toate, de la paine de casa la pizza si prajituri.
Parmezan, nuci, caju, ulei de masline, orez Arborio, pasta chilli, rosii Cirio, linte rosie, ciuperci deshidratate si paste integrale – toate ingredientele pentru a ma rasfata o data pe saptamana cu paste sau risotto.
Conservele de năut, fac o negresa excellenta, so fulgii de ovăz, pt banana bread
Faina, drojdie, paste, bulionul facut in casa, zacusca, dulceturile si mierea <3.
Bunatati la conserva, branzeturi, masline, oua & a lot of legumes! M-am rotunjit cu shakshuka la greu, orice reteta de paste existenta sau nu, supe crema dar d-alea mai putin light yum, naut in any shape or form, currys si pe ici pe colo o salata, sa mai spele din pacate. Sprinkled cu ginuț&limonada cu trandafir sau a good old margarita!
Masline, praz, mozzarella
Busuiocul pe care l-am crescut singuri in ghiveci si plantat la inceputul pandemiei, folosit la paste, gustari, you name it si bananele pentru banana bread bineinteles!
Naut, cuscus, paste, avocado, rosii.
Rosiile, parmezanul, nautul, spanacul baby si prazul au fost nelipsite din bucatarie. :)
In perioada asta am gătit mai mult cu ingrediente pe care le puteam depozita și nu aveam de mers zilnic la magazin (am încercat maxim o data pe săptămâna). Am folosit mult năut, copt la cuptor cu ceapa și cărți ? sos de roșii pentru pizza și paste. Tot pentru paste am folosit ciuperci la conserva de toate felurile. Am un dulap unde pun toate astea și l-am denumit: dulapul de carantina.
În perioada de carantină am consumat cel mai des: mălai, paste, brânză, peste, băut, orez, legume și fructe proaspete
Conservele de rosii, cuscus, lintea si ciocolata!?
Cred ca in perioada asta am descoperit placerea gatitului. Cred ca crevetii au fost foarte aprecitati in ultimele luni, atat in pizza cat si cu paste, humus-ul nu prea a lipsit, mai ales in combinatie cu ardei copti, branzeturi si masline combinate cu un vin bun.
În această perioadă am folosit din plin din rezerva de conserve de năut, fasole, roșii și porumb, paste , linte, compoturi pregătite vara trecuta și carne din congelator.
Pastele , conservele de fasole și rosii, cartofii și ceapa
Buna. In izolare am incercat foarte multe retete de prajituri :) Am folosit cel mai mult fructele congelate si multa ciocolata , faina , oua si fel si fel de gemuri.
Am consumat si salata ca sa nu depunem multe kg in plus :)
Campari (in campari soda ?) si mazarea (in piure de mazare cu menta)
Pastele, rosii la conserva, ciuperci la conserva, usturoi granulat, ton ?
În perioada de carantină am consumat cel mai des: mălai, paste, brânză, peste, orez, legume și fructe proaspete
gin+fructele de padure = LOVE, tequila +triplu sec+ lime = LOVE
Rosii, mazare si paste.
in perioada izolarii am gatit multa linte neagra bio cu sos de rosii, am incercat sa fac humus cu naut si pasta de tahini si am invatat sa fac mamaliga prajita.
Legumele si verdeturile de primavara – ceapa verde, usturoi verde, ridichi, rucola, spanac etc.
Faina, unt, rosii si lapte :)
Pastele, parmezanul si capsunile! Ahh…si desigur, ciocolata!
Ton in ulei de masline la conserva, porumb la conserva si fulgi de porumb. Se amesteca toate, se stropesc cu otel balsamic si se obtine o salata simpla, satioasa, delicioasa. Best apocalypse combo ever! :) In caz de lux si opulenta, adaugi ceapa rosie sau verde.
Loboda – Doamne! Ciorba de loboda a fost revelația acestui an!
Naut – humusul este întotdeauna un colac de salvare când ești în pana de idei. Nu mai zic ca este genial și cu loboda :)
Semințe in – nici un mic dejun nu poate egala terciul de in.
În perioada izolării au fost nelipsite roșiile, pastele Barilla, ierburile aromatice, mozarella, avocado, iaurtul natur, tortillas, pieptul de pui. Am experimentat multe rețete cu paste și preparam frecvent quesadilla cu ce găseam prin frigider?
Pastele, creveți, pesto din leurda rețeta voastră :)
Am pregatit frecvent feluri de mancare care sa ne aminteasca de vacante si de locurile frumoase de care ne-am bucurat in ultimii ani.
Printre ingredientele preferate: haloumi, avocado, paste, carne de vita, fructe de mare… si usturoi, mult usturoi… si vin, mult vin :)
Vinul spumant “Lacrima dulce” de Cricova ?
Naut-humus, paste,bacon,smantana lichida
Paste și brânză gorgonzola! ?
roșii, avocado, branza
Am pregatit frecvent feluri de mancare care sa ne aminteasca de vacante si de locurile faine pe care le-am descoperit in ultimii ani.
Printre ingredientele preferate: haloumi, avocado, cartofi dulci, carne de vita, fructe de mare… si usturoi, mult usturoi… si vin, mult vin :)
paste, dovlecei, cartofi dulci, capsune/cirese, banane <3
Sosul de rosii facut de mine toamna trecuta pe care l-am folosit la paste; lintea si iaurtul grecesc.
Untul, am facut multe prajituri si tarte cu ajutorul lui si chimionul prin care am calatorit in Orient.
Intradevar conservele de naut , de roșii si cele de ton împreună cu pastele Barilla au fost si rămân de un real ajutor când nu ai alte variante .
Capsunile si pastele❤️
conserve de rosii, conserve de ton, paste, cartofi si carnea pe care o aveam in lada frigo
Orezul pt risotto și parmezanul din care am facut risotto foarte des, cu ciuperci, cu sparanghel (preferatul meu), a la milanese, sau cu ton, sau cu orice găseam prin camara.
Ps: și eu am mâncat pastele cu sardine proaspete și măsline vara trecuta în Cefalu, undeva pe un deal, de pe o terasa inalta, de unde se vedea marea
Pare surprinzator, dar cel mai folosit ingredient a fost faina: paine si chifle cu maia, briose, clatite, placinta cu mere, saratele. Am experimentat o gama larga in cantitati mici.
Năutul, faina de secara/hrisca, usturoi, sos de roșii pus de mine, muuuult pătrunjel, unt de cocos, paste integrale si parmezan. Si evident, ciocolata neagra, ca fara …chiar nu se poate !
Naut si suc de rosii. Separat si impreuna mi-au usurat viata in izolare. De la hummus, la naut cu spanac, chiftelute, falafel sau curry cu naut la spaghete cu sos de rosii, supe creme si lasagna vegana, am reusit sa fac in ultimele luni o multime de retete noi si tasty. Alea fail nu le le pun la socoteala
Ioi, rețeta pastelor pe care le-ai postat au “gust de Italia”. M-am și dus cu gândul la vacanța în Italia.
În perioada ce tocmai a trecut pastele, ciupercile, sosurile pentru paste au cam fost ingredientele salvatoare. Nouă ne plac pastele, așa că a fost ocazia nimerită a inventa și încerca noi rețete. Foile de tortilla din comerț, porumbul la conservă și cașcavalul vidat au fost iar lucruri pe care ne-am bazat.
Chiar conservele astea de sardine pe care le-am pregătit în toate felurile, in salate, in paste, pe pizza, pe paine
Buna,
Viata a fost mai usoara in carantina cu unt de arahide, rondele de orez, cereale, fructe uscate, paste, conserve de rosii, naut, ciurperci, fasole rosie, ton.
Paste, mozzarella, caju.
Graul spelta, maiaua cu care am făcut pâine prin măcinarea grâului, și caju-ul cu care am pregatit diverse sosuri, maioneza vegetală și “brânza” vegetală.
Pastele au fost ingredientul cheie in izolare. Le-am gatit in fel si chip, cu sos alb, sos de rosii, cu ciuperci, ardei sau masline. De asemenea, am folosit destul de multa faina mai ales pentru prajituri si pizza.
Conserve de sardine si ansoa pentru salate si paste, naut pentru toate combinatiile de hummus posibile. Banane extra coapte pentru nenumarate tavi de banana bread si muuulta ciocolata as comfort food
Clasamentul ar fi cam asa?
1. fasolea boabe=chilli con carne,
2. ton+porumb=wrap :)
3. dar martusisesc ca am desfacut si cateva pateuri
Tagliatelle, sos pesto, rosii uscate si, desigur, vinul alb sec :)
Drojdia, pentru că nimic nu se compară cu o chiflă caldă abia scoasă din cuptor. Și busuiocul din ghiveci pe care îl adaug adesea la paste, pizza sau quiche… și în curând în salata de roșii.
Paste, năut, biscuiți belvita, fasole, ton și ciocolată.
Cred ca cel mai mult am folosit laptele vegetal si iaurtul. Ca sa fac cat mai rapid un snack. Si normal vinul alb pt cina ? ca sa treaca totul mai usor.
Fara dulce, nu se poate :) Faina, oua, unt au fost la putere. Clatite, tarte, cozonac sau placinte…inainte.
Jagger si beluga (nu peștele ? )
Faina, drojdia, ciocolata amaruie… am incercat aproape toate deserturile de pe mazilique.ro ?
Buna ziua!
Avand doi copii mici, am folosit diversificat aproape zilnic.
Cel mai des am folosit:
Pt dimineata: lapte quinoa, cereale, fulgi hrisca, miere, oua, dovlecei, ardei, ceapa verde, avocado, capsuni, zmeura
Restul zilei: carne de vita, curcan, paste, cartofi, orez, lapte, peste, fasole pastai, mazare, malai, legume
Nu prea am folosit conserve.
Faina si untul .Apoi suc de rosii,paste, multe tipuri de brânzeturi .?
Passata, paste, ansoa, naut, faina :)
Conservele de peste, naut, porumb, sucul de rosii, legumele congelate si nu in ultimul rand, pastele.
Cel mai des am folosit paste, sparanghel, orez si sa nu uitam de gin si apa tonica ❤
Cel mai des ingredient intalnit la noi in casa este usturoi.punem in tot usturoi,mai sunt si pastele si cartofii,busuioc,oregano,laptele si cereale?
Nu ne-au lipsit fructele și legumele, proaspete și congelate, ciocolata, ouăle și făina. Carne nu am avut două luni și jumătate și nici nu ne-a lipsit. Am pregătit mai multe dulciuri decât în mod obișnuit, salate și paste, mâncăruri din legume.
Pastele si ciocolaaaaata.?
Proteinele si legume proaspete. Suna trist Dar la noi pe perioada pandemiei, cel putin la inceput, Nu prea se gasea proteine proaspete sau conserve. In schimb legumele erau neatinse. ? am mancat mai multa salata decat de obicei asta e sigur. in plus, am facut Paine de toate felurile cu fel si fel de ingrediente.
Sosul de roşii şi pastele.
Paste, orez, faina, usturoi, ton
Cafea,paste,naut,ciocolată, faină,conserva de rosii
Faina cu care am facut paine si laptele pentru cafeaua de dimineata.
Pe perioada pandemiei m-au ajutat mult faina si ouale de la tara, trimise de familie, cu ajutorul carora am facut un delicios Meringue de Lamaie.
Pastele și spanacul congelat. Se prepară foarte repede și sunt foarte gustoase.
Făina ? am făcut de multe ori pizza și lipii libaneze
Curry, smântână și mustar- un sos super gustos
Alcool, cafea, fructe, legume, brânzeturi. ??
Legumele bio,de la o ferma bio locala,livratw direct la usa…
Oua , faina, suc de rosii, lamai si am descoperit un numar infinit de retete posibile plecand de la cele de mai sus
rosiile uscate in ulei si pastele semipreparate
Cafeaua, Nautul, Pastele, branza si avocado! Din pacate, avocado nu rezista prea mult timp daca cumparam mult, deci a fost mai mult o delicatesa :)))
Bineînțeles ca pe primul loc se situează pastele urmate de sosul de rosii, cartofii, diversele conserve dar n-au lipsit din meniul zilnic nici fructele si legumele proaspete.
Iată ce ingrediente am folosit eu cel mai mult în perioada asta: faină, năut și fasole la conserva, linte (am făcut o “placinta ciobanului” vegetariană de vis), paprika, usturoi pudra, vin (*wink-wink), ciocolată, ulei de măsline, paste, smântână, brânză (telemea – ca doar sunt la Sibiu, parmezan, brie, cheddar).
Cel mai des am folosit faina pentru pâine, mălaiul pentru mămăligă, tonul și fasolea pentru salate, orezul pentru lapte cu orez și dulceață ???romul și sticla de Jameson pentru alint ?
Sosul de rosii de la mama si pastele Barilla plus un pic de parmezan, m-au scos mereu din incurcatura,
Conservele de rosii si pastele.
Oricând putem face fie paste cu felurite combinatii, fie o supa crema sau ceva tocanite :)
Cel mai mult m-au ajutat pastele Barilla si conservele cu ton, rosii si fasole, ingrediente care nu îmi lipsesc din casă!
Coupercile, pastele, brocoli, spanac :)
Paste, parmezan, busuioc. Si muuuulte capsuni.
Faina, malai, conserve de ton, paste, orez si compoturile puse toamna trecuta:-)
Faina de grau dur, alac, simpla, pentru ca am o maia startata de acum 7 ani si produce paini din ce in ce mai bune, branza de vaci si urda pentru placinte si papanasi, oua, multe oua pentru ca trebuie si nelipsitul pui pentru supa si curry. Cred ca este singurul comment fara conserve :) no offence!
Vin, cremant, oua:)
Am abuzat de pasta putanesca grav de tot :)
Deci am avut la indemana mai tot timpul ansoa, capere,masline,ton, sardine, sosul de rosii (pe care l-am luat la conserva de 2 kile- a ajuns o parte la congelator) .
In perioada izolarii mi-am rasfatat familia cu bunatati (ei veneau cu poftele, eu gateam cu drag) si printre ingredientele de baza, s-au strecurat, mereu: untul (am facut saratele, prajituri diverse), ciocolata (clatite, gogosi, cornuri etc.), faina de grau, drojdia, carnea, cartofii.
Faina, drojdia, conservele de rosii cuburi, laptele, parmezanul, uleiul de masline si carnea de pui, curcan, peste, ouale. Si o gramada de mirodenii. Am facut paine de toate felurile, paste, pizza, am gatit o goaza de “first time ever”, torturi, i-am dat pe spate pe ai mei ? Inca nu am inceput sa iesim sa mancam in oras, pentru ca internetul este o fantana nesecata de inspiratie. Iubesc retetele tale si am incercat cateva in decursul acestor luni. Succes in continuare!
Pastele Barilla si conservele(naut, fasole, porumb)
Iaurtul grecesc, bananele, cartofii dulci, fructele congelate si de curand cele proaspete din piata! Nici vinul rose demisec n-a lipsit ;)
Paste,conservele cu rosii, fasole, naut, linte, ton gustoase, sanatoase si usor de preparat
Pastele,Uleiul de masline,Cascavalul,Ghimbir,Rozmarin,Rosiile decojite in conserva,Orezul,Amestec de legume m-au ajutat sa prepar rapid un meniu rapid si sanatos
Conserve de năut, ciuperci, roșii, paste la greu :) , faina (cu ocazia asta am învățat sa fac și gogoși)
Daca e o intrebare tricky si ar trebui sa raspund:”banane”, nope, am facut o singura data banana bread. Insa ingredientele salvatoare au fost faina (de grau, de cocos, de migdale) si drojdia (lucky me, I know…). Si multa inspiratie IG de la conturile pe care le urmaresc… bine, poate si o rezerva de Prosecco si Lambrusco, dar astea sunt “essentials”, nu intra la ingrediente, right?
Uleiul de masline a fost baza, l-am folosit la vinetele umplute cu carne, la tzatziki, la dulciuri, salate, in tot ce am gatit.
Ingredientele care mi-au facut carantina mai usoara au fost clar pastele. Paste cu pesto, masline, rosii uscate si mozarella, yum, paste cu creveti lamaie si patrunjel si as putea continua.
A trebuit sa dau mult scroll pentru a putea da comment. Felicitari, meriti pe deplin! Tine-o tot asa!
legumele congelate si rosiile uscate ??
legumele congelate si rosiile uscate ??
si vinul ?
Pliculețele de drojdie uscata ce mi le tot dădea mama periodic dar nu le-am folosit pana în perioada de izolare când am încercat cel puțin 5 rețele de paine(P.S. Pâinea coapta în oala de fontă e cea mai buna)
Pastele de toate felurile (cu sosuri, in budinca cu branza de vaci si fructe de padure), cous cousul, cartofii wedges facuti la cuptor, orezul cu spanac, salatele calde sau reci cu ton.
Pastele integrale au fost baza + pesto de leurda ca tot am piața aproape :)
Pastele Barilla,conservele de ciuperci,ton,sosurile Barilla,am facut diferite combinatii de paste cu sos
Legume congelate, creveti, unt, paste, piept de curcan, somon plus condimente de toate felurile. Si am fost recunoscatoare pentru hartia de copt :D :D
Conservele de naut si de rosii decojite, pastele sub toate formele lor, porumbul si tonul.
Si sa nu uitam de pate-ul de ficat, care la nevoie se cunoaste.
Conservele de ciuperci, de rosii, pastele si faina, spre surprinderea mea. Am facut chiar si cozonac in perioada izolarii :)) Si banana bread, o data la 3 zile :)
Ciocolata – my comfort food.
Dar pana si pe asta am folosit-o alaturi de alte ingrediente de baza precum faina, oua, lapte, unt, zahar pt ca in perioada asta am “avut nevoie” sa incerc cate o reteta noua de prajitura la fiecare doua zile :)) multumesc pt inspiratie!
sucul de portocale fresh de la mega
Paste Barilla, orez, creveti, conserva de ton, conserva de porumb, iaurt, sos pesto :)
Pastele, conservele Mutti și parmezanul.
They are made in heaven.
Pastele, fructele de mare, patrunjelul si ciupercile nu au lipsit din proviziile saptamanale din perioada izolarii. Nici in continuare nu vor lipsi ?
Pastele integrale Barilla si sosul de rosii Cirio
Bună, Mazi! In acea perioadă am folosit cel mai des conservele de tot felul: de roșii, ton, sardine, fasole, porumb, dar și pastele și orezul.
Paste cu usturoi/sos de rosii
Faina, drojdie uscata (gasita prin dulap), ulei de masline pentru aluat basic de pizza + ton, ceapa rosie, capere (gasite prin frigider) si cascaval/mozzarella pentru o pizza super simpla
Burgeri, ficatei, somon, lava cake si alte goodies de la congelator
single malt, vin, ciocolata si iarasi vin :))
Cel mai des am folosit conservele de ton, porumb dulce, fasole rosie, ceapa rosie, paste, cereale, lapte vegetal, proviziile din congelator de carne de vita, pasare si legume deja portionate, fructe congelate si faina pentru deserturi, gogosi, pizza si paine.
Pastele si sosul de rosii, impreuna cu condimente, dar si salatele pentru ca am preferat retete mai usoare ?
Spaghetti & popcorn :D
Făina, drojdia, zaharul – a fost o perioadă de mare răsfăț, ca in vacanta de vară din copilărie, alături de copiii mei , de data asta :)
Perioada de izolare ar fi fost mult mai grea fara faina, drojdie, nutella, paste, busuioc proaspat si masline verzi ?
Pastele, conservele de ciuperci, roșii și ton. Au ieșit niște mâncăruri delicioase și sănătoase.
Am avut stoc de passata, paste, unt, faina alba, drojdie. Cateva sticle de vin ;) si legume de baza.
Pastele, conservele de peste, sucul de rosii la sticla. Am facut paste cu peste, paste cu carne si salata de ton cu ceapa verde, ardei si porumb.
Nautul pe care l-am folosit in salate diverse, conservele de ton pentru gustari rapide si couscous in combinatie cu rodie pentru salata aperitiv.
Cel mai des am folosit spaghetele gatite in diferite feluri: cu branza de burduf, quatro formaggi, conserve de rosii tocate si in sos tomat, conserve de ton, masline negre/verzi, condimentele de busuioc, oregano, piper, sare si parmezan. Servite alaturi de un pahar de rom brun cu lime ??
Pastele si vinul
Parmezanul si rosiile
Conservele de rosii si usturoiul
Jesus…am mancat la shakshuka de mi-au iesit ouale pe nas si acum plang cu lacrimi din pasta de rosii…asadar conservele de tomate si cele de naut au fost cele mai consumate la mine in bucatarie.
Ciocolata si vinul ?
Am folosit faina de migdale pt deserturi care nu afecteaza prea tare silueta ;) si naut + lapte cocos + curry + orez = o cina exotica picanta ce era stinsa cu putin vin ca sa prevenim depresia de pandemie ;)
Conservele de roșii, de năut, de porumb, de ton, pastele, lintea roșie. Cu cât mai rapid, cu atât mai bine. :)
Tabasco Verde, hrean, muștar, murături, ciocolată neagră :D
Cutiile de rosii si de lapte de cocos au fost la putere … am testat la greu retete de curry, chiar aventurat si facut si o serie de naan cu usturoi. A fost cam bine :)
Făina și drojdia.
Legume si fructe de sezon ,paste,parmezan ,peste
Categoric naut pt curries si hummus, conservele de rosii pe care sincer le pun in aproape orice si micul meu stoc de buruieni aromatice la ghiveci (menta, rozmarin, busuioc, cimbru) care nu numai ca imi parfumeaza mica bucatarie, dar mai dau gust amazing mancarii si bauturii. Ah, si sa nu uit de faina pe care o aveam inainte de dezastrul cu lipsa fainii din magazine: banana breadul si lipiile mi-au prins tare bine
Pastele Barilla sunt nelipsite din camara noastra impreuna cu sucul de rosii,parmezanul,busuiocul si condimentul iute pt o reteta de paste delicioasa!
Legume si fructe de sezon ,paste,parmezan ,peste
RĂSPUNDE. ❤️❤️❤️ Mi a plăcut articolul dvs
Pastele Barilla au ajutat
Conservele de roșii, de năut, de porumb, de ton, pastele, lintea roșie. Mai rapid si mai bine ?
Pastele preferatele mele,mai ales cu orice tip de peste,multumesc
Pastele și salatele mi-au fost de mare ajutor în această perioadă!
Pt ca am prins si perioada postului Pastelui cand am stat in carantina cel mai mult am consumat produse vegetale:soia,linte,naut,fasole,mazare,ciupeci,mamaliguta,lapte migdale,cocos si soia ,paste si peste…
Cel mai mult am folosit conservele de ton pentru paste dar si diferite salate. Apoi faina pentru covrigi de casa, prajituri , pizza.
Salata cu rosii, castraveti, ardei, ceapa, diverse seminte si ton.
Spaghetele carbonara, pizza … piept de pui la gratar cu ciuperci.
Conservele de mazare, ton, naut, porumb dulce, pastele dar si vinuuul! Am avut noroc pentru ca am facut vin in toamna asta …si parca izolarea a fost mai usor de suportat.
legumele congelate conserve oua
Faina din care am facut painea cea de toate zilele ,biscuiti si cate o prajiturica apoi pastele,sosul de rosii,nautul si ciocolata.
Rosii?, conserve de ton?, naut?, oua?, lapte? si cafea☕. Cu acestea viata a fost mult mai usoara si placuta.???
Paste, linte, fasole, conserve de porumb si conserve de suc de rosii
Naut, linte, mazare congelata, spanac congelat, orez, conservele de rosii si cele de peste siiiii…. Nutella. :)
Mie îmi plac f mult pastele, iar sucul de roșii făcut în casa cu piper granulat, pătrunjel m-au făcut sa le mananc f des.
Pastele, lintea, conservele de ton
Perioada de izolare a trecut mult mai usor cu pastele, sos pesto, branza, vin rosu, struguri si nuci.
pentru mine in perioada asta au fost salvatoare pastele
Pastele, ciocolata si fructele❤??
In perioada cea mai grea am consumat multe conserve de Ton, Sardine, Porumb, Naut etc dar si multe paste fainoase cu cascaval,unt, parmezan !
Conservele cu rosii pe care le-am gatit cu carne de pui, porc , curcan, dar si faina pentru ca am facut paine de casa
Paste, evident. Naut, pesto, ton la conserva, ierburi aromatice din ghiveci. Si de aici au iesit tot felul de combinatii… :)
Cel mai des am folosit usturoiul, busuiocul, oregano, pt pastele cu carne..delicios
Pastele au fost solutia ideala pe perioada izolarii, pentru pranz si cina.Ba facute cu carne la cuptor sau budinca cu branza, ba carbonara ,mi-au mers la suflet.
Lista-i lungă, dar o reduc la elementul-cheie: vinul roșu sec.
Pastele Barilla au facut izolarea mai usoara.
Caju, carob, curmale, paste integrale, quinoa, avocado, afine ?
Pentru pofta de dulciuri:curmale, carob, afine, caju.
Apoi : paste integrale, oua, iaurt siiii avocado ?
Pastele cu ton, pastele cu leurda, după rețeta ta, aceste doua preparate m-au scos din impas și sunt preferatele noastre. Nu m-am gândit ca o conserva de sardine se poa
Pastele cu ton, pastele cu leurda, după rețeta ta, aceste doua preparate m-au scos din impas și sunt preferatele noastre. Nu m-am gândit ca pot folosi conserva de sardine în paste. O super idee. Mulțumesc
Paste, peste, sos de rosii, linte
Legumele, fructele, dar si cerealele!
Mai exact carne de orice fel pentru gril ,salate ,telina apio si morcovi in unt .??
Cartofi prajiti. Usturoi. Si impreuna, si separat. Multa ceapa. Muuulta ceapa, cu orice, oricand. Tarta rustica cu fructe (scuzati-mi, va rog cacofonia) de la Mazilique
Conservele cu rosii taiate m au ajutat la sosuri rapide, orezul deoarece l am facut cu legume si conserva de carne , legume proaspete pentru ciorbe.
Am folosit faina pt paine, conserve de fasole pt diverse feluri, paste si conserve de ton
Faina de grau si drojdie. Am facut pizza non stop :)
Pasta de tomate, pastele fainoase, bulgurul,rosii;orez;naut;linte rosie;ton;porumb;inghetata;ciocolata;capsuni;fulgi de porumb;biscuitii;fulgi de porumb
Folosesc conopida;orez;naut;conserve de rosii si de mazare;ciuperci;paste si ton;porumb;fulgi de porumb;inghetata de ciocolata;gris;capsuni;piersici;compot
Paste,conservele cu rosii, fasole, naut, linte, ton gustoase, sanatoase si usor de preparat;compot de visine;castaveti;pateu’napolitate;capsuni;mandarine;;biscuitii;inghetata;faina;rodie;smochine;porumb;cartofii ;smintina si cascaval pentru cartofii la cuptor
preferatele mele;cereale;musli;inghetata;biscuitii;pricomigdale;malai pentru mamaliga;faina;cartofii;rosii;aafine;nectarine;mascarpone;piscopurii;mango;naut;sardine;ardei
lamiie;caperelinte rosie;brinza si masline;cascaval;paste
Ingredientele pentru cozonac. Am făcut la cozonaci in această perioadă, cât in 10 ani la un loc. Evident i-am și mâncat ?.
Dar și ciocolata a fost una dintre plăcerile mele nevinovate ?
Conserve de naut, fasole pentru salata, paste, orez, rosii tocate la borcan, legume congelate si branzeturi….Cu aceste ingrediente și având și condimentele potrivite, am putut crea o mulțime de rețete minunate.
Conserve de fasole, de pateu, saratele, sticsuri, popcorn si conserve de peste.
Biscuitii dulci si saraci, saratelele si conservele de toate felurile si compoturi.
Nautul, humusul, orezul, conservele de rosii, ierburi aromatice uscate, fasolea si biscuitii.
Faina pentru paine si checuri rapide, pasta de rosii si conserve de peste.
orezul si conservele de rosii! :)
Paste,orez preferat, smântână pentru gătit, busuioc, dovlecei,ovăz, ton la conserva,sou
Am folosit paste ,si brânză,si multă ciocolată. Dar si cartofi noi si fructe de sezon.
Faina, pastele, nautul, semintele si fructele confiate si proaspete.
Trebuie sa sustin si eu conservele cu naut, conservele de peste si de rosii, plus faina si zahar pentru tarte rustice.
Pastele si sosul de rosii,ceapa usturoiul, legumele congelate si fainurile de toate felurile m-au salvat si inspirat in perioada pandemiei.
Cel mai mult am folosit oualele,cascavalul condimentele[ patrunjel,leustean,cimbru,busuioc ,ceapa,usturoi ]carne,fainasi drojdie,rahat,si miez de nuca ,zahar,lapte dar si conserve deporumb ciuperci ,sosuri,pentru pizza ,sare si,,,,,dragoste
Toate legumele și verdeturile le cultiv eu în gradina ,mi au facut viata mai usoara ,salata,spanac,ridichi ,ceapă verde,loboda ,macris,pătrunjel, Telina,vinete,roșii,ardei,cartofi,fasole,mazăre.
Cafeaua,lapte ,carnea de porc ,pește ,coserve,pateuri ,multe fructe și legume ,dar și dulciurile .
Cel mai des am folosit faina, am facut paine in casa, cozonac, prajituri. Apoi paste, legume de tot felu, peste, carne de porc.
Pestele, salate, carnea, fructe cât mai multe, usturoiul.
Eu in pandemia asta m-am rasfatat mai mult ca niciodata ) Yolo, frate.
De ziua sotului am facut o cina memorabila. Am inceput cu un aperitivo all’italiana, format din niste pizzette facute in casa, cu ceva branzeturi si niste saratele, apoi niste spaghete n3 de la barilla, gatite all’amatriciana.
Eu as zice maslinele. Le-am combinat in absolut orice mancare – salati, budinci cu legume la cuptor, sau traditionala ceapa cu branza. Nautul si quinoa au fost si ele nelipsite din frigider si in acelasi mix.
Pastele, fructele, lintea si nautul, sosul de rosii, legumele de toate felurile, dar si nucile si branzeturile. Am gatit retete noi si am avut timp sa experimentez tot ce mi-am dorit in bucatarie. :)
Cred ca cel mai mult am folosit fasole la conserva si ton pentru salate, salata verde, ceapa verde, apoi paste integrale si orez negru am gatit foarte des si rapid impreuna cu ciuperci si alte legume.
Conservele de naut, pastele, conserve de rosii.
Conserve de ton pentru paste dar si diferite salate.
Naut, legume si fructe proaspete.
Conservele cu ton.porumb boabe,castraveti acri in otet cu care preparam o salata de peste,pateu de linte rosie ,ciupercile si maslinele la pizza
Biscuitii, frisca, fructe si cam tot ce tine de preparat torturi, ador torturile❤
Pastele, pasta de rosii si faina m -au salvat de fiecare data cand am fost in pana de idei…Paste cu diverse, pasta de rosii cu carne, ceapa, morcov si faina cu ajutorul careia am facut paine de casa,gogosi
Malaiul ,pastele si sosul de rosii.Am facut foarte des mamaliga cu branza, cu smantana ,paste cu branza, cu sos
Măsline, sos de roșii, usturoi.
Cel mai mult/consistent am folosit fulgi de ovaz, unt de arahide, lapte de cocos si fructe, pentru micul dejun iar pentru restul meselor: conserve cu sos de rosii, paste.
Faina integrala, untul de arahide, bananele :D
Pastele,legumele congelate, înghețată, faina
As zice pastele…suntem fani paste cu bacon și smântână…paste cu ton…fara paste nu putem rezista
Pastele – usor de gatit in multe varietati si satioase cat sa ai energie pentru o zi intreaga.
Coriandru pe care îl folosesc în special la mancaruri dulci si savuroase, cimbru – pe care îl asociez cu legumele, busuiocul – este un condiment pe care il folosesc pentru aromatizarea pastelor sau a sosurilor care contin rosii, oregano – preparatele mele sunt foarte fericite sa il intalneasca.
Paste ,sos de rosii ,parmezan , cozerva ton ,conseva de porumb ,cepa rosie ,naut . Am preparat fpaste cu sos de rosii,parmezan,Salata de ton,porumb si ceapa rosie ,falafel
Praful de copt, ouăle si faină….pentru chef delicios si orezul si morcovul pentru cate un pilaf de carantină:)
Paste,sos de rosii , conserve de ton, faina.Atunci cand ramaneam fara mancare, preparam imediat paste cu diverse sosuri
Tahini e pe primul loc. Culmea este ca acum nu mai gasesc. Cutii de rosii pentru pappa al pomodoro si pentru vinete saganaki. Cutii de sardine facute pasta cu ricotta capere si marar, ouale de tara de la furnizorul meu din piata de langa bloc. Lucrand de acasa, am gatit mult. Gatitul si cautarea retetelor mi-au facut izolarea inmiit mai placuta.
Suc de rosii, pate de ficat, sardine, unt, oua, faina, drojdie ☺, legume, ulei de masline, spaghete, ton etc. Salata de ton, supe, ciorbe, omlete cu legume, deserturi, paine, budinca de legume etc.
Pastele, conservele de ton, naut, rosii, porumb, , masline.
Bună. Ce idee faină cu sardine în paste.. Chiar nu m-am gândit. Oare merg și cu sos alb? În pandemie am gătit tot felul de rețete ovo lacto vegetariene, în special chifteluțe de pește, de legume fel de fel. Pupici
No,aici am avut o combinație ciudată:ciocolată,bere,pălincă,fasole cu cărnați,ardei iuți,cașcaval,usturoi,mici,cârnați la grătar,muștar,cașcaval,caș și păine neagră.3 luni.
Paste, Sos rosii, usturoi, Parmesan, oua, unt, faina, dulceata, lapte praf ?
Conservele de naut , pastele si din cand in cand un păhăruț de martini bianco. ?
Pastele si sosurile Barilla ,conservele de ton Rio Mare ,am preparat diverse retete de paste
Faina, zahar, oua, lapte,
Cafeal,apte ,carnea de porc ,pește ,conserve,pateuri ,multe fructe și legume, faina, zahar!
Faina, zahar,carne, legume de orice fel, fructe!
Carne, legume, faina, zahar, fructe.
Carne, peste, legume, fructe, faina și zaharul pt prăjituri.
Paște în primul rind, as minca la orice ora și conserve
Acum la intrebarea ta , imi dau seama ca am mâncat chiar sănătos , fara alte prostioare . O singura data am comandat KFC , căci altfel semnam condica de 2-3 ori pe saptamana .
Fructele si legumele ( cât mai puțin gătite ) au fost vedetele !!! Am gătit împreună cu fiica mea rețete noi , fel de baza dar si desert .
Am descoperit rețete noi doar cu legume , sunt demențiale , paste cu legume , omletă cu legume , noodles cu legume , tarte , chec …. iar acum sper să continui cu preparate sănătoase !!!
Brânză, de toate felurile, e pe primul loc, mâncată ca atare, dar și-n poale-n brâu, plăcinte sărate, cu paste, cu cartofi…
Pe doi aș pune tot brânză, dar…cartofi.
Pe trei conservele de ton.
Apoi ouă, dar ouăle le mâncam și înainte la fel de des.
Last but not least, sfintele și minunatele verzituri, toate din grădina bunicilor. Dacă trebuie s-aleg doar una, apăi salata verde.
Așadar am mâncat destul de des salate, chit că și dintr-alea de ton, de cartofi, de ouă. Life saver.
Conservele de peste,fasolea roșie pe care o ador, musli cu fructe și multă ciocolată Eti Dare! Nu prea am mâncat sănătos dar am găsit noi rețete de bunătăți !
Pastele cu ton nu au lipsit din meniu aproape zilnic,toată familia le adora ! La fel și cartofi prăjiți și ciocolată pt cei mici (și mari ?) ! Ne-am făcut toate poftele in izolare și nu am ținut dieta!
Cafea ?,pizza ,ton ,fructe și legume,înghețată ,naut ,mazăre și ciocolata am avut mereu în casă! Am descoperit cat de mult ador lintea in perioada de izolare !
Clar conservele de orice fel, și cartofii prăjiți ?
Am comandat faina,cacao,stafide,diverse esențe pentru a pregăti cozonaci împletiti cu nuca si cacao,si diverse paste si sosuri Barilla,conserve de rosii,de ton si porumb pentru a prepara pizza si salate
Conserve de rosii si paste Barilla pentru paste cu sos de rosii si busuioc! Apoi faina, unt, oua, zahar pentru fel de fel de aluaturi dulci sau sarate.
Am consumat foarte multe fructe și legume proaspete.
Sucuri naturale
Carne de vita pui și peste
Înghețată
In primul rand pastele, fiind extrem de versatile, conservele de toate tipurile, cartofi, orez, fasole pentru garnituri si multe fructe si dulciuri
Paste conserve de orce fel mai mult fasoale
Am cochetat destul de mult cu semipreparatele din peste( mai merg la pescuit si mai facem provizii) asa ca zacusca din peste, marinata si conservele si-au gasit locul alaturi de alte ingrediente, paste, orez, salate. Dealtfel, chiar am fost uimiti, eu, sotia si fiica-mea sa vedem ca mancam mult mai organizat si la timp…
Făină, drojdie si paste ?
Pastele, conserva de rosii, conserva de ton, faina.
In această perioadă am profitat de prezenta soțului acasă(eu sunt deja acasă cu bubulinul de 1 an) si am pregătit deserturi,așa că faina a fost ingredientul meu preferat pentru aluaturi;am gătit și paste în diverse combinatii,preferatele mele sunt cele cu sos alb;nu îmi lipsesc legumele proaspete,pentru că îi gătesc bubulinului zilnic!!
Foarte interesanta reteta, multumesc!